Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Het is hier

Category: Fotografie

Het zat in de brievenbus vandaag. De echte, die je open kan maken en als je er in kijkt je dingen ziet die je kan aanraken, zoals brieven, rekeningen, kranten en boeken. Deze zat erbij met nog een aantal boeken die ik had besteld. Life is all about the people you meet and the books you read - Zach Gray. Ik ben het helemaal met hem eens.

Dus vandaag zat Exposed magazine van Jasmine Star bij de post. Ze heeft al heel veel over zich zelf en haar verhaal verteld op het Internet maar ik ben een fan van haar werk en wat ze heeft bereikt. Dus ik moest het magazine hebben en dus besteld via het Internet. Dat is het mooie van Internet. Zonder was de kans dat ik ooit iets over deze Amerikaanse fotograaf te weten was gekomen 0%. Dank Internet dat je de wereld kleiner maakt. Dank Jasmine voor het magazine en de inspiratie.

De komende dagen zal ik lezen over groot dromen en nooit opgeven.Mijn favoriet

Category: Fotografie

Sommige zeggen dat het een uitdaging is, sommige zeggen dat het onmogelijk is. Ik weet dat het niet waar is want ik heb het gedaan. Een bruiloft vastleggen met een lens. Tegenwoordig fotografeer ik met meerdere objectieven maar toen ik mijn eerste bruiloft shoot durfde ik niet te wisselen bang dat ik een moment zou missen en dus een foto. Dus liet ik die ene lens op de camera, overal op voorbereid. De 50mm bedoel ik.

Nu heb ik geleerd om te wisselen, om bewust te kiezen voor de foto die ik wil vastleggen en de lens te kiezen. Maar de 50mm blijft mijn favoriet. Omdat het is een lens die mensen mooi maakt. Omdat het de lens is met de mooiste bokeh. Ik heb nog wel wat objectieven op mijn wensenlijst staan. Maar ik betwijfel of ze ooit met deze lens kunnen wedijveren.Iets om te herinneren

Category: Fotografie | Personal

Soms gebeuren dingen die ik niet kan verklaren. Als ik probeer het beeld voor beeld terug te spelen dan lukt me dat niet. Zag ik het zo als het werkelijk was of spelen mijn gedachten spelletjes met me en zie ik het zoals ik het wil zien? Ik weet het niet. Zoals het gezegde "er is geen realiteit alleen perceptie", moet dit wel waar zijn.

Goed mijn perceptie mag dan wel meer dan eens gebroken zijn maar dan komt het moment dat ik mijn laptop ga opruimen en kom ik langs een foto die me laat glimlachen. Wat zien we er schattig uit en ik kon me niet herinneren dat de blousjes geel waren (ik draag nooit geel) en hey ik wist niet meer dan mijn schoenen dezelfde kleur hadden. Mijn vader heeft onze kleding gemaakt jazeker hij was een echte wizard met een naaimachine. En ik dacht dat de foto scherp was maar dat is niet zo.

Het maakt niet uit want ik kan het moment nog steeds herinneren dat we daar stonden voor die Citroen voor het Olympisch stadion. Een moment dat nooit zal verdwijnen omdat ik deze foto heb.DIY tafel boeket

Category: Wedding

Doe het zelf is meestal gelinked aan een geld vriendelijke oplossing. Als je een bruiloft aan het plannen bent dan hoop je op heel veel budget vriendelijk oplossingen. Maar doe het zelf kan ook je beste vriend zijn als je er een persoonlijke draai aan wil geven. Of wanneer ze niet verkopen waar je naar op zoek zijn.

Vandaag een makkelijke, budget vriendelijke doe het zelf oplossing voor het tafel boeket. Een goed tafel boeket kan groot, extravagant en prijzig zijn. Een goed alternatief, verzamel drie, zes of zelf negen glazenpotjes. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld glazen yoghurtpotjes gebruiken. Kies grote rozen bijvoorbeeld in de kleur van je trouw theme of allerlei verschillende kleure. Gebruik twee of meerdere rozen per glas en stel ze op in rijen van drie et voila het center piece is klaar.

