Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Het leven wat eenvoudiger maken

Category: Fotografie

Albums ontwerpen is een wereld op zich. Er zijn heel veel verschillende manier om een album te creeeren. Natuurlijk kun je ze ontwerpen in Indesign of Photoshop en sommige album leveranciers hebben hun eigen design tools. Maar ik heb nu een geweldig tool gevonden voor album ontwerp. Photojunction. Dit tool is beschikbaar gesteld door album leverancier Queensbury uit New Zealand. Zij maken prachtige en zeer exclusieve albums.

Het mooie is dat ze Photojunction beschikbaar stellen aan fotografen en album ontwerpers met heel veel mogelijkheden. Het heeft de mogelijkheid om templates van verschillende album leveranciers te gebruiken die hopelijk het leven wat eenvoudiger kunnen maken. Afgelopen weekend heb ik er een beetje mee gespeeld en ga zeker dit tool gebruiken als ik mijn volgende album ga gebruiken.Bruid & Bruidegom artikel

Vorige week liet ik al weten dat een van onze bruiloften is gepubliceerd in Bruid en Bruidegom magazine. Dit tijdschrift het meest gelezen bruidsblad van Nederland. Met zo veel lezers zijn wij natuurlijk heel trots dat zij onze foto's kunnen zien en het verhaal kunnen lezen van Dennis en Marine. Dus vandaag willen we het artikel al met jullie delen.

Omdat het zo mooi is geworden en omdat we super trots zijn. Je kunt het artikel hier lezen.

 Los laten

Category: Personal

De wind waaide hard en donkere wolken pakte zich samen. De ochtend was alleen maar regen en de vooruitzichten voor de middag konden alle kanten. Normaal gesproken ben ik een mooi weer speler als het op golf aan komt maar we hadden een golf clinic en of het dan regen maakt niet uit je gaat de baan in. Ik was een beetje terughoudend om naar een clinic te gaan was bang dat ik allerlei nieuwe routines te moeten leren terwijl ik op een bepaalde manier ben gewend te spelen. Het weer bleef goed en we hadden een super middag. Samen met Inge, Jacques en Ronald deden we een putting game. Ronald won en ik heb iets nieuws geleerd bij het putten wat ik zeker ga gebruiken.

Maar het belangrijkste wat ik heb geleerd is op de driving range. Ik wil graag verder slaan. Greg onze leraar zei tegen me. Je swing ziet er goed uit, technisch is alles prima en als je zo wil blijven spelen moet je niets veranderen. Nou dat klonk goed maar ik wil graag verder slaan. Het antwoord is eenvoudig vertelde Greg me. Het enige wat je moet doen is los laten. Wow dat is simpel. Nou ik dacht dat bij golf ik verder zou slaan als ik alles onder controle zou hebben. Maar ik knijp mijn clubs zo wat fijn en dat is niet de bedoeling. Net als met veel andere dingen in het leven heb ik gisteren geleerd dat los laten niet zo simpel is. Ik verliet de range dus met iets om over na te denken. Als ik progressie wil maken en beter wil worden dan moet ik los laten. En dat geldt niet alleen voor mijn golfswing.

Inge had haar camera mee en ik mocht een aantal op de blog zetten. Dank Inge.
Mijn Moestuin

Category: Personal

Het is vrijdag en de week is alweer voorbij. Een leuke week met een hele grote mijpaal waarvan ik hoop dat er nog meer zullen volgen. Het is leuk om te zien hoe al onze inspanningen worden beloond. Als ik zo door mijn tuin loop zie dat dit ook hier van toepassing is. Een tijdje terug liet ik mijn moestuin projectje zien. De wonderen van groenten is dat met de juiste hoeveelheid water en wat zon de zaadjes groeien. Er is veel droogte geweest maar ik ben toch verwonderd wat er allemaal al groeit op het moment.

Hier een kleine update wat er al boven de grond te zien is.Bussum Family Shoot

Category: Family

En dan hier het resultaat van de family shoot met Igor, Carlijn en Timme in Bussum. Aangezien nog maar kort hier wonen begonnen we onze sessie in de tuin met het geweldige weer was dat de perfecte plek. Timme was lekker aan het spelen met een bal. Ik houd van de heldere kleuren van de kleding en het kleed het geeft de foto's een extra dimensie.

Daarna zijn we naar het kleine parkje gelopen aan de overkant van de straat voor nog meer leuke locaties. Timme was de man, nieuwsgierig keek hij in mijn camera, vrolijk lachend en dus hadden we met z'n allen plezier.

