Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Met deze ring

Category: Fotografie | Wedding

Foto's van ringen blijven leuk om te doen maar zijn ook best lastig. Zeker met een macro lens en een open diafragma is het een kunst om te voorkomen dat helemaal niets meer scherp is. De grote truc als je dat zo mag noemen is om het diafragma dicht te draaien naar bijvoorbeeld F6.3 of zelfs naar F7.1 op die manier zorg je ervoor dat het grootste deel van de ring scherp in beeld komt.

Nadeel van een klein diafragma is dat je minder licht hebt. Voor deze foto was er genoeg licht maar het kan betekenen dat extra licht nodig is om de ring goed scherp in beeld te krijgen zonder bewegen.

Settings: Lens 50mm, ISO 1000, F7.1 , 1/40Inspiratie: Lovely magazine

Category: Fotografie | Wedding

Dit Australische online trouw magazine is een prachtig glossy magazine. Niet alleen mooie foto's maar ook heel veel tips en manieren om de getoonde look zelf ook te bereiken.

Mocht je na het lezen van dit magazine behoefte hebben aan nog meer inspiratie dan kun je ook nog de site van lovely magazine bekijken.Zomerbruiloften

Category: Fotografie | Wedding

Ieder seizoen heeft zo z'n charme, de herfst met de prachtige bruine en goudkleurige bladeren, de winter met de kans op sneeuw, de lente met de nieuwe blaadjes en bloesem in de bomen en dan is daar de zomer. Een van mijn meest favoriete seizoenen. Alles staat vol in bloei, de zon er bij en lange dagen. Een buiten bruiloft is dan een mogelijkheid.

Fotograferen in de zomer heeft zo z'n uitdagingen, denk aan het harde licht tijdens een middag foto sessie maar er zijn ook heel veel mogelijkheden. Met een buitenbruiloft bijvoorbeeld dat geeft ons vaak meer de gelegenheid om rond te lopen zonder de ceremonie te verstoren. Daardoor krijgen we veel meer variatie in de foto's en omdat we met twee fotografen zijn kunnen we de ceremonie vanuit nog meer standpunten vastleggen en momenten grijpen. De zomer biedt ook de gelegenheid om zonsondergangsportretten te doen. Als de tijd en het schema het toelaat is dit echt een bonus en zo leuk om te doen. Alle stress van de dag zijn dan weg en het bruidspaar heeft dan nog meer plezier wat je terug ziet in de foto's.

Ik ben dus heel erg blij dat we nog een aantal zomer bruiloften te gaan hebben want ook al zouden we het willen we kunnen niet voorkomen dat de dagen alweer korter worden en de zomer langzaam voorbij gaat.PASS online gallery

Category: Fotografie | Wedding

Iedere keer als ik weer een PASS online gallery uit lever ben ik weer blij dat we gekozen hebben voor een medium dat past bij deze tijd. De snelheid en de mogelijkheden die PASS biedt zijn ongeevenaard. De beleving die onze bruidsparen krijgen als ze door de gallery heen wandelen is zo anders dan toen we nog een DVD uitleverde.

De gallery is eigenlijk een online album die je het scherm in trekt en je de gelegenheid geeft om je favorieten te selecteren en er een slideshow van te maken of ze te delen op internet. Nu Pinterest zo'n belangrijke rol speelt en mensen hun foto's steeds meer delen, sluit PASS perfect aan bij hoe we onze foto's met onze bruidsparen willen delen want PASS biedt onze bruidsparen de mogelijkheid om foto's via Facebook, Twitter en nu dus ook via Pinterest te delen. En kijk maar hoe mooi de foto's er in PASS uit zien in onderstaand scherm.

Wil je nog meer weten over PASS kijk dan hier naar de PASS handleiding.

