Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Inspiration Style Me Pretty

Category: Fotografie

Ik houd graag spullen vast daarom houd ik van kranten en tijdschriften, lekker er door heen bladeren. Met alles wat er online beschikbaar is wordt dit allemaal anders. Photoshop User Magazine is al meer dan 4 jaar digitaal beschikbaar en steeds meer tijdschriften volgen. Online kan er natuurlijk ook allerlei extra's toegevoegd worden. VIV magazine is hier een goed voorbeeld van. Zij combineren de inhoud van een tijdschrift en online media voor een bijzondere ervaring. Dit heeft zo z'n voordelen. Een online magazine is altijd beschikaar heeft vaak nieuwe inhou en kan uitgebreid worden met video en audio.

Een online magazin die echt prachtig is en vol zit met inspiratie is e-glossy van Style Me Pretty een van de groote online Wedding blogs. Als je het nog niet gezien hebt moet je echt even gaan kijken.

Veel lees plezier.Weekend in Berlijn

Category: Personal

Na een week met prachtig voorjaars weer en een weekend in Lissabond ben ik afgelopen weekend met vriendinnen op roadtrip geweest naar Berlijn. De auto was volgetankt en we zaten om 6 uur 's morgens in de auto. Na de tweede stop merkte we al dat de lucht kouder werd en tegen het middag uur arriveerde we in een koud Berlijn. Wat een indrukwekkende stad is Berlijn. We gingen meteen op pad nadat we ingecheckt waren. Hebben we geluncht op de Gendarmenmarkt en zijn we daarna naar Unter der Linde gelopen richting de Brandenburger Tor. Hebben nog even bij de Reichstag gekeken voordat we naar het Denkmal zijn gelopen het gedenkteken voor de Joodse slachtoffers van de oorlog. Natuurlijk zijn we nog even naar checkpoint Charlie geweest. Heel veel indrukken allemaal. De verhalen die op meerdere plekken zijn te lezen in de stad, over de koude oorlog, mensen die probeerde te vluchten naar west Berlijn, de val van de muur. Het gedenk teken heeft veel indruk gemaakt, die 2711 blokken op dat plein. Er is veel te zien in de stad, heel veel historie.

Maar Berlijn is meer dan alleen historie. Het is ook een leuke stad om te wandelen (veel is op loop afstand van elkaar), winkelen (KaDeWe) en bijvoorbeeld Friedrichstrasse en veel leuke eet gelegenheden. Ondanks dat de vooruitzichten niet super waren bleef het, het hele weekend droog en brak de zon ook nog eens door! Een super weekend dus. En Berlijn is echt een must see.Boek review: Fast Track Business Plan

Category:

Vorig jaar had ik het boek al besteld, na 8 weken wachten tot het boek op voorraad zou komen, heb ik de bestelling geannuleerd en een versie besteld bij cdwow.nl. Na twee weken wachten lag het boek op de mat en ben ik aan het lezen geslagen. Ik ben fan van Dane Sanders, een zakenman en fotograaf, die het belangrijk vindt om te delen en mensen in fotografie te helpen. Niet alleen met dit boek maar ook op het internet met zijn fast track blog. The Fast Track Business Plan geeft je gereedschap om verder te komen. Om te zorgen voor een goede werk/vrije tijd verhouding. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar is van toepassing op ieder type bedrijf. Dat is misschien wel de reden waarom Dane zijn boek richt tot creativelingen in het algemeen en fotografen in het bijzonder.

Dane heeft een manier gevonden om je aan te spreken alsof hij tegenover je zit. Alsof jij je eigen consultancy sessie met hem hebt. Hij stelt vragen over visie en jouw belofte aan de wereld. Wat jij wil zijn voor je klanten, wat voor soort ervaring wil je ze laten beleven en hoe  jij je kan onderscheiden? Geldige vragen die je laten nadenken of je bedrijf.

Maar misschien is de belangrijkste boodschap in dit boek dat je trouw moeten blijven aan wie jij bent. De manier waarop jij jou visie ontwikkelt, je passie en dicht bij jezelf blijven. Een aantal hoofdstukken eindigen met oefeningen. Dane daagt ons uit om in actie te komen. Ik moet zeggen dat het best confronterend is om bijvoorbeeld krachten en zwaktes op te schrijven. Mezelf aan te kijken in de spiegel en uit te spreken wat ik voor mijn bedrijf wil. Het boek bevat ook een test, de business stress test om te bepalen waar je bedrijf zich bevindt.

Dane heeft wederom een goed boek geschreven. Ik herken veel van boeken die ik heb gelezen van o.a. Seth Godin of Tim Ferriss of van workshops die ik heb bijgewoond. Veel fotografen herhalen het mantra dat je dicht bij jezelf moet blijven, dat je er voor moeten zorgen dat je bedrijf voor jou werkt in plaats van dat jij voor je bedrijf en dat je moet outsourcen. Toch is dit boek anders, het daagt mensen uit om echt in actie te komen. De test helpt daarbij. Toch is het niet een boek die je alleen maar even de lege plekken in laat vullen. Het laat jou het werk doen. Hij staat toe dat je zo af en toe het touw laat vieren maar dan laat hij je ook zien wat de consequentie zijn. Als je iets aan dit boek wil hebben dan moet je aan de slag.

Ik heb veel inzichten gekregen die ik onderdeel ga maken van mijn business strategy.Luxe dingen

Category: Personal

Ik houd van cadeau's niet zo zeer om ze geven of te ontvangen maar ik houd van de verpakking. Ik kan genieten van hoe mooi een cadeau is ingepakt in plaats van het open te maken en te zien wat achter de verpakking schuil gaat. Als kind maakte ik cadeau's vaak met heel veel zorg open om het papier maar niet te beschadigen. Dus als ik een product zie dat met zorg en stijl is dan geeft dat een gevoel van luxe.

Een geweldig voorbeeld hiervan zijn de thee zakjes van Thieme. Wat een lust voor het oog. De wijze waarop de thee verpakken