Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Top 3 De Juiste Trouwfotograaf Kiezen

Category: Wedding

In het land van trouw fotografie kan het wat overweldigend zijn om de juiste fotograaf te vinden. Je hebt wellicht je hele leven gezocht naar de ware, de juiste trouwfotograaf vinden kan soms net zo'n uitdaging zijn. Er is simpel weg zoveel keuze. Ik weet nog toen wij gingen trouwen hoeveel fotografen we hebben gezien voordat we een keuze hadden gemaakt. Dat was meer dan 7 jaar geleden toen internet in een totaal andere dimensie verkeerde. Maar als je tegenwoordig fotograaf in Google zoek dan krijg je duizende en duizende fotografen terug. Dus hoe kies je de juist voor jullie?


Als ik iets kan aanbevelen over dit onderwerp dan is dit mijn top 3:

1. Verzeker jezelf ervan dat het klikt tussen jou en de trouwfotograaf. Dat je de fotograaf mag, een gemene deler hebt, iets wat jullie bindt. Het klinkt simpel en dat is het ook. Dit is een van de belangrijke onderdelen. Ik heb fotografen gezien die alleen maar even een snelle kennismaking willen. Ik heb fotograferen gezien die een andere fotograaf op de trouwdag sturen dan degene die je hebt ontmoet. Zorg ervoor dat je weet wie op je bruiloft komt om jullie dag vast te leggen. Zet het op papier en zorg dat dit de persoon is waar je een connectie mee hebt.

2. Een trouwfotograaf kan heel goed zijn in het vastleggen van bruidsparen maar is hij/zij ook degene die jou en je aanstaande het beste vastlegt? De enige manier om dat te bepalen is door jou en je aanstaande voor de bruiloft te laten vastleggen. Bijvoorbeeld in een engagement shoot. Ik raad aan dat als een trouwfotograaf geen engagement aanbied om een portet sessie te boeken of een losse engagement shoot zodat je vooraf letterlijk een beeld hebt. Als een fotograaf niet de chemie tussen jullie beiden kan vastleggen tijdens een engagement shoot hoe zal dat dan gaan tijdens de trouwdag? Kijk hoe de fotograaf jullie vastlegt. Voor een fotograaf is dit net zo belangrijk als voor het bruidspaar.

3. Prijs is natuurlijk heel belangrijk als je een fotograaf selecteert. Maar wees je ervan bewust dat je krijgt waar je voor betaalt. Een goede vriend die leuk kan fotograferen is geen garantie voor mooie trouwfoto's. Zorg dat als je een fotograaf kiest dat het werk je aanspreekt, dat de stijl je aanspreekt en de prijs je aanspreekt. Je kunt deze dag niet overdoen. Kies een fotograaf waarbij jullie je op je gemak voelen, die jullie vastlegt zoals jullie dat voor ogen hebben, dat de stijl van fotograferen jullie stijl is, dat wat de fotograaf vastlegt datgene is was jullie echt belangrijk vinden en dat dan de prijs in lijn is met bovenstaande.

Succes met het vinden van jullie fotograaf.
Reacties zijn gesloten