Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Engagement preview: Dieuwke and Johan

Soms is het een uitdaging om daar te komen waar je naar toe wil, om je doel te bereiken. Een maand geleden hadden we de afspraak gemaakt maar in een poging op de plaats van bestemming te komen ging van alles mis. Een brug wilde niet sluiten wat een omleiding tot gevolg had, die meer dan een half uur extra tijd kostte. Toen ik uiteindelijk op de plaats van bestemming kwam was er geen parkeerplaats te vinden. Met Halloween in aantocht leek het wel of ieder gezin in de buurt van Blaricum een pompoen kwam ophalen.

Maar het was zo de moeite waard en wat was ik blij dat we niet hadden uitgesteld. Want ik ontmoette Johan, Dieuwke en hun twee lieve zoontjes voor hun engagement sessie. Want Dieuwke en Johan gaan binnenkort trouwen. De foto sessie vond plaats vlak bij de trouwlocatie en wat een geweldige plek. Ik kan niet wachten om hun trouwdag vast te leggen.

Omringt door herfstkleuren hadden we een geweldige tijd. Hier een eerste preview.In mijn gedachten

Category: Personal

Ik heb iets geleerd vandaag toen weer een bal alle kanten uitvloog en uiteindelijk bij iemand in de tuin belandde. Iets wat ik al wist maar nu pijnlijk duidelijk werd. Als ik echt beter wil worden, bijvoorbeeld met golfen dan moet ik er mee aan de slag. Als ik golf of televisie en de pro's de bal zie slaan alsof het zo eenvoudig is dan komt dat omdat ze die swing wel al een miljoen keer hebben gemaakt. Die chip of pitch hebben ze keer op keer geslagen. Dus als ik meer plezier wil hebben in de baan en beter wil worden in het spel dan moet ik oefenen alsof er geen morgen is.5 boeken voor op vakantie

Category: Personal

Een van de beste tijden om een boek te lezen is tijdens de vakantie. Ik lees in vliegtuigen, treinen en met vakantie en als ik ga neem ik altijd een boek mee van mijn favoriete auteur Guy Bellamy. Hij heeft 13 boeken geschreven de meeste comedy en ik moet zeggen dat Guy Bellamy een van de beste zo niet de best in dit genre is. Zijn boeken zijn vaak gesitueerd in Frankrijk of Spanje en vertellen het verhaal van een bijzondere groep mensen op vakantie.

Ik kwam zijn boeken voor het eest tegen meer dan 10 jaar geleden in de American Book Center. Veel van zijn boeken worden niet meer uitgegeven maar ik heb de meeste gevonden via Amazon soms voor maar 1 eurocent. Dus als je een leuk boek zoekt ga online en zoek op Amazon en je zult er genoeg vinden.

Goed hier mijn 5 boeken voor op vakantie:

1. The Nudist - Een boek over de past getrouwde Simon die denkt de vrouw van zijn dromen te zijn tegengekomen op zijn huwelijksreis. Pym de vrouw in kwestie is al getrouwd met marketeer Ben. Samen met zwoegende auteur Nick Bannerman beleven ze een vakantie om nooit te vergeten in zuid Frankrijk.

2. The Tax excile - Fred Carton heeft nog nooit iets bereikt in het leven als hij een grote som geld erft. Zijn accountant adviseert hem om een jaar in het buitenland te gaan wonen om heel veel belasting geld te besparen. Met alle geneugden die Fred kan bedenken lijkt Monte Carlo geen slechte plek om een jaar te verblijven. Maar eenmaal daar komt hij er achter dat een jaar in de zon nog niet zo eenvoudig is.

3. In the Midday Sun - Drie voorvluchtige broers die in zuid Spanje terecht komen. Een ontvlucht de belastingdienst, een heeft de perfecte bankroof gepleegd en de derde speelt muziek. Ontvouwt een hilarisch verhaal want met drie broers die veel te lang in de middag zon hebben gezeten is het recept voor problemen. Ik heb gelachen en gelachen zo grappig.

4. The Holiday - Een rijke uitgever met zijn assistente, een getrouwd stel dat na 20 jaar op vakantie kan omdat de man Bruce is ontslagen en Roger een man die weinig kan en samen met zijn vriendin Esme die artiste is op vakantie gaan naar Cannes.