Natuurlijk kun je grotere glazen kiezen en meer rozen per glas en het resultaat is simpel maar super chique.What (not) to wear?

Sta je voor de kleding kast om te besluiten wat je gaat aantrekken. Paniek, hiperventilatie en angst zweet breekt uit! Wetende dat je gefotografeerd gaat worden maakt dat vast niet beter. Ik krijg dan ook vaak vragen van toekomstige bruiden wat ze aan moeten tijdens hun engagement sessie. Zijn er dingen die we niet aan mogen?

Gelukkig zijn er geen regels niet wat mij betreft. Ik adviseer mijn bruiden om een outfit aan te trekken waar ze zich comfortabel in voelen, een outfit waarin ze zich echt goed voelen. Voor de een is dat een prachtige jurk of een mooi broekpak, jeans en hakken. Ja het is zo eenvoudig. Er is eigenlijk geen goed of fout en het leuke is als je meer outfits hebt waarin je, je goed voelt dan kun je ze allemaal dragen in je e-sessie.

Als ik iets adviseer dan is het om iets te kiezen met kleur, een shirt, jasje, trui of sjaal want dat werkt altijd heel goed op camera. Dus open die kledingkast en kies een outfit waar je gek op bent en je ziet het in de foto's.The First Look

Category: Wedding

De mythe dat elkaar zien voor de ceremonie ongeluk zou brengen is gebaseerd op oude vertellingen toen huwelijken nog gearrangeerd werden en de ouders vreesde dat de bruidegom de benen zou nemen. Dus een first look was niet erg populair behalve in Nederland. Bijna ieder bruidspaar ging gezamenlijk naar de ceremonie zonder vrees voor oude mythes en de beloftes van tegenslag. Nu zie ik wel dat meer bruidsparen er voor kiezen om elkaar pas tijdens de ceremonie te zien. Om de emoties van dat moment niet weg te nemen door elkaar voor de ceremonie te zien.

Onnodig want het moment dat bruidsparen elkaar voor de ceremonie zien doet niets af van het moment dat de bruid naar haar toekomstige echtgenoot toe loopt (en ik spreek uit ervaring). Dat moment is en blijft zo bijzonder dat kan een first look niet veranderen. Het enige wat het doet is jullie de gelegenheid geven om nog meer mooie momenten te beleven die wij dan kunnen vastleggen. Helemaal als er veel gebeurd tijdens de trouwdag. Dus geen angst voor de first look. Beleef het want het is mooi.Het zonnebrillen experiment

Category: Fotografie

Het werk is nooit klaar. Als je ergens naar toe wil is er altijd iets te doen, te leren, te overwinnen. Ondanks dat ik al heel veel jaar fotografeer is er nog heel veel wat ik kan leren en dus oefen ik, oefen ik en oefen ik. Levende objecten hebben de voorkeur maar die zijn niet altijd beschikbaar en omdat een groot deel van de trouwdag zoek ik naar objecten die ik kan fotograferen en die ook iets over mij vertellen.

Zie daar de zonnebril. Uit mijn hoofd heb ik zo al zes verschillende paar in mijn huis en auto liggen. Ik koop nooit hele dure exemplaren omdat ik er meestal krassen op krijg of ik leg ze ergens neer en vind ze pas jaren later weer terug (en ze al lang niet meer in de mode zijn). Dit paar heb ik een jaar geleden gekocht. We waren op vakantie en ik was een zonnebril vergeten. Op de golfbaan en in de zonder zon is niet aan te raden dus ik op zoek naar een winkel waar ik ze kocht voor 7 euro. Zelfs na vele reizen en veel vakantie bestemmingen leeft deze nog en dat is al een wonder op zich.

