Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Boek Review: Lights, Camera, Capture

Toen ik een aantal weken geleden het boek van Dane Sanders bestelde zat dit boek ook bij mijn bestelling. Lights, Camera, Capture is geschreven door Bob Davis. Een veteraan in de foto industrie. Een foto journalist eerst en vervolgens bruidsfotograaf. Hij is nu bruidsfotograaf van de sterren en werkt samen met zijn vrouw Dawn, die een briljante album ontwerper is. Lights, Camera, Capture richt zich met name op het vinden van het licht. Als je leert het licht te zoeken, het te beoordelen en vervolgens het te gebruiken dan zal dit een grote impact hebben op de foto's die je maakt, laat Bob zien. Zelfs als je niet foto's maakt raadt hij de lezer aan om op zoek te gaan naar het licht een zogenaamde lichtzoeker te worden.

Het boek is gevuld met veel foto's en de bijbehorende EXIF maar bij bijna iedere foto is een overzicht toegevoegd waar het onderwerp staat, weer eventuele additionele lichtbronnen zijn en waar de camera is gepositioneerd om de lezer beter inzicht te geven hoe de foto tot stand is gekomen. Dit is erg hulpzaam. Het boek bevat niet alleen bruidsfoto's maar ook heel veel portretten. Bob laat zien wat hij allemaal in de tas heeft zitten voor een grote opdracht en wat hij altijd meeneemt, voor het geval dat.

Het boek bevat tevens een DVD met workshop materiaal wat een goede aanvulling is. Het boek is heel informatief, geeft veel inzicht in how Bob werkt en wat voor spullen hij gebruikt (en dat is nog al wat). Hij dwingt niemand om extra materiaal te kopen maar laat zien wat hij heeft en wat hij er mee kan bereiken. Ik vond het een leuk boek om te lezen en leerzaam op het gebied van belichting. Bob gebruikt veel off camera spullen tijdens een bruidsceremonie, iets wat ik mezelf nog niet zo snel zou zien gebruiken maar hij is waarschijnlijk zo gewend om zo te werken dat het een tweede natuur is geworden en hij snel kan opzetten.

Dus wil je leren van de meester van het licht? Lees dan dit boek.