Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Ways to learn: Zach & Jody

Category: Fotografie

Afgelopen weekend heb ik zo vaak als kon voor mijn laptop gezeten om naar CreativeLive te kijken. Het is echt super hoeveel zij delen met fotografen over de hele wereld. De workshops zijn live te bekijken en als je ze nog een keer wil zien dan kun je de workshop kopen.

Deze keer hadden ze Zach en Jody Gray. Vorig jaar waren ze in Nederland en hebben we hun geweldige workshop live bijgewoond. Het was leuk om ze weer te zien en aangezien ze nu 3 dagen hadden konden ze nog meer informatie delen met het Internet.

Dus als je een fotograaf bent of geinteresseerd bent in fotografie en wil leren van de beste dan moet je echt even de CreativeLive website bekijken. Ze hebben nog een heleboel leuke workshops op stapel staan.Inspiratie: Dessert Tafel

Category: Fotografie | Wedding

Toen ze me vertelde dat ze een dessert tafel op hun bruiloft hadden was ik meteen enthousiast. Bruidsparen kiezen steeds vaker voor gestylde onderdelen en wat een betere manier dan je bruidspaar presenteren dan met een dessert tafel. Het ziet er niet alleen geweldig uit en smaakt nog beter, het is ook een plezier om het vast te leggen. Vorige week toen ik de bruiloft van Judith and Wim presenteerde wilde ik al meer laten zien van de dessert tafel maar dan was hun post veel te lang geworden.

Dus een separate post van al dit prachtigs. Judith en Wim hadden een dessert tafel van Sweet Appetite. Marieke is een getalenteerde patissier, die een dessert tafel en bruidstaart heeft gemaakt die helemaal bij Judith en Wim pasten. De lelietjes-van-dalen, de favoriete bloemen van Judith, die Marieke op de bruidstaart had gemaakt waren de kers op de taart.

Dus bekijk hier al dit lekkers.Love it

Category: Fotografie

We reden het halve land door and we gingen gelukkig in de goede richting (het was een goede dag). Ondanks een file aan de andere kant van de snelweg waren we op tijd voor de lancering. Gisteren waren we aanwezig bij het lanceringsfeest van de Love it. Een glossy met heel veel informatie voor bruidsparen die van alles willen weten over trouwen.

Op een geweldige locatie, Kasteel Wijenburg, de NTBO en We Love Trouwen lanceerden dit informatieve tijdschrift. Er was vuurwerk, champagne, cup cakes en bruidstaart om het te vieren. Maanden geleden zijn we gevraagd of we een bijdrage wilden leveren. Na al deze tijd was het heel leuk om het resultaat in het echt te zien.

Als je gaat trouwen dan kun je een eigen exemplaar krijgen door de Trouwbox aan te vragen.Waterland Wedding: Judith & Wim

Toen hij het cafe binnenliep wist hij niet dat deze avond zijn leven voor goed zou veranderen. Hij wist niet dat hij een meisje zou ontmoeten, niet zo maar een meisje maar het mooiste meisje van de wereld, de liefde van zijn leven. Een blik was genoeg, ze zag hem en mocht hem meteen en als hij haar test zou doorstaan dan kon het wel eens interessant worden. Hij slaagde met vlag en wimpel zonder te weten dat hij getest werd. Een ding was duidelijk, ze had haar match gevonden en het hielp natuurlijk dat hij ook nog eens heel goed kon zoenen.

Fastforward 4,5 jaar. Ze gingen duiken en Judith voelde zich rusteloos, alsof ze voelde dat er iets stond te gebeuren. En dat er iets gebeurde werd duidelijk toen Wim haar daar op de bodem van de Caribische oceaan verraste met zijn aanzoek en twee bordjes op hield met de vraag: "Wil je met me trouwen?"
En dat deed ze op hun eerste lustrum precies 5 jaar na die eerste ontmoeting. In een prachtige jurk, de eerste die ze had gepast. Net als met Wim wist ze meteen, dit is 'm.

Wim en Judith, dank. Dank voor jullie vertrouwen, dat jullie ons deelgenoot hebben gemaakt van jullie dag en dat wij deze mochten vastleggen. Jullie zijn twee hele bijzondere mensen. Vergeet nooit deze prachtige dag en de liefde die jullie voor elkaar voelen en het leven zal goed zijn. Heel veel plezier in Tanzania.