 Trouwdag details

Category: Fotografie | Wedding

Als je regelmatig onze blog bezoek dan is het geen verrassing maar onlangs vroeg een aanstaande bruid mij waarom we zoveel details tonen op de blog. Niet dat ze het niet mooi vond want ze het prachtig. Ik vertelde haar dat ons belangrijkste doel op de trouwdag is het verhaal van de dag. Het verhaal van twee verliefde mensen die ja tegen elkaar gaan zeggen op een speciale dag maar er is meerte vertellen en daarom proberen we zoveel mogelijk details vast te leggen die worden getoond. Bruidsparen investeren veel tijd en moeite in het personaliseren van hun trouwdag en doen dit vaak met details.

Daarom leggen we ze vast want ze zijn niet alleen een groot onderdeel van het bruidspaar maar ook een groot onderdeel van de trouwdag een steeds groter onderdeel lijkt het wel. En ze maken prachtige pareltjes voor in jullie trouwalbum die jullie herinneringen geven die een levenlang mee gaan. Dus als jullie veel aandacht besteden aan mooie items en details dan zorgen wij dat we ze voor jullie vastleggen.One year ago today Amsterdam Wedding Celebration: Chieri + Itoshi

Category: Fotografie | Wedding

Precies een jaar geleden hadden we het genoegen om Chieri en Itoshi vast te leggen in het centrum van Amsterdam. Het was een feest om de hele dag met ze op pad te zijn met dit stel wat speciaal uit Japan naar Nederland was gekomen voor deze sessie.

Ik ben dan ook zo blij dat we contact hebben gehouden dit afgelopen jaar. Lieve Chieri en Itoshi een jaar is alweer voorbij sinds jullie sessie waar we met zoveel plezier aan terugdenken. Op prachtige herinneringen.Pioenrozen

Category: Fotografie | Wedding

Ze zijn een van mijn favorieten bloemen met hun grillige vorm en prachtige kleuren. Ze zijn prachtig in een bruidsboeket dus als je eind van de lente of begin van zomer gaat trouwen kijk dan eens naar de pioenrozen. De foto's laten wel zien waarom.

Als ik naar ze kijk word ik al vrolijk. Fijn weekend.Castricum Engagement: Froukje + Michael

Ze waren al zeventien jaar bij elkaar en twee kinderen, toen Michael besloot zijn Froukje ten huwelijk te vragen. Gewapend met een prachtige ring had hij de locatie al helemaal bedacht. In New York moest het gaan gebeuren op een van de bruggen. Maar Froukje is geen fan van hoogtes en toen ze op de brug liepen kon ze er zo door heen kijken. Het was niet het moment en zo hadden ze een geweldige tijd in New York maar iedere keer was het moment niet daar om de ring te voorschijn te halen en Froukje ten huwelijk te vragen. Bijna ging het al mis toen ze alle bonnetjes uit de portemonnai haalde en daar een bon van een juwelier tussen zat. Michael wist de bon nog net op tijd te verbergen. Zo vlogen ze weer terug naar huis met d ring nog steeds veilig in de jaszak van Michael.

Thuis aangekomen keken de ouders van Froukje Michael vragend aan hij had ze immers verteld van zijn plannen maar hij schudde zijn hoofd en uiteindelijk vroeg hij Froukje gewoon thuis om haar hand en zei ze natuurlijk volmondig ja.

De kinderen van Froukje en Michael waren de meest enthousiaste die ik tot nu toe voor de camera heb gehad.Castricum Engagement Preview: Froukje + Michael

Een jaar geleden ontmoette we elkaar voor de eerste keer om hun bruiloft te bespreken en hoe ze graag gefotografeerd wilde worden. Het was dus heel leuk om ze weer te zien, dit keer voor hun engagement sessie. Ze hadden het bos in de duinen van Castricum uitgekozen voor hun sessie en wat begon als een aardig dag werd een geweldige dag met al die zon die we kregen. Samen met hun twee kinderen gingen we op stap voor een middag fotografie en het werd een hele gezellige middag.

Hier alvast een eerste foto van hun sessie.