Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Oliebollen

Category: Personal

De laatste dag van het jaar en dus ben ik de keuken ingegaan om een paar oliebollen te maken die we kunnen opeten als we vaarwel zeggen tegen het oude jaar en een nieuw jaar verwelkomen. Hoop dat jullie allemaal een fijne avond hebben met mensen waar je van houdt.Inspiratie: Wedding Style

Category: Wedding

Misschien ben je wel verrast met kerst en draag je nu een prachtige verlovingsring. Dat moment dat je ten huwelijk wordt gevraagd is zo bijzonder, ik weet het nog goed. Slapenloze nachten met alles wat door je hoofd gaat en je moet regelen voor je trouwdag. Wellicht ben je op zoek naar wat inspiratie, dan heb ik hier iets om van te genieten. Het prachtige magazine Wedding Style van Grace Ormond.

Heel veel plezier met het plannen van je trouwdag voor je het weet is het zover.

 Kerst

Category:One year ago today Blaricum Bruiloft: Dieuwke Johan

Category: Fotografie | Wedding

Precies een jaar geleden vierde ze hun speciale dag in het bos bij Blaricum, dromend van een witte kerst. Het mocht niet zo zijn en het zou nog een maand duren voordat de eerste sneeuwvlokken vielen. Maar het was niet belangrijk want ze vierde hun trouwdag vandaag een jaar geleden.

Op nog heel veel mooie trouwdagen.Chateau Marquette Wedding: Jerney + Ismarelda

Category: Fotografie | Wedding

Ze kennen elkaar al bijna hun hele leven. Ontmoetten elkaar op de basisschool en werden beste vriendinnen toen ze acht jaar oud waren. Dat bleven ze totdat ze beiden hun eigen weg gingen in hun tienerjaren. Er waren misschien tijden dat ze uit elkaars oog waren maar zeker niet uit elkaars hart.

En toen Ismarelda ongeveer 10 jaar geleden Jerney's hulp nodig had was het voor haar vanzelfsprekend dat zij haar beste vriendin opving toen ze haar het meeste nodig had. Natuurlijk was zij daar omdat je daar vriendinnen voor hebt. Het was het kleine vonkje dat het vuur liet ontbranden tot een echte vlam in, uiteindelijk, een regelrecht vreugdevuur op een hele speciale datum. Want op 12-12-12 zeiden zij "Ja" tegen elkaar.

Ismarelda wilde altijd al gaan trouwen op een speciale datum en deze datum is wel heel speciaal. Want er zijn twaalf maanden in een jaar, twaalf uur op de klok, twaalf provincies in ons land, Jacob had twaalf zonen, Jezus had twaalf discipelen, er zitten twaalf jaar in de cyclus van de mens volgens de Chinese astrologie, twaalf kaarten met een plaatje in een pak kaarten, het hoogste getal dat je met twee dobbelstenen kan gooien is twaalf en er zijn twaalf ribben in een mensenlichaam om het hart en de longen te beschermen. Je kunt wel stellen dat twaalf een speciaal getal is.

Jerney en Ismarelda het was een genoegen om jullie trouwdag op deze speciale dag vast te leggen.

Locatie: Chateau Marquette

Kleding: Partycom

Schoenen: Elsa Colored Shoes

Weddingplanner: Jessica van Wit Love Weddings

Ceremoniemeester: Henriette Just Say Yes!

BABS: Guusta van Yes I do 2

Auto: een Rolls Roys van Rolls rent

Visagie: Face and body Lounge en Sophina visagie

Haar: Bruids Beauty team

Bloemen: R&R flowers

Styling: Hilde van 't Bloemeke

Taart: Wim Koelman

Video: Natasha van Rainbow Video

Ringen: Albino Ringen

Duiven: Dilah Witte Duiven

Uitnodigingen: RiConFine Art Album video

Category: Wedding

Niet alleen een aantal mooie foto's heb ik van dit mooie album gemaakt maar nu ook een video. Hoop dat je zo een goed beeld krijgt hoe mooi dit album is. De prachtige kleuren van de foto's zijn echt schitterend.

Wil je het album van dichtbij komen bekijken dan ben je van harte welkom.Boeken Nicholas Sparks

Category: Personal

Ik had al een hele reeks boeken van Nicholas Sparks in de kast staan. Na het zien van de Notebook in 2007 kocht ik het boek en net als de film wist het me te ontroeren. De afgelopen jaren las ik al the Wedding, Message in a bottle, a Walk to Rember en a Bend in the Road. Na het zien van de Lucky one begon ik met het boek en net als met the Notebook wilde ik het boek lezen en daarna had ik het Sparks virus te pakken en heb ik bijna alle andere boeken gelezen.