Wil je meer zien van deze bruiloft CLICK HERE FOR THE SLIDESHOW.

Merel van Pure Glamour zorgde voor prachtig haar en make-up.

Wim bereidde zich voor bij VIP Fashion.

Sharp dressed man.

Te gekke bruidskaplaarsjes om haar schoenen te sparen.

Judith zag er prachtig uit.

Trouwjurk: De Witte Markies

Schoenen: Rainbow

Bruidskaplaarzen: Weddington Boots

Hair and Make-up: Merel van Pure Glamour

Pak: VIP Fashion

Schoenen: Handgemaakt

Boeket: Dennis' Pots and Plants

Trouwlocatie: Landgoed Waterland

Dessert tafel: Marielle van Sweet Appetite

Schilderij: Ferdinand van Feest in Verve

Video: Rianne en Daan van RiDaLiNa de Trouwdag

Category: Fotografie

En dan is de bruiloft voorbij, onvoorstelbaar als je nu nog volop aan het plannen bent, dromen hoe de dag eruit gaat zien. Jullie stoppen zoveel tijd in het plannen van jullie dag om er voor te zorgen dat het perfect is. En dan word je wakker, is de taart op, is de muziek gestopt en doen je voeten pijn van al dat dansen.

Maar wat gebeurd er dan? Een ding wat zal blijven is de fotografie. Natuurlijk willen jullie het resultaat zo snel mogelijk zien. Jullie willen nogmaals de dag beleven, de herinneringen en de mooie momenten. Het is onze ultieme doel om mooie, memorabele foto's vast te leggen en deze zo snel mogelijk aan de bruidsparen op te leveren. We hebben een simpel proces om de foto's aan onze klanten beschikbaar te stellen. Hier een klein overzicht van wat je kunt verwachten na de bruiloft:

1. Als we een bruiloft op vrijdag of zaterdag vastleggen, staat op maandag de preview op de blog.

2. Een week na de bruiloft staat de complete blog post en de slideshow op de blog.

3. Twee weken na de bruiloft worden de bewerkte foto's aangeleverd op disc.

4. Kiest het bruidspaar voor een album, dan worden de foto's in een online galerij geplaatst als de disc wordt opgeleverd zodat het bruidspaar hun album foto's kunnen selecteren.

5. Afhankelijk van de albummaatschappij duurt het ongeveer 3-4 weken voordat het album wordt afgeleverd.

Het is een eenvoudig recht toe recht aan proces en zorgt er voor dat bruidsparen snel hun foto's kunnen zien.Waterland Wedding Preview: Judith & Wim

Category: Fotografie | Wedding

Er hing iets magisch in de lucht, electriciteit met dikke vette letters en er is maar een woord dat het beste kan omschrijven wat Wim en Judith voor elkaar voelen en dat is liefde. Hoe ze naar elkaar kijken, die twinkeling in hun ogen als ze elkaar zien is 100% ware L.I.E.F.D.E. 

Toen Wim, Judith kwam halen kon hij niet wachten om haar te zien, de liefde van zijn leven, de vrouw waar hij voor altijd mee gaat delen. Dus toen de voordeur open ging wachtte hij niet totdat Judith de trap af kwam, nee hij racete naar boven om haar te zien. En toen hij haar zag ging zijn hart net zo hard tekeer, was hij sprakenloos want Judith zag er adembenemend uit en dus kon hij alleen maar naar haar kijken. Op dat moment moeten ze weer helemaal verliefd zijn geworden op elkaar want ze waren volledig in de wolken, walking on sunshine.

Wat een prachtige dag was het en natuurlijk delen we een foto met de belofte dat er snel meer komt.Er zijn geen short cuts

Category: Fotografie | Personal

Een recente studie toonde aan dat om goed te worden in________ (vul de spaties maar in met de sport die je leuk vindt) je minimaal 10.000 uur moet oefenen. Daar komt bij dat je dan ook nog een aardige dossis talent moet hebben om ook nog eens een succesvol atleet te worden. Als je wilt afvallen, lang haar wilt laten groeien of een taal wilt leren dan is de gemeenschappelijke deler dat dit tijd en inspanning kost.

