Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Inspiration Style Me Pretty

Category: Fotografie

Ik houd graag spullen vast daarom houd ik van kranten en tijdschriften, lekker er door heen bladeren. Met alles wat er online beschikbaar is wordt dit allemaal anders. Photoshop User Magazine is al meer dan 4 jaar digitaal beschikbaar en steeds meer tijdschriften volgen. Online kan er natuurlijk ook allerlei extra's toegevoegd worden. VIV magazine is hier een goed voorbeeld van. Zij combineren de inhoud van een tijdschrift en online media voor een bijzondere ervaring. Dit heeft zo z'n voordelen. Een online magazine is altijd beschikaar heeft vaak nieuwe inhou en kan uitgebreid worden met video en audio.

Een online magazin die echt prachtig is en vol zit met inspiratie is e-glossy van Style Me Pretty een van de groote online Wedding blogs. Als je het nog niet gezien hebt moet je echt even gaan kijken.

Veel lees plezier.Shots that make me Happy

Category: Personal

Het beste aan deze tijd van het jaar is dat er zoveel is om naar uit te kijken. De belofte van het voorjaar noem ik dat. Nieuw leven, nieuwe liefde, nieuw nieuw. Zoveel dingen die te gebeuren staan die we nog niet weten. Dat email bericht wat in de mailbox gaat vallen met leuk nieuws, dat telefoonje dat je gaat ontvangen meet een geweldige kans, nieuwe ideeën die uit het niets lijken te komen.

Dat maakt me blij en om dat te onderstrepen hierbij een shot that makes me happy.Weekend in Berlijn

Category: Personal

Na een week met prachtig voorjaars weer en een weekend in Lissabond ben ik afgelopen weekend met vriendinnen op roadtrip geweest naar Berlijn. De auto was volgetankt en we zaten om 6 uur 's morgens in de auto. Na de tweede stop merkte we al dat de lucht kouder werd en tegen het middag uur arriveerde we in een koud Berlijn. Wat een indrukwekkende stad is Berlijn. We gingen meteen op pad nadat we ingecheckt waren. Hebben we geluncht op de Gendarmenmarkt en zijn we daarna naar Unter der Linde gelopen richting de Brandenburger Tor. Hebben nog even bij de Reichstag gekeken voordat we naar het Denkmal zijn gelopen het gedenkteken voor de Joodse slachtoffers van de oorlog. Natuurlijk zijn we nog even naar checkpoint Charlie geweest. Heel veel indrukken allemaal. De verhalen die op meerdere plekken zijn te lezen in de stad, over de koude oorlog, mensen die probeerde te vluchten naar west Berlijn, de val van de muur. Het gedenk teken heeft veel indruk gemaakt, die 2711 blokken op dat plein. Er is veel te zien in de stad, heel veel historie.

Maar Berlijn is meer dan alleen historie. Het is ook een leuke stad om te wandelen (veel is op loop afstand van elkaar), winkelen (KaDeWe) en bijvoorbeeld Friedrichstrasse en veel leuke eet gelegenheden. Ondanks dat de vooruitzichten niet super waren bleef het, het hele weekend droog en brak de zon ook nog eens door! Een super weekend dus. En Berlijn is echt een must see.Boek review: Fast Track Business Plan

Category:

Vorig jaar had ik het boek al besteld, na 8 weken wachten tot het boek op voorraad zou komen, heb ik de bestelling geannuleerd en een versie besteld bij cdwow.nl. Na twee weken wachten lag het boek op de mat en ben ik aan het lezen geslagen. Ik ben fan van Dane Sanders, een zakenman en fotograaf, die het belangrijk vindt om te delen en mensen in fotografie te helpen. Niet alleen met dit boek maar ook op het internet met zijn fast track blog. The Fast Track Business Plan geeft je gereedschap om verder te komen. Om te zorgen voor een goede werk/vrije tijd verhouding. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar is van toepassing op ieder type bedrijf. Dat is misschien wel de reden waarom Dane zijn boek richt tot creativelingen in het algemeen en fotografen in het bijzonder.

Dane heeft een manier gevonden om je aan te spreken alsof hij tegenover je zit. Alsof jij je eigen consultancy sessie met hem hebt. Hij stelt vragen over visie en jouw belofte aan de wereld. Wat jij wil zijn voor je klanten, wat voor soort ervaring wil je ze laten beleven en hoe  jij je kan onderscheiden? Geldige vragen die je laten nadenken of je bedrijf.

Maar misschien is de belangrijkste boodschap in dit boek dat je trouw moeten blijven aan wie jij bent. De manier waarop jij jou visie ontwikkelt, je passie en dicht bij jezelf blijven. Een aantal hoofdstukken eindigen met oefeningen. Dane daagt ons uit om in actie te komen. Ik moet zeggen dat het best confronterend is om bijvoorbeeld krachten en zwaktes op te schrijven. Mezelf aan te kijken in de spiegel en uit te spreken wat ik voor mijn bedrijf wil. Het boek bevat ook een test, de business stress test om te bepalen waar je bedrijf zich bevindt.

Dane heeft wederom een goed boek geschreven. Ik herken veel van boeken die ik heb gelezen van o.a. Seth Godin of Tim Ferriss of van workshops die ik heb bijgewoond. Veel fotografen herhalen het mantra dat je dicht bij jezelf moet blijven, dat je er voor moeten zorgen dat je bedrijf voor jou werkt in plaats van dat jij voor je bedrijf en dat je moet outsourcen. Toch is dit boek anders, het daagt mensen uit om echt in actie te komen. De test helpt daarbij. Toch is het niet een boek die je alleen maar even de lege plekken in laat vullen. Het laat jou het werk doen. Hij staat toe dat je zo af en toe het touw laat vieren maar dan laat hij je ook zien wat de consequentie zijn. Als je iets aan dit boek wil hebben dan moet je aan de slag.

Ik heb veel inzichten gekregen die ik onderdeel ga maken van mijn business strategy.Luxe dingen

Category: Personal

Ik houd van cadeau's niet zo zeer om ze geven of te ontvangen maar ik houd van de verpakking. Ik kan genieten van hoe mooi een cadeau is ingepakt in plaats van het open te maken en te zien wat achter de verpakking schuil gaat. Als kind maakte ik cadeau's vaak met heel veel zorg open om het papier maar niet te beschadigen. Dus als ik een product zie dat met zorg en stijl is dan geeft dat een gevoel van luxe.

Een geweldig voorbeeld hiervan zijn de thee zakjes van Thieme. Wat een lust voor het oog. De wijze waarop de thee verpakken is werkelijk prachtig. Dat moet wel lekker smaken. Als iets zo is ingepakt dan is dat een belofte. Ik kan je vertellen dat het heerlijke thee is. De ervaring begint bij het van het openen van de doos en eindigt met het uiteindelijk proeven. Heerlijk.

Fijne donderdag.