Mooie trouwfotografie voor Verliefden

3 overwegingen bij het selecteren van je voorbereidingslocatie

Category: Fotografie | Wedding

Het voorbereiden is misschien wel een van de leukste moment van de trouwdag. Alles moet nog gaan beginnen, sommige bruiden zijn gestrest en nerveus terwijl andere bruiden de rust zelve zijn. Veel bruiden kiezen een locatie met sentimentele waarden zoals hun oude slaapkamertje, andere kiezen een suite in een hotel kamer of hun eigen huis.

Vaak zijn veel mensen aanwezig tijdens de voorbereiding van de bruid en bruidegom en als je dan mooie foto's dan vind je in deze post drie overwegingen bij het selecteren van je voorbereidingslocatie.

 

Kies de locatie zorgvuldig

Overweeg een ruime locatie. Voor je het weet heb je een visagiste, een kapper, vriendinnen en moeder in een piep klein kamertje wat dan heel snel heel druk wordt. Kies voor een locatie waar iedereen makkelijk kan rond lopen zeker ook de fotograaf en een videograaf als jullie die aanwezig hebt.

Kies een kamer met veel licht.

Foto's zijn licht and veel licht in een kamer helpt bij het vastleggen van mooie foto's. Als het raam veel hard light beschikbaar heeft bedek de ramen dan met vitrage zodat het licht mooi gefilterd wordt. Als veel natuurlijk licht voor handen is dan zijn hulpmiddelen als lampen, tl verlichting of een flitser overbodig.

Kies een neutrale ruimte

Zet een paar mensen in een kamer en voor je het weet heb je overal spullen. Als je een ruimte uitkiest waar je, je gaat voorbereiden kies dan een kamer met een neutrale achtergrond als het een mogelijkheid is, kies dan een hotel kamer. Hotels hebben vaak een strakke en neutrale achtergrond die weinig aandacht trekt. Kies je voor je kinderslaapkamer kijk dan of je de grootste verstorende element kunt verwijderen en strip de kamer van posters en andere zaken aan de muur die het beeld kunnen verstoren. Als je het eind resultaat ziet zul je zo blij zijn.Kies je trouwlocatie

Category: Fotografie | Wedding

Een trouwlokatie uitzoeken is wellicht een van de moeilijkste besluiten die je moet nemen als je gaat trouwen. Het probleem is dat er zoveel verschillen locaties zijn waar je uit kunt kiezen dus hoe zorg voor de juiste keuze.

Als er al advies is te geven hier wat overwegen op de blog.

Limiteer het aantal locaties

Nu je zo'n beetje overal kunt trouwen zijn er haast geen belemmeringen. Bij het selecteren van een/meerdere locaties voor de ceremonie, receptie, diner en feest is houd het aantal locaties beperkt dat geeft rust. Als je meerdere locaties hebt moet je weten hoe je op al deze locaties moet komen, het verkeer er naar toe, de parkeermogelijkheden bij de verschillende locatis. Een locatie maakt dit eenvoudiger en met alle stress op je trouwdag is het goed om daar niet nog meer stress factoren aan toe te voegen.

Overweeg de omvang van de locatie

Veel bruidsparen verwachten een veel kleinere gastenlijst als ze beginnen met het plannen van de trouwdag en selecteren op basis van dit aantal een locatie. Maar dan groeit de lijst gestaag en daar waar je verwacht dat genodigde de uitnodiging niet aannemen blijkt iedereen te komen. Dus als je een locatie kiest zorg dan ook dat met een grotere gastenlijst iedereen nog steeds in de locatie past.

En dan de achtergrond

Een fotograaf kan van iedere achtergrond is moois maken maar een mooie achtergrond draagt zeker bij aan mooie trouwfoto's. Dus als fotografie een prioriteit is overweeg dan ook de locatie vanuit een fotografisch perspectief.