Er is geen succesformule waarmee je op een dag wakker wordt en vloeiend Spaans spreekt, je lang haar hebt (zonder extensions) of NBA materiaal bent (zou wat zijn voor mij met mijn 1.54!). Als je iets wilt dan zijn er geen short cuts. Natuurlijk kun je soms geluk hebben en het is zeker mogelijk dat de sterren goed staan en voila daar is het, het magische shot. De foto waar bruiden weer de emotie beleven en misschien wel de foto die een prijs wint.

Maar ik wil niet hopen dat de sterren goed staan en ik mazzel heb. Dus blijf ik oefenen, oefenen, oefenen en daarna oefenen ik nog een beetje meer.

Fijne vrijdag!Ways to learn: Chase Jarvis Live

Category: Fotografie

Internet geweldig Internet waar zouden we zijn zonder jou. Chase Jarvis oprichter van CreativeLive (an worldwide creative classroom) en commercieel fotograaf had onlangs business guru Ramit Sethi in zijn show.

Ramit is bestseller auteur en is een no nonsense type die zegt waar het op staat. Hoe word je een betere onderhandelaar, een verkoper, hoe voeg je waarde toe aan de service die je verleent? Ramit vertelt hoe het moet. En ik kan het gebruiken, want om een bedrijf succesvol te runnen is niet eenvoudig en goed advies is altijd welkom.

In dit programma ligt de focus op fotografie maar is van toepassing op vele soorten business en is een must see video. Dus heb ik een link naar deze video toegevoegd. Veel plezier!Januari Zelf Portret

Category: Fotografie | Portrait

De camera ging mee in mijn rugzak met de gedachte dat ik wat vakantiefoto's kon maken en misschien wat portretten van Ronald. Goed daar had Ronald een heel ander idee bij. We liepen richting de zee vlak voor zonsondergang en hij zette me op de spreekwoordelijke stip. Terwijl de zon langzaam onder ging werd ik het onderwerp en klikte Ronald weg als een volleerde pro. Waar ik wel om moest lachen want normaal ben ik degene die loopt en praat en zegt kijk eens deze kant uit, draai je hoofd een beetje in die richting. Nu Ronald de camera vasthield was hij degene die tegen me sprak en zei wat ik moest doen en dat deed hij top.

Want nu weet ik weer hoe het voelt om op de stip te staan, om me oncomfortabel te voelen, niet goed te weten wat ik met mijn handen moet doen en mijn benen. Moet ik lachen of mijn hoofd draaien? Wat je wilt was het antwoord en dus moest ik wel heel hard lachen als ik mezelf zo van een afstandje bekeek als onderwerp van deze fotosessie.

Terwijl ik naar het resultaat kijk kan ik alleen maar concluderen dat het goed is om zelf zo af en toe voor de camera te staan en er aan herinnerd worden hoe het voelt om je ongemakkelijk en oncomfortabel te voelen zo voor de camera.In de Sterren

Category: Personal

Het is maar wat je gelooft natuurlijk. Ik bedoel kan een horoscoop op iedereen van toepassing zijn die in april geboren is? Nee natuurlijk niet. Maar ik zie wel dat er iets is af te lezen in iemands sterrenbeeld en karaktertrekken die daar bij horen en er zou best een waarheid kunnen zijn in hoe de sterren staan, het universum en de impact op ons allemaal.

Goed toen ik op Schiphol was heb ik ELLE magazine gekocht omdat er een grote horoscoop voor 2012 in stond en ik toch nieuwsgierig was wat daar dan in staat. Omdat ik ze altijd vergeet en natuurlijk wil zien of al die voorspelling uitkomen zet ik ze op de blog. Ha we zullen het zien over een jaar.

De hoogtepunten voor dit jaar en de voorspellingen:

Het wordt een hectisch jaar zelfs voor mijn standaard. Vluchten kan niet meer.

De planeten komen me helpen in deze 21ste eeuw.

Ik zal mijn eigen set aan regels moeten maken en dat zal niet eenvoudig zijn.

De meeste actie kan ik in de zomer verwachten en ik krijg zelfs een aanbod wat ik eigenlijk niet kan weigeren...

Weet nog niet wat ik er allemaal van moet denken maar het zal ongetwijfeld duidelijk worden in de loop van het jaar.