Met wat zon het afgelopen weekend nam ik mijn camera ter hand en probeerde ik de bril te isoleren en een fashionable uitstraling te geven. Ik heb ze op mijn printer geplaatst, heb mijn 50mm 1.2 op mijn camera gezet en vanuit verschllende perspectieven geplaatst. En hier het resultaat.Featured op Wedspiration

Category: Wedding

Het is maandag en wat is nu een beter begin van de week dan leuk nieuws. Aangezien we dit jaar zoveel mooie bruiloften hebben mogen vastleggen delen we die het liefst met zoveel mogelijk mensen als maar mogelijk. Dus waren we heel blij toen we het bericht van Jo-Anne van Wedspiration ontvingen dat ze de bruiloft van Cenda and Drikus graag op de Wedspiration blog wilde publiceren en vandaag is het zover!

Wedspiration laat niet aleen real weddings zien maar bevat heel veel trouw inspiratie dus als je nog niet op deze blog bent geweest dan moet je echt even gaan kijken.Keep the fire burning

Category: Personal

De wind gaat langs mijn jeans als ik de tas op pak, naar buiten ren om wat hout te halen voor de haard. Als er een voordeel zit aan de herfst dan is het wel de mogelijkheid om een vuur te beginnen en de vlammen te voeden. Een fascinerend spectakel van vlammen die het hout verslinden. Soms wil ik meer van dat vuur in mij die mij voort stuwt. Want het is heel makkelijk om gevoed te worden door iets negatiefs dan iets positief. Natuurlijk kan ik zeggen dat zoiets me niet raakt en dat ik altijd blij ben. Maar wie houd ik dan voor de gek? Inderdaad!

Ik kwam onlangs een video tegen van Michael Jordan tijdens zijn introductie in de basketbal Hall of Fame en ik vond het op het juiste moment. Ik was op zoek naar een positief verhaal en zie hier. Michael Jordan, misschien wel de beste NBA basketbal speler van alle tijden, was geroerd toen hij het podium op kwam om geeerd te worden door zijn collega's. Hij was nederig, grappig en vooral respectvol naar een ieder. Hij deelde waarom hij zo van basketbal houdt en waarom er altijd maar een optie was als hij het veld op ging. Hij komt uit een sportieve familie niet alleen in sport maar ook academisch. Wat het vuur in hem aanwakkerde. Op ieder keerpunt in zijn carriere was hij opzoek naar nog meer brandstof om het vuur te laten branden. En die vond hij in zijn tegenstanders en Michael werd daar alleen maar beter door. Hij wilde van geen nee weten en werd al maar beter omdat hij zichzelf bleef uitdagen.

De grote der aarde zijn allemaal mensen maar veel van hen hebben een kracht waar rekening meegehouden moet worden. Ze stellen doelen en doen er alles aan om die te bereiken. Zo worden ze succesvol en kunnen dat opnieuw als ze hun aandacht op iets anders richten. Ter afsluiting van zijn speech zei Michael iets wat indruk heeft gemaakt. Hij vertelde het publiek dat het toetreden tot de Hall of Fame niet het einde betekende voor hem met basketbal en dat het niet onwaarschijnlijk was dat hij zou terugkeren in het basketbal (hij was 46 op dat moment). Iedereen lachte maar hij vertelde om niet te lachen want: Limits, like fears, are often an illusion.

Wow. Ik mag dan wel niet een Michael Jordan in welke vorm zijn maar ook ik heb een vuur en zoek naar blokken om die te laten branden.Inspiration: Lover.ly

Category:

Tijd voor een inspiratie post want er zijn zoveel blogs die allerlei informatie geven over trouwen en waar je inspiratie kan op doen voor jullie bruiloft. Onlangs is een nieuw initiatief gestart genaamd te weten lover.ly. Een groot aantal leveranciers zijn bij elkaar gekomen om hun vaardigheden te tonen en jij kan hier van profiteren.

Want op lover.ly is zoveel informatie te vinden die is gegroepeerd per category. Je hebt de mogelijkheid om foto's te selecteren die je mooi vindt en deze opslaan in je eigen bundel en je kunt dit delen als je dat wil. Ik ben onder de indruk van de mooie foto's die op de site te vinden zijn.

Dus als je op zoek bent naar inspiratie dan zou dit wel eens iets voor jou kunnen zijn.