Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Studio Licht vs Natuurlijk Licht een Uitdaging

Category: Fotografie

Een paar weken geleden deelde ik mijn gedachte over studio licht. Mijn conclusie was dat studio licht niet beter of slechter is dan beschikbaar licht maar anders. Ik had het daar bij kunnen laten, door blijven werken met beschikbaar licht en me niet druk maken dat er nog zoveel ander licht is maar ik houd van een uitdaging. Want er zijn heel veel situaties denkbaar waarbij niet genoeg licht aanwezig voor een acceptabele foto laat staan een geweldig foto.

Dus hier mijn uitdaging: gebruik studio light samen met natuurlijk licht en zorg het gebruik van studio licht zo min mogelijk opvalt in de foto.

En dat heb ik dus gedaan. Ik heb een softbox gebruikt (60x90) en een strobe van 300W. Het diafragma heb ik op F2.8 gezet en de sluitertijd op 1/125 sec. Alles in manual mode natuurlijk. Gelukkig wilde mijn lieve Ronald mijn usual suspect figureren in deze shoot (altijd een goede reden om hem weer voor de camera te krijgen). Maar wat is je mening? Heb ik aan de uitdaging voldaan? Laat maar een comment achter met je gedachte.