Mooie trouwfotografie voor Verliefden

In Camera Lighting Workshop: Zach & Jody Gray part II

 

Hier wat meer details van de In Camera Lighting workshop die was georganiseerd door Anouschka en haar man Ray. Ze hebben in minder dan twee maanden deze workshop georganiseerd vanaf het initiele contact met Zach en Jody tot er voor zorgen dat helemaal niemand iets te kort kwam tijdens deze workshop (eten en drinken was allemaal perfect geregeld). Ze hebben goed voor ons gezorgd.

We begonnen met de theorie over verlichting, verlichten stylen, hoe een scene verlicht moet worden en kunstmatig licht. Dan verder met studio strobes, licht meten en posing tips. We hebben alles geleerd over het gebruik van een licht meter en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we geen foto's meer hoeven te verspillen (echt geen foto's meer verspillen!). Daarna was het de praktijk met modellen Stephanie en Angela.

De groep werd opgedeeld in twee groepen wat iedereen de mogelijkheid gaf om een scene op te zetten en de verlichting in te stellen en te fotograferen en daarna te leren van de scenes die door de andere fotografen werd opgezet zodat we het makkelijker konden onthouden.

Toen we op pad gingen viel de temperatuur wel mee maar gaanderweg de middag werd het steeds kouder. We gingen van het plein bij de workshop locatie naar het Binnenhof en aangezien we grote (en dan bedoel ik hele grote softboxes hadden) waren we een attractie opzich voor alle toeristen in het Binnenhof. We zagen de beveiliging al nerveus rondlopen maar we mochten fotograferen.

Hier een aantal behind the scenes en result foto's! Nooit gedacht dat ik dit soort foto's zou kunnen maken, geeft maar weer aan hoe geweldig deze workshop is geweest.

Iedereen mocht een scene opzetten

De softboxes vlogen bijna weg zo groot waren ze maar kijk eens naar dat licht!

Deze zijn rond 15.00 in de middag genomen maar de drama in de foto's werd gecreeerd door het licht (85mm, F4.5, 1/200, iso100)

Zach had het helemaal naar zijn zin op de Hollandse grond van waar hij prachtige foto's maakte.

Een van mijn favorieten

 

De killer heels van Angela

Geschoten met mijn 85mm

Angela had haar jas in de workshop locatie vergeten en ze had het zo koud maar zag er nog steeds prachtig uit.

Alle foto's zijn bewerkt met de Lightroom post processing flow van Zach. Ik kon alle foto's (144 images) editen in minder dan 10 minute! Whew wat een enorme tijdsbesparing gaat dat opleveren.