Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Het is hier

Category: Fotografie

Het zat in de brievenbus vandaag. De echte, die je open kan maken en als je er in kijkt je dingen ziet die je kan aanraken, zoals brieven, rekeningen, kranten en boeken. Deze zat erbij met nog een aantal boeken die ik had besteld. Life is all about the people you meet and the books you read - Zach Gray. Ik ben het helemaal met hem eens.

Dus vandaag zat Exposed magazine van Jasmine Star bij de post. Ze heeft al heel veel over zich zelf en haar verhaal verteld op het Internet maar ik ben een fan van haar werk en wat ze heeft bereikt. Dus ik moest het magazine hebben en dus besteld via het Internet. Dat is het mooie van Internet. Zonder was de kans dat ik ooit iets over deze Amerikaanse fotograaf te weten was gekomen 0%. Dank Internet dat je de wereld kleiner maakt. Dank Jasmine voor het magazine en de inspiratie.

De komende dagen zal ik lezen over groot dromen en nooit opgeven.Mijn favoriet

Category: Fotografie

Sommige zeggen dat het een uitdaging is, sommige zeggen dat het onmogelijk is. Ik weet dat het niet waar is want ik heb het gedaan. Een bruiloft vastleggen met een lens. Tegenwoordig fotografeer ik met meerdere objectieven maar toen ik mijn eerste bruiloft shoot durfde ik niet te wisselen bang dat ik een moment zou missen en dus een foto. Dus liet ik die ene lens op de camera, overal op voorbereid. De 50mm bedoel ik.

Nu heb ik geleerd om te wisselen, om bewust te kiezen voor de foto die ik wil vastleggen en de lens te kiezen. Maar de 50mm blijft mijn favoriet. Omdat het is een lens die mensen mooi maakt. Omdat het de lens is met de mooiste bokeh. Ik heb nog wel wat objectieven op mijn wensenlijst staan. Maar ik betwijfel of ze ooit met deze lens kunnen wedijveren.Iets om te herinneren

Category: Fotografie | Personal

Soms gebeuren dingen die ik niet kan verklaren. Als ik probeer het beeld voor beeld terug te spelen dan lukt me dat niet. Zag ik het zo als het werkelijk was of spelen mijn gedachten spelletjes met me en zie ik het zoals ik het wil zien? Ik weet het niet. Zoals het gezegde "er is geen realiteit alleen perceptie", moet dit wel waar zijn.

Goed mijn perceptie mag dan wel meer dan eens gebroken zijn maar dan komt het moment dat ik mijn laptop ga opruimen en kom ik langs een foto die me laat glimlachen. Wat zien we er schattig uit en ik kon me niet herinneren dat de blousjes geel waren (ik draag nooit geel) en hey ik wist niet meer dan mijn schoenen dezelfde kleur hadden. Mijn vader heeft onze kleding gemaakt jazeker hij was een echte wizard met een naaimachine. En ik dacht dat de foto scherp was maar dat is niet zo.

Het maakt niet uit want ik kan het moment nog steeds herinneren dat we daar stonden voor die Citroen voor het Olympisch stadion. Een moment dat nooit zal verdwijnen omdat ik deze foto heb.DIY tafel boeket

Category: Wedding

Doe het zelf is meestal gelinked aan een geld vriendelijke oplossing. Als je een bruiloft aan het plannen bent dan hoop je op heel veel budget vriendelijk oplossingen. Maar doe het zelf kan ook je beste vriend zijn als je er een persoonlijke draai aan wil geven. Of wanneer ze niet verkopen waar je naar op zoek zijn.

Vandaag een makkelijke, budget vriendelijke doe het zelf oplossing voor het tafel boeket. Een goed tafel boeket kan groot, extravagant en prijzig zijn. Een goed alternatief, verzamel drie, zes of zelf negen glazenpotjes. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld glazen yoghurtpotjes gebruiken. Kies grote rozen bijvoorbeeld in de kleur van je trouw theme of allerlei verschillende kleure. Gebruik twee of meerdere rozen per glas en stel ze op in rijen van drie et voila het center piece is klaar.

Natuurlijk kun je grotere glazen kiezen en meer rozen per glas en het resultaat is simpel maar super chique.What (not) to wear?

Sta je voor de kleding kast om te besluiten wat je gaat aantrekken. Paniek, hiperventilatie en angst zweet breekt uit! Wetende dat je gefotografeerd gaat worden maakt dat vast niet beter. Ik krijg dan ook vaak vragen van toekomstige bruiden wat ze aan moeten tijdens hun engagement sessie. Zijn er dingen die we niet aan mogen?

Gelukkig zijn er geen regels niet wat mij betreft. Ik adviseer mijn bruiden om een outfit aan te trekken waar ze zich comfortabel in voelen, een outfit waarin ze zich echt goed voelen. Voor de een is dat een prachtige jurk of een mooi broekpak, jeans en hakken. Ja het is zo eenvoudig. Er is eigenlijk geen goed of fout en het leuke is als je meer outfits hebt waarin je, je goed voelt dan kun je ze allemaal dragen in je e-sessie.

Als ik iets adviseer dan is het om iets te kiezen met kleur, een shirt, jasje, trui of sjaal want dat werkt altijd heel goed op camera. Dus open die kledingkast en kies een outfit waar je gek op bent en je ziet het in de foto's.