En dat is te zien in de foto's van dit leuke gezin.Publicatie: Bruid & Bruidegom magazine

 

Vandaag arriveerde het in mijn brievenbus en wat ben ik trots. Want we zijn voor de allereerste keer gepubliceerd. Een van mijn dromen was om in gepubliceerd te worden in print en nu is dat gebeurd. In een van de grootste bruidsbladen van Nederland Bruid & Bruidegom magazine. Ze kozen voor de bruiloft van Dennis & Marine.

Het in print te zien, het in mijn handen te houden is een onbeschrijfelijk gevoel. En het leuke is dat we ook nog eens zijn opgenomen in de Fotonieuws sectie over de loveshoot. We nodigen ieder bruidspaar uit om een love shoot te doen. De  engagement shoot van Peter and Kanika werd gebruikt als ondersteuning bij dit item. Dus op naar de winkel om deze uitgave te kopen en onze publicatie te bewonderen. Ik wil Eefje van Bruid & Bruidegom magazine bedanken voor deze geweldige publicatie.

 Bussum Family Shoot preview

Category: Family

Zo ik ben weer terug van vakantie, de batterij weer helemaal opgeladen en er helemaal klaar voor. Vlak voor mijn vakantie had ik het genoegen om een foto sessie te houden met  Igor, Carlijn hun zoontje Timme. Igor was ceremoniemeester bij het huwelijk van Marine en Dennis vorig jaar en zij besloten om Igor en Carlijn een fotosessie te geven. Met de winter in aantocht besloten we op het voorjaar te wanten en na hun verhuizen en de eerste verjaardag van Timme hielden we deze sessie.

Ondanks dat we de afspraak al een maand van te voren hadden gepland kon het niet beter want het weer was geweldige en kleine Timme had het naar zijn in. Alle ingredienten dus voor een leuke shoot en dat is het ook geworden. Vandaag een preview van deze leuke familie.Menu del dia

Category: Personal

Een van de leuke dingen in Spanje is het Menu del Dia. Iedere lunch of diner wordt op z'n minst een 3 gangen menu geserveerd voor weinig. Op de dagen dat we geen golf speelde hebben we een lunch gedaan in de haven van Torrevieja of in Algorfa. En het is een hele goede prijs kwaliteitsverhouding. We hebben gegeten in restaurant Nautica en waren niet meer dan 9.90 euro kwijt met een drankje en een dessert. En in Algorfa hebben we bij restaurant Alquiba zelfs een 4 gangen menu gegeten voor 11 euro. Hoe ze het doen geen idee maar we hebben echt heerlijk gegeten.

Dus als je naar Spanje gaat en gaat lunchen of dineren kijk dan naar het menu del dia het is zeker de moeite waard.

Lekker eten en een mooi uitzicht. Club Nautica in Torrevieja.Green

Category: Personal

Als ik een spel speel dan wil ik winnen, of het voetbal is, een spelletje kaart en het maakt niet uit ik wil winnen. En dan ben ik nog eens een hele slechte verliezer. Nog lang na een verlies loop ik te mokken. Vandaag de dag kijk ik niet naar de samenvatting van mijn favorite voetbalclub als ze hebben verloren. Toen ontdekte ik 7 jaar geleden golf en het mooie van golf is dat ik dan tegen mijzelf speel.

Natuurlijk kun je tegen elkaar spelen maar niet voor mij. Ik vergelijk mijn spel niet met dat van Ronald en ik vergelijk nauwelijks mijn eigen resultaat. Ik richt me alleen maar om de bal op de green te krijgen.

Ik heb natuurlijk ook slechte dagen dat ik letterlijk geen bal raak en ik af en toe op het punt sta mijn clubs te breken, maar dan haal ik diep adem, kijk om heen en speel verder en dan komt het goed.

Vandaag hebben we la Finca gespeeld en het was een pittige baan. Hier een paar foto's.Kies verstandig

Category: Personal

Het leven in Spanje is veranderd. De spanjaarden gingen niet naar de kust op het heetste moment van de dag en je zag ze nauwelijks zonnebaden maar beinvloed door alle vakantievierders is het Spaanse leven veranderd, denk ik. Hier in Zuid Spanje is het of Engels of Spaans maar het lijkt niet te mengen. Zo heb je een Engelse pub naast een Spaanse restaurant maar hun publiek mengt zich niet.

Met uitzondering van het strand dan. Ik dacht eerst dat een visser zijn vangst van de dag probeerde te verkopen maar zag vervolgens een jong meisje kleren verkopen. Wat een bijzondere plek dacht ik. Maar het bleek een verstandige keuze want zowel Engelse als Spaanse dames kunnen overal kleding kopen zodat de foto laat zien.

Heb ik weer iets geleerd gisteren, kies niet altijd de meest voor de handliggende plek om te verkopen maar kies verstandig en je kan verrast worden wie wil kopen.

Fijne maandag.