Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Kleur thema

Category: Wedding

Something old, something new, something borrowed and something blue. Dit afgelopen trouwseizoen waren variaties op de kleur blauw heel populair. Tegenwoordig kun je overal kleur aan toevoegen. Het is zo leuk om te zien hoe bruidsparen kleur gebruiken in boeketten, stropdassen, manchet knopen of de bruidstaart.

Door het toepassen van kleur kun je de dag nog meer een persoonlijk tintje geven, het compleet maken. En wat is jou favoriete kleur?De moeite waard

Category: Personal

Terwijl iedereen de zomer vakantie al heeft gehad wachten wij nog op die van ons. Maar als ik denk aan waar we naar toe gaan, de mooie omgeving de zon en tijd voor ontspanning kan ik niet wachten. En met deze prachtige nazomer dan is het niet moeilijk voor te stellen hoe dat straks voelt.Slaughter girl

Category: Personal

Ik ben een Slaughter meisje, Karin Slaughter bedoel ik. Thriller schrijfster, kun je geloven dat ze het haar echte naam is? Nou dat is het en niet zonder reden want ik denk dat ze een van de beste thriller schrijvers is. Ze zorgt er voor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten, jezelf afvragend wat je hebt gemist als het verhaal zich uit de doeken doet. Het heeft even geduurd voor dat ik haar vond maar nadat ik Indelible (Onzichtbaar) uit de Georgia series had gelezen was ik gegrepen. Ik kocht alle boeken die ik van haar kon vinden. Maar naar het lezen van Beyond Reach wat een onvoorstelbaar einde had nam ik een stap terug. Waarom zou ik nog een Slaughter lezen na dit? Ik weet het klinkt dramatisch maar lees het en je begrijpt het.

Maar zoals met veel dingen heelt tijd alle wonden en dus begon ik aan de Will Trent Atlanta series. Karin koos een heel ander perspectief in deze boeken. Nu zijn de twee series samen gekomen in tot een en toen ik Undone en Broken in de brievenbus kreeg las ik ze achter elkaar. Maar niets bereidde mij voor op haar laatste boek Fallen. Wow wat een verhaal. Een achterbaan die je ademloos laat. Als ik een boek kan aanbevelen dan is het deze. Een 100% must read die niet teleursteld.

Maar nu heb ik je mijn smaak verteld maar wat is jou favoriete boek?Wedding inspiration

Category: Fotografie | Wedding

Nog een wedding inspiratie post nu het trouw seizoen langzaam richting het einde gaat en veel bruidsparen hun bruiloft voor volgend jaar aan het plannen zijn. Deze post gaat over auto's en dan met name over old times. Toen wij trouwde was de auto een van de eerste items die we reserveerden. Sport auto's en oldtimers zijn vaak favoriet als trouwauto. En als je ziet hoeveel verschillende types nog steeds rijden dan begrijp ik wel waarom.

Vorige week was ik bij een old timer event en het was zo leuk om deze beauties vast te leggen. Maakt je meteen enthousiast om een uit te kiezen die jullie rond rijdt op jullie trouwdag. Dus kijk en geniet.Pocket Wizard

Category: Fotografie

Het best spannend de eerste keer een lightstand opzetten, de flitser, de pocket wizard. Ondanks heel veel oefenen en gebruiken was de eerste keer off camera flash op een bruiloft wat intimiderend. Alleen al het aanschaffen van een off camera flash was al een lastige taak. En met zoveel beschikbare opties maakt het, het kiezen nog lastiger en dan heeft het internet heeft zoveel verschillende meningen over flash triggers. Ik zal binnenkort de rest van mijn off camera flash set up laten zien maar vandaag gaat het over de triggers.

Er zijn verschillende manier om een flits te laten vuren. Bijvoorbeeld middel infra rood, middels een kabel of middels een draadloos trigger. Wat moest ik kiezen een onbekend product of een echt merk. Na heel veel wikken en wegen koos ik voor de Pocket Wizard, de pluss II voor de off camera flash en de mini TT1 voor op mijn camera. De belangrijkste reden hiervoor is simpel. Ik wil graag de optie hebben waarbij in mijn on camera flitser kan gebruiken zonder een hele constructie aan mijn camera te hoeven bevestigen. De mini TT1 heeft een flits schoen waardoor de flits gewoon op de camera gebruikt kan worden.

Ik ben begonnen met mijn on camera in manual mode maar ben overgeschakeld naar ETTL. Een tip als de flitser niet afgaat in ETTL mode samen met de de TT1, trigger de flitser dan eenmaal in manual mode en dan werkt het ook in ETTL mode.