5. The Secret Lemonad drinker - Gaat niet over vakantie maar is ook weer heel grappig. Bobby blijkt volgens de dokter onvruchtbaar te zijn terwijl zijn vrouw maar een ding wil en dat is een baby. Zijn beste vriend Roland wil graag helpen maar niemand neemt hem serieus. Ondertussen stapt Josie het leven van Bobby binnen en kleed zich uit. Dit boek was het debut van Guy and is na al die jaren nog steeds een heel grappig verhaal.

Happy reading.Zon op

Category: Fotografie

Het is moeilijk voor te stellen dat het maar een paar honderd kilometer verder op het weer zoveel beter is. Dat de zon schijnt en het boven de 20 graden is. Het goede leven. Dus voor een paar dagen genieten van deze fijne plek, warmen onze huid in de zon en voelen ons vrij. Geluk.Boek Review: Photo workshop Kenny Kim

Category: Fotografie | Wedding

Als je van houdt van boeken over trouwfotografie dan is hier een boek wat de moeite waard is om te lezen. Of het nu is voor wat inspiratie of heel veel informatie. Het tweede boek van internationaal trouwfotograaf Kenny Kim. Ik heb zijn eerste boek (digital wedding photographer's planner) met plezier gelezen. Dus keek ik uit wat hij in zijn tweede boek allemaal wilde delen.

Het boek is met name gericht op de beginnende trouw fotograaf en vertelt wat je nodig hebt om trouw fotograaf te worden, hoe je het meeste uit je spullen kan halen, een les over compositie, hoe je een eigen stijl kan ontwikkelen, in en outdoor fotografie, portretten, de ceremonie, de receptie en post production. Aangezien Kenny al heel veel bruiloften heeft vastgelegd kan hij uit eigen ervaring putten. Kenny heeft een eenvoudige manier van vertellen en het boek bevat veel informatie zeker voor beginners. Ik heb geen nieuwe dingen gelezen maar vind het altijd leuk om te lezen hoe andere fotografen de creatieve maar ook zakelijk kant van hun busines aanpakken en het boek staat ook nog een vol met prachtige foto's.

Ik mis eigenlijk maar een ding. Kenny verteld bij iedere foto welke ISO is gebruikt, diafragma en sluitertijd maar wat ontbreekt is het objectief waar mee de foto is gemaakt en wat altijd fijn is om te weten. Buiten dat een leuk boek met genoeg eye candy.De uitrusting

Category: Fotografie | Gear

Camera gear is net snoep goed. Het is zoet en je wil er steeds meer van. Iedere keer vind ik weer iets wat ik aan mijn wensenlijstje toevoeg en die begint een aardig formaat te worden. Ik krap me regelmatig op het hoofd want er is zoveel om uit te kiezen. Dus lees ik er over, zoek ik het internet af, leer ik er over voor dat ik iets koop.

Het heeft me wat tijd gekost voor dat ik de hele off camera flash set bij elkaar had. Mijn eerste onderdeel was de on camera flash was de Canon 580II maar voor de extra flash koos ik de Nissin di866. Een hele krachtige maar vooral eenvoudig in het gebruik. Als light stand koos ik voor de phottix eenvoudig en licht gewicht met een paraplu voet.

Om de flitsers te laten voeren is de off camera flash verbonden met een Pocket Wizard Plus II. Samen met de TT1 mini een solide combinatie. En dat is het, de complete set en ik kan niet wachten om er heel veel bruiloften mee te fotograferen.Wedding Preparations: Theo

Category: Fotografie | Wedding

Een aantal weken geleden werden we gevraagd of we konden helpen om de voorbereiding van bruidegom Theo vast te leggen aangezien fotograaf David Currie bij de bruid Debby was. Natuurlijk wilde we graag helpen om de ochtend van Theo vast te leggen voordat hij op weg ging naar zijn bruid. Het was een prachtige dag en de zon scheen volop. De perfecte dag om te trouwen.

Als je een compleet overzicht wil zien van deze bruiloft kijk dan ook op de blog van David.Ways to learn

Category: Fotografie

Ik kwam onlangs deze korte instructie video tegen van Damian Lovegrove Fotograaf. Ik heb vorig jaar al een boek van hem gelezen over de wijze waarop hij zijn fotografie business managed. En omdat ik geinteresseerd ben in hoe flits op een creative manier te gebruiken wilde ik deze video graag zien.

Dus als je wil leren hoe je een saaie kleurloze muur in Zuid Spanje wil veranderen kijk dan deze video.