Welk boek sprak me het meeste aan? Zonder twijfel zeg ik dan The Best of Me. Zijn meest recente roman een verhaal. Natuurlijk een liefdesverhaal waarin de hoofdrolspelers Dawson en Amanda na een romance in hun jeugd elkaar na 25 jaar weer terugzien als ze Tuck, de mentor van Dawson, komen begraven. Het verhaal is prachtig geschreven en met iedere zin die op papier staat voel je de spanning. De spanning tussen Dawson en Amanda, de spanning voor wat gaat komen. In gedachte zag ik het einde voor me en vol ongeloof las ik naar het einde maar realiseerde me ook hoe mooi dit verhaal is. Een echte aanrader.

Dat zelfde geldt voor Safe Heaven. Wellicht wat voorspelbaarder maar een mooi verhaal en ook dit verhaal is verfilmd.

Tot slot kies ik voor 3 weeks with my brother waarin Nicholas zijn levensverhaal verteld aan de hand van een reis die hij samen met zijn broer heeft gemaakt. Het leven van een succesvol schrijver lijkt alleen maar dat succesvol. Maar dan lees ik zijn verhaal en zie ik de parallel met veel van zijn verhalen en realiseer ik mij hoeveel leed hij heeft meegemaakt. En is het niet vreemd dat hij heel veel uit zijn eigen verleden heeft kunnen putten voor zijn verhalen. Indrukwekkend.

Hier een overzicht van de boeken die ik de afgelopen drie maanden heb gelezen.Top 3 tips van tweede fotograaf

Category: Fotografie | Wedding

Meestal schrijf ik (Mireille) de posts op de blog maar vandaag neemt mijn zus het roer over. Ik krijg nog wel eens de vraag waarom we een bruiloft met twee fotografen vastleggen dus ik vroeg haar of ze kan uitleggen waar zij nu precies op let tijdens een trouwdag. Hier haar top 3.

Oke hier gaan we dan. Toen Mireille me vroeg een blog post te schrijven met daarin onderdelen waar ik me als tweede fotograaf op richt tijdens een trouwdag kwam ik op de volgende top 3.

1. Als 2nd shooter richt je overal je ogen op en houd je alles in de gaten. Zo ben ik degene die de bruidegom vastleg dus gaat daar tijdens de voorbereidingen mijn aandacht naar uit. Tevens houd ik altijd de bruid en de bruidegom, de familie en vrienden in de gaten om veelal ongemerkt net die ene lach, aanraking, het wegslikken van een emotie, vreugde vast te kunnen leggen. Ik let ook altijd op de kleine details bijvoorbeeld tijdens de fotosessie, die maken een trouwdag vaak memorabel.

2. Als 2nd shooter houd ik natuurlijk Mireille in de gaten. We fotograferen altijd van uit verschillende standpunten en door op Mireille te letten weet ik of ik in beeld sta en of we niet hetzelfde fotograferen. Door kleine tekens van Mireille weet ik dat zij een andere scenario in gedachte heeft waarop ik kan inspelen. We zijn zussen en kennen elkaar als geen ander, een klein gebaar is vaak al genoeg om te weten wat we in gedachten hebben.

3. Als 2nd shooter houd ik het programma van de bruiloft in de gaten om zo er zeker van te zijn dat we alle elementen, die het bruidspaar heeft aangegeven, vastleggen en bijvoorbeeld ook de verrassingen van de trouwdag. Op momenten dat het kan stem ik met Mireille af of we daadwerkelijk alles hebben vastgelegd.Familie portretten

Familie portretten en groepfoto's zijn vaak een vast onderdeel van een trouwdag. Sommige bruidsparen willen alleen maar een groepsfoto en sommige willen met ieder familielid op de foto. Afgelopen zomer toen we de bruiloft van Felix en Rachella fotografeerde waren we in de gelegenheid om de familie portretten eens anders te doen. In plaats van staand konden we de groep zittend vastleggen.

De tuin van Kasteel de Wittenburg was perfect hiervoor met de stoelen buiten en dus konden we iets anders doen. Voor bruidsparen die gaan trouwen is dit iets om over na te denken. Wat willen jullie voor jullie familie portretten? Willen jullie alleen een herinnering van wie aanwezig waren of willen jullie iets heel anders? Het is altijd leuk om eens iets anders te doen. Niet alleen staand maar bijvoorbeeld een combinatie van staan en zitten.

Kijk maar eens naar deze voorbeelden.Fine Art Album

Category: Albums | Wedding

Ik heb een prachtig Fine Art Album ontvangen als toevoeging op onze selectie van albums die we aanbieden. Dit Fine Art Album is een flush mount album en is geprint op fine art papier. De foto's zijn super scherp en prachtig van kleur.

Dit album heeft heel veel opties voor de omslag zoals leer, linnen of foto. Het is wederom flat lay dus blijft mooi open liggen en kan geleverd worden met dikke pagina's, wat ik erg mooi vind. Zowel de kaft als de zijkant kan bedrukt worden en het wordt nog beter want dit album heeft minimaal 30 pagina's.

Wil je het album van dichtbij zien? Dat kan bel of mail voor een afspraak.