Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Kleur thema

Category: Wedding

Something old, something new, something borrowed and something blue. Dit afgelopen trouwseizoen waren variaties op de kleur blauw heel populair. Tegenwoordig kun je overal kleur aan toevoegen. Het is zo leuk om te zien hoe bruidsparen kleur gebruiken in boeketten, stropdassen, manchet knopen of de bruidstaart.

Door het toepassen van kleur kun je de dag nog meer een persoonlijk tintje geven, het compleet maken. En wat is jou favoriete kleur?De moeite waard

Category: Personal

Terwijl iedereen de zomer vakantie al heeft gehad wachten wij nog op die van ons. Maar als ik denk aan waar we naar toe gaan, de mooie omgeving de zon en tijd voor ontspanning kan ik niet wachten. En met deze prachtige nazomer dan is het niet moeilijk voor te stellen hoe dat straks voelt.Slaughter girl

Category: Personal

Ik ben een Slaughter meisje, Karin Slaughter bedoel ik. Thriller schrijfster, kun je geloven dat ze het haar echte naam is? Nou dat is het en niet zonder reden want ik denk dat ze een van de beste thriller schrijvers is. Ze zorgt er voor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten, jezelf afvragend wat je hebt gemist als het verhaal zich uit de doeken doet. Het heeft even geduurd voor dat ik haar vond maar nadat ik Indelible (Onzichtbaar) uit de Georgia series had gelezen was ik gegrepen. Ik kocht alle boeken die ik van haar kon vinden. Maar naar het lezen van Beyond Reach wat een onvoorstelbaar einde had nam ik een stap terug. Waarom zou ik nog een Slaughter lezen na dit? Ik weet het klinkt dramatisch maar lees het en je begrijpt het.

Maar zoals met veel dingen heelt tijd alle wonden en dus begon ik aan de Will Trent Atlanta series. Karin koos een heel ander perspectief in deze boeken. Nu zijn de twee series samen gekomen in tot een en toen ik Undone en Broken in de brievenbus kreeg las ik ze achter elkaar. Maar niets bereidde mij voor op haar laatste boek Fallen. Wow wat een verhaal. Een achterbaan die je ademloos laat. Als ik een boek kan aanbevelen dan is het deze. Een 100% must read die niet teleursteld.

Maar nu heb ik je mijn smaak verteld maar wat is jou favoriete boek?Pocket Wizard

Category: Fotografie

Het best spannend de eerste keer een lightstand opzetten, de flitser, de pocket wizard. Ondanks heel veel oefenen en gebruiken was de eerste keer off camera flash op een bruiloft wat intimiderend. Alleen al het aanschaffen van een off camera flash was al een lastige taak. En met zoveel beschikbare opties maakt het, het kiezen nog lastiger en dan heeft het internet heeft zoveel verschillende meningen over flash triggers. Ik zal binnenkort de rest van mijn off camera flash set up laten zien maar vandaag gaat het over de triggers.

Er zijn verschillende manier om een flits te laten vuren. Bijvoorbeeld middel infra rood, middels een kabel of middels een draadloos trigger. Wat moest ik kiezen een onbekend product of een echt merk. Na heel veel wikken en wegen koos ik voor de Pocket Wizard, de pluss II voor de off camera flash en de mini TT1 voor op mijn camera. De belangrijkste reden hiervoor is simpel. Ik wil graag de optie hebben waarbij in mijn on camera flitser kan gebruiken zonder een hele constructie aan mijn camera te hoeven bevestigen. De mini TT1 heeft een flits schoen waardoor de flits gewoon op de camera gebruikt kan worden.

Ik ben begonnen met mijn on camera in manual mode maar ben overgeschakeld naar ETTL. Een tip als de flitser niet afgaat in ETTL mode samen met de de TT1, trigger de flitser dan eenmaal in manual mode en dan werkt het ook in ETTL mode.Wedding inspiration

Category: Fotografie | Wedding

Er zijn zoveel opties om je trouwdag te stylen en aan te kleden. Nu bruiloften steeds meer een persoonlijke invulling krijgen is one size fits all niet meer van toepassing. Vroeger waren witte lege receptie albums de standaard maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Een receptie album met engagement foto's of een eigen wensboom of een waslijntje met alle goede wensen.

Als jullie op zoek zijn naar een alternatief kijk dan eens (bij grootmoeder) op zolder voor een oude typmachine of ga op zoek op internet. Voor een paar tientjes zijn nog goed werkende exemplaren te vinden. Houd papier bij de hand zodat jullie gasten een lieve boodschap kunnen achterlaten. Of maak je eigen vraag en antwoord formulier (wat is jullie beste advies voor het bruidspaar, waar zien jullie ons in 5 jaar, etc) die iedere gast kan beantwoorden op de typmachine. Zoek een polariod camera om een foto toe te voegen en zie daar het resultaat.

Niet zo lang geleden vond ik deze vintage typmachine op internet. Nog steeds in goede conditie dus die moest ik hebben en het is ook leuk onderwerp voor een paar mooie foto's.Brochure Admiron Photography

Category:

Afgelopen week arriveerde het pakket met daarin het resultaat van een project dat ergens in april begon en nu eindelijk klaar is. Het is een promo van Admiron Photography en alles wat wij voor een bruidspaar kunnen doen die op zoek zijn naar een trouwfotograaf. In een woud vol talentvolle fotografen is het niet eenvoudig om er een te vinden die bij jullie past en dus hebben we geprobeerd dat een beetje te vereenvoudigen met deze brochure.

Het bevat heel veel informatie over trouwfotografie maar geeft ook een goed beeld van wat wij vastleggen. Als jullie op zoek zijn naar mooie fotografie voor julle trouwdag, leuke en stijlvolle foto's van jullie als bruidspaar en heel veel details, dan hoor ik graag van jullie. Stuur een email met daarin de details van jullie trouwdag en jullie adres en ik zorg ervoor dat jullie een exemplaar krijgen van deze prachtige brochure.

En naast al deze informatie zit er nog een leuk verrassing aan deze brochure die je meteen ziet als je hem omdraait. Dus waar wacht je nog op? Meteen AANVRAGEN zou ik zeggen, want zeg nou zelf zo'n mooie exemplaar wil jij toch ook?Boek Review: Fashion Flair for Portrait and Wedding Photography

Category: Fotografie

Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het laatst een boek review heb gedaan. Het heeft dan ook even geduurd voordat ik een boek tegen kwam wat ik graag wilde hebben. Deze keer was het Fashion Flair for Portrait and Wedding Photography van Lindsay Adler. Ik kwam haar boek tegen terwijl ik door Amazon aan het bladeren was. Ik had nog geen werk van haar gezien maar het internet bood snel uitkomst. De reviews waren lovend dus bestelde ik een exemplaar. Het boek bestaat uit 5 delen en in totaal 14 hoofdstukken die allerlei verschillende onderwerpen behandelen met een link met fashion flair. Van voorbereiden tot fotograferen op locatie, poseren, apparatuur, licht, nabewerking en fashion flair in je fotografie business toepassen.

Het is niet echt een trouwfotografie boek maar veel onderwerpen kunnen toegepast worden binnen trouwfotografie. De foto's die gebruikt zijn bevat een mix trouw, portret en fashion. Het boek is doorspekt met tips, aantekeningen en waarschuwingen. Door de titel had ik meer fashion verwacht dan nu in het boek terug te vinden is. Met name het poseren maar omdat het een vertaling is van fashion flair in je foto's en niet hardcore fashion verklaart wellicht de reden.

Ik vond het hoofdstuk over licht (beschikbaar en studio) het beste. Het boek bevat veel mooie foto's en het leest makkelijk we. De info bij de foto leidt niet af zoals in sommige andere boeken dan ik heb gelezen. Het boek behandelt heel veel en kan door fotografen van all niveau's gelezen worden.De Deining Family shoot

Category: Family

Hier zijn de foto's van de familie sessie van vorige week. Het zo'n leuke middag met deze familie. We begonnen op het terras van restaurant De Deining en we hadden geluk om een deel van het terras voor ons zelf te hebben voordat we naar het strand gingen. Ik ben gek op het strand, de geur van de zee en verweerd hout.

Ze hadden allemaal meer kledingsetjes mee zodat niet iedere foto hetzelfde eruit zou zien. Het resultaat, geweldige foto's om uit te kiezen. Deze prachtige mensen leken zo weggelopen uit een Ralph Lauren reclame.

Ik ben erg trots op het resultaat. Dank Thessa dat je mij hebt gevraagd je familie vast te leggen het was me een eer en genoegen. Hier het resultaat.Blauwe lucht

Category: Personal

Na een weekend dat enigzins op zomer leek realiseerde ik me hoe onze stemming wordt beinvloed door wat zon en blauwe lucht. Ik werd er tevens aan herinnerd hoe venijnig muggen kunnen zijn als ze op zoek zijn naar bloed. Ik werd in mijn voorhoofd gebeten tijdens een rondje golf. Het leek wel of ik een klap had gekregen zo dik was de bult.

Maar goed, om even in de gelegenheid te zijn om buiten te zitten en naar een strakke hemel te kijken maakt een wereld van verschil. Voor iedereen die wat blauwe lucht nodig heeft, hier een foto.

Fijne maandag!Museum Cafe Wedding: Meike and Martijn

Meike zat in de stoel en werd omgetoverd tot een bruid terwijl haar twee beste vrienden toe keken. Ze lachten, giechelde, grapte en genoten van hun tijd samen terwijl Meike mooi werd gemaakt. Geen moment voelde het alsof ze naar een bruiloft moesten laat staan die van Meike. Toen ook de vriendinnen als echte diva's  werden opgemaakt kon niemand meer wachten op de komst van Martijn.

Martijn had iets meer tijd nodig om bij Meike te komen maar toen hij er eenmaal was kon niemand hem meer tegenhouden. Hij raasde door de voordeur en hield eindelijk Meike in zijn armen. Even was hij sprakeloos toen hij haar weer los liet om haar vervolgens weer in zijn armen te sluiten alsof hij haar niet meer wilde loslaten.

Meike en Martijn Ik weet zeker dat jullie trouwdag met dezelfde klap eindigde als waarmee deze begon. We hebben met zoveel plezier jullie trouwdag vast gelegd en waren blij dat we erbij waren om de liefde tussen jullie twee vast te leggen. Een hele fijne huwelijksreis in Curacao!

Natuurlijk willen jullie allemaal meer zien van deze prachtige bruiloft kijk dan HIER voor de slideshow. Hoor graag wat jullie er van vinden.