Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Welcome to BlogEngine.NET 2.9

Category: BlogEngine.NET

If you see this post it means that BlogEngine.NET 2.9 is running and the hard part of creating your own blog is done. There is only a few things left to do.

Write Permissions

To be able to log in to the blog and writing posts, you need to enable write permissions on the App_Data folder. If your blog is hosted at a hosting provider, you can either log into your account’s admin page or call the support. You need write permissions on the App_Data folder because all posts, comments, and blog attachments are saved as XML files and placed in the App_Data folder. 

If you wish to use a database to to store your blog data, we still encourage you to enable this write access for an images you may wish to store for your blog posts.  If you are interested in using Microsoft SQL Server, MySQL, SQL CE, or other databases, please see the BlogEngine wiki to get started.

Security

When you've got write permissions to the App_Data folder, you need to change the username and password. Find the sign-in link located either at the bottom or top of the page depending on your current theme and click it. Now enter "admin" in both the username and password fields and click the button. You will now see an admin menu appear. It has a link to the "Users" admin page. From there you can change the username and password.  Passwords are hashed by default so if you lose your password, please see the BlogEngine wiki for information on recovery.

Configuration and Profile

Now that you have your blog secured, take a look through the settings and give your new blog a title.  BlogEngine.NET 2.9 is set up to take full advantage of of many semantic formats and technologies such as FOAF, SIOC and APML. It means that the content stored in your BlogEngine.NET installation will be fully portable and auto-discoverable.  Be sure to fill in your author profile to take better advantage of this.

Themes, Widgets & Extensions

One last thing to consider is customizing the look of your blog.  We have a few themes available right out of the box including two fully setup to use our new widget framework.  The widget framework allows drop and drag placement on your side bar as well as editing and configuration right in the widget while you are logged in.  Extensions allow you to extend and customize the behavior of your blog.  Be sure to check the BlogEngine.NET Gallery at dnbegallery.org as the go-to location for downloading widgets, themes and extensions.

On the web

You can find BlogEngine.NET on the official website. Here you'll find tutorials, documentation, tips and tricks and much more. The ongoing development of BlogEngine.NET can be followed at CodePlex where the daily builds will be published for anyone to download.  Again, new themes, widgets and extensions can be downloaded at the BlogEngine.NET gallery.

Good luck and happy writing.

The BlogEngine.NET teamA Very Merry Christmas

Category: Personal3 Tips voor Bruidegommen

Category: Wedding

Het is waar de bruid krijgt alle aandacht op de trouwdag. Iedereen is nieuwsgierig om te see hoe mooi de bruid er uitziet, wat voor jurk ze aan heeft, hoe haar kapsel is gestyled en dat ze straalt. Dat betekent natuurlijk niet dat de bruidegom niet wat aandacht mag vragen. Ik kom behoorlijk wat bruidegommen tegen die hun voordeel hadden kunnen doen met de informatie uit deze blog post.

1. Het kostuum

Het klinkt vreemd, helemaal als je bedenkt dat de meeste bruidegommen voor een maatpak kiezen maar veel trouwpakken zitten te strak. Als ik een bruidegrom vraag om te gaan zitten, door de knieen te gaan dan is dat vaak niet eenvoudig gaat omdat het pak te strak zit. Kies dus voor een maat meer of een ruimer model waardoor een riem noodzakelijk is en de naden niet op springen staan. Hetzelfde is van toepassing met de lengte van een broek ook deze is vaak nog veel te lang en te ver over de schoen. Veel mannen dragen niet dagelijks een pak dus als ze een gaan uitzoeken kijk dan hoe het pak zit als je door de knieen gaat of gaat zitten of het comfortabel aanvoelt.

2. Telefoon, portemonnai, etc.

Vaak ben ik verrast om een bruidegom te zien die sleutels, een dikke portemonnai, een telefoon of alle drie in zijn broekzak stopt. Dit doet niemands silhouet goed. Als je al een telefoon of portemonnai mee moet nemen stop deze dan in de binnenzak van je jas. Beter is natuurlijk om ze allemaal thuis te laten. Als ze je willen bereiken laat ze dan je getuigen bellen en zorg dat alles vooraf betaald is of laat dit aan de ceremonie meester of wedding planner over dan zie jij er uit als een sharp dressed man.

3. Schoenen

Als je niet vaak op nette schoenen loop zorg dan dat je tijdig jou schoenen koopt en in loopt. Wacht niet tot de trouwdag om ze voor het eerst te dragen. Je kunt makkelijk zere voeten krijgen of wegglijden op al die gladde vloeren.Fotogalaxgrafie

Category: Fotografie | Personal

Een tijdje geleden heb ik mijn geliefde Nokia E71 na 6 jaar trouwe dienst vervangen. In deze tijd is het bijna ondenkbaar om zo lang een telefoon te hebben maar dat was echt het geval. Het was nog geen smart phone maar ik kon er het internet mee op, mijn emails lezen, fotograferen, Facebook gebruiken en natuurlijk telefoneren. De batterij ging rustig 4 dagen mee maar na een update van onze hosted exchange wilde de telefoon mijn emailadres niet meer opslaan. Dus besloot ik om een andere telefoon uit te zoeken. Het leek een strijd tussen de iphone en de galaxy s4 te worden. Ik houd van mijn Macbook Pro maar ik was niet overtuigd om een iphone te kiezen. Hoorde wat tegenstrijdigheden na ios updates etc. Daarnaast had ik nog een belangrijke wens namelijk om boeken te kunnen lezen op mijn telefoon. De Galaxy voldeed omdat het scherm groot genoeg was om van te lezen.

Dus was het besluit genomen de Galaxy S4. In het begin waren de telefoon en ik geen vrienden. Simpele dingen werkte zo anders en de batterij was binnen een dag leeg (wat?!). Dus ging ik het internet om te achterhalen hoe ik langer van de batterij kon genieten en hoe ik de telefoon kon instellen zodat we vrienden konden worden. Dat is gelukt. Boeken lezen op deze telefoon is top en als bonus zit er nog een hele goede camera in. In plaats van de grote camera mee te nemen of een pocket camera heb ik altijd een goede camera in mijn telefoon. Misschien dat ik daar later anders over denk maar nu werkt het prima.

Kijk maar naar een paar foto's die ik de afgelopen periode heb genomen met mijn Galaxy.Landgoed Groenedaal Familie sessie

Category: Family | Fotografie

Vandaag de hele serie van deze leuke familie sessie. Landgoed Groenedaal is ideaal voor een familie, engagement of trouw sessie. De omgeving is prachtig zeker met deze prachtige herfst kleuren. Het is groot genoeg om lekker in rond te lopen en locaties uit te zoeken. We hebben een rondje door het bos gemaakt en leuke locaties uitgezocht.

De familie had rekening gehouden met de kleding en voor iets kleurrijks gekozen. Het maakt de foto's compleet.Landgoed Groenedaal Preview Familie sessie

Category: Family | Fotografie

We ontmoette elkaar anderhalf jaar geleden toen Monica coordinator was bij een bruiloft die wij fotografeerde. Aangezien haar moeder graag een familie sessie wilde kruiste ons pad wederom maar duurde het even voordat onze agenda's op elkaar afgestemd waren en onlangs hadden we een datum. De familie koos voor Landgoed Groenedaal met het Groenedaalse Bos. Met de bladeren in Herfst kleuren werden de foto's zo kleurrijk als we hadden gehoopt.

Vandaag een preview van deze familie sessie. De hele familie was top, ze maakte grappen met elkaar en lachte vol op en waren ware modellen.