Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Waarom een engagement sessie?

Waarom zou je een engagement sessie doen? We niet echt fotogeniek of het voelt best vreemd om door een fotograaf vastgelegd te worden of wat gaan we een heel uur doen? Allemaal vraag die ik regelmatig hoor en dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik ieder bruidspaar uitnodig voor een complementaire engagement sessie. Ieder package bevat een sessie en een bruidspaar kan er gebruik van maken. Ik beveel het ook aan niet alleen voel je, je veel meer op je gemak op je trouwdag. Maar wij hebben elkaar ook gezien voor de trouwdag, elkaar leren kennen en jullie weten wat je kan verwachten. Zien hoe ik jullie vastleg en dat ook zal doen op jullie trouwdag. Uiteindelijk blijkt het paar altijd veel fotogenieker dan ze zelf hadden verwacht, is het na een paar minuten helemaal niet zo vreemd om gefotografeerd te worden en vliegt de tijd altijd voorbij.

Het leuke is dat je altijd een mooie serie foto's hebt van jou en je aanstaande. Die je op een canvas kan laten afdrukken, gebruiken in je Facebook profiel of onderdeel laten uitmaken van de bruiloft. Zoals een gastenboek dat je keer op keer wil bekijken of door een foto te gebruiken in de uitnodiging. Genoeg redenen dus om een engagement sessie te doen.The color purple

Category: Personal

We hebben een weer alarm. Donder, bliksem, regen en wateroverlast. Dit alles omdat we een dag extreme warmte hebben gehad. De lucht ging van blauw naar grijs naar zwart. Een feitje, ik houd van paars en om dat te ondersteunen een foto.Oude Kerk Wedding preview: Giullitta en Liselotte

Category: Wedding

Deze bruiloft was perfect! Ik weet dat dit onmogelijk klinkt en als je weet wat er allemaal niet volgens plan ging dan verklaar je me vast voor gek maar het was gewoon perfect.

Want de trouwdag van Giullitta en Liselotte had nog al wat hobbels. Van grote hobbels, Liselotte's beste vriendin en getuigen kon niet aanwezig zijn. Tot kleine hobbels, taxi en trouwauto chauffeur die niet kwam opdagen. Gelukkig werd een chauffeur gevonden en konden we op weg.

Toen we, met Sky achter het stuur van de 2CV, door de stad raasde leek het net of we in een gekke film terecht waren gekomen. Waarin de bruid naar de kerk gehaast moest worden, wat ook echt het geval was, met toeristen die wegsprongen en moesten rennen voor hun leven. Letterlijk moesten rennen voor hun leven, ik maak geen grap. Toen we eindelijk de claxon hadden gevonden in de Eend wist Amsterdam dat we eraan kwamen. "We gaan echt niet te laat komen!" riep Sky terwijl ze door rood reed, luid claxonerend. "Aan de kant mensen!" en dat deden ze. Geloof me.

En dan de regen, ach die regen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Maar vandaag ben ik er achter gekomen waarom de zon zich niet liet zien. Simpelweg omdat de zon niet durfde, verschool zich achter dikke wolken, durfde gewoon de competitie niet aan. Want weet je, Giullitta zag er zo prachtig uit, ze straalde, verwarmde het licht met haar liefde en toen Liselotte haar zag, was er geen ontkennen aan, dat dit is hoe echte liefde eruit ziet. Die zo sterk straalt dat de zon zich niet durfde te laten zien. Maar dat maakte niet uit want deze dag was perfect.

Natuurlijk een preview met een prachtige foto!Van die dagen

Category: Personal

Soms wil ik iets zeggen, een statement maken, te overtuigen door heel veel woorden achter elkaar te plakken. Maar probeer ik te zeggen? Echt te zeggen? Ik weet het niet. Soms is het beter om niets te zeggen en het beeld te laten spreken. Helemaal als het weer eens zo'n dag is.In parallel

Het was warm minstens 25 graden en terwijl we naar het station reden gingen de ramen open om wat frisse lucht in de auto te laten. Een trouwpak is mooi maar toch een stuk minder als de temperaturen tropisch zijn. Ik bood aan om zijn jas vast te houden en terwijl we in het station rondliepen en fotografeerde had ik niet in de gaten dat ik nog steeds de jas vasthield. Bijna de hele reportage.

De temperatuur in het station was een stuk aangenamer maar ik had mijn jasje al in de auto gelaten, want ik zou toch niet op de foto's komen. Dacht ik. Tot dat ik deze foto zag.Engagement: Myronne & Bart

De engagement sessie was de eerste keer dat we elkaar ontmoetten, in persoon. We emailde en belde en emailde en belde nog meer en we zagen elkaar voor het eerst op deze prachtige namiddag in Muiderberg. Vanaf het begin was het duidelijk dat Bart en Myronne een team zijn. Een heel leuk team. Ze praten en lachen, delen hun ideeën en gedachten en dat maakt ze een goed stel.

Hun eerste ontmoeting was via het werk vertelde Bart en ze maakte meteen een hele grote indruk op elkaar. Een eens in je leven indruk. Deze ene ontmoeting zou hun leven voor altijd veranderen en een wending geven die ze vooraf vast voor onmogelijk hadden gehouden. Maar hier zijn ze nu drie jaar later, gezegend met een jongen en een meisje en klaar om te gaan trouwen.

Op deze bijna tropisch dagen gingen we Muiderberg in. Hun dochtertje was mee en was zo lief en voorbeeldig. Bart en Myronne ik kijk uit naar jullie bruiloft die al snel dichtbij komt.

Wil je meer zien van deze lieve e-sessie kijk dan hier naar hun slideshow.Album Design Mireille & Tobias

Category: Albums

Het is altijd een genoegen om een trouwalbum af te leveren bij het bruidspaar. Deze week was het weer zover nadat we een mooi album hadden samengesteld. Het is zo leuk om te zien welke foto's het bruidspaar heeft geselecteerd en die samen te laten komen in het boek. Het eind resultaat zag er geweldig uit en dus heb ik een aantal foto's er van gemaakt.

Het album is een flush mount album van 30cmx30cm met een zwarte leren kaft. Als je het hele album wil zien klik dan hier.BlogStomp!

Category: Fotografie

Ik heb hulp nodig. Zo dat is eruit, met een zucht van verlichting. Na 1,5 jaar bloggen en blogpost samenstelling met Lightroom, Photoshop en resizen van de foto's was er maar een conclusie, het kost tijd, kost veel tijd. Natuurlijk kost het schrijven van een post tijd maar niets vergeleken met het samenstellen van de foto's. Na dat ik mijn workfow heb aangepast was het vinden van een tool wat me kan helpen bij het vervaardigen van blog foto's de volgende stap..

En ik heb het gevonden! Ik heb al eerder naar BlogStomp gekeken toen ze alleen Photoshop actions hadden maar toen ik hun website weer bezocht bleek dat ze een nieuwe app hadden om blog foto's te genereren. Tot 4 foto's kunnen gemaakt opgemaakt worden, resized, verscherpen en voorzien van een watermerk. Een super tool en een stuk eenvoudiger dan hoe ik het voorheen deed. Dus als je fotograaf bent en je wil eenvoudiger blog post maken kijk dan eens bij Blogstomp.Engagement preview: Myronne & Bart

Drie keer is scheepsrecht maar in ons geval was dat vier keer. Na het afspreken en verzetten van onze afspraak met Myronne en Bart bleek dat we de beste dag voor hun E-sessie hadden uitgekozen. Het weer was prachtig en in het hart van Muiderberg lieten Myronne en Bart me een aantal super leuke locaties zien die we zeker op hun trouwdag nogmaals gaan bezoeken. Die komt er al snel aan en ik kan niet wachten want ze hebben en hele leuke dag in het vooruitzicht.

Vandaag alvast een preview en wie had gedacht dat in Muiderberg een stukje Cariben schuil ging. Bart wist een klein strandje en het was perfect. Net een strand op een klein eiland. Ja toch?Featured! Small Wedding Styles

Whew alle nationale vrije dagen zijn weer voorbij tot aan de Kerst. Te bedenken dat we dus bijna een half jaar geen nationale feestdag meer hebben doet toch een beetje pijn. Een heel klein beetje. Hoe leuk was het om een email van Stacy van Small Wedding Styles te ontvangen dat ze de bruiloft Martin and Esterella die we vorig jaar hebben vastgelegd wilden publiceren op hun site. Small Wedding Styles is geheel gewijd aan kleine stylische bruiloften en bruidsparen die in het geheim trouwen.

De bruiloft van Martin and Esterella's past heel goed, want het was klein en stijlvol. Ik ben heel trots dat deze bruiloft gepubliceerd is. Dank je wel Small Wedding Styles. Hier kun je het resultaat zien, ben benieuwd wat je er van vindt!

Fijne dag!