Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Pocket Wizard

Category: Fotografie

Het best spannend de eerste keer een lightstand opzetten, de flitser, de pocket wizard. Ondanks heel veel oefenen en gebruiken was de eerste keer off camera flash op een bruiloft wat intimiderend. Alleen al het aanschaffen van een off camera flash was al een lastige taak. En met zoveel beschikbare opties maakt het, het kiezen nog lastiger en dan heeft het internet heeft zoveel verschillende meningen over flash triggers. Ik zal binnenkort de rest van mijn off camera flash set up laten zien maar vandaag gaat het over de triggers.

Er zijn verschillende manier om een flits te laten vuren. Bijvoorbeeld middel infra rood, middels een kabel of middels een draadloos trigger. Wat moest ik kiezen een onbekend product of een echt merk. Na heel veel wikken en wegen koos ik voor de Pocket Wizard, de pluss II voor de off camera flash en de mini TT1 voor op mijn camera. De belangrijkste reden hiervoor is simpel. Ik wil graag de optie hebben waarbij in mijn on camera flitser kan gebruiken zonder een hele constructie aan mijn camera te hoeven bevestigen. De mini TT1 heeft een flits schoen waardoor de flits gewoon op de camera gebruikt kan worden.

Ik ben begonnen met mijn on camera in manual mode maar ben overgeschakeld naar ETTL. Een tip als de flitser niet afgaat in ETTL mode samen met de de TT1, trigger de flitser dan eenmaal in manual mode en dan werkt het ook in ETTL mode.Reacties

23-9-2011 11:37:22 #

Aw waaaaw on my wish list Smile is it difficult to use?

Rurie van Sark Netherlands

23-9-2011 12:10:24 #

It is every easy to use (after a firmware upgrade) together with the Pocket wizard PlusII. Choose the same channels the off camera flash in manual mode and you are ready to go.

Mireille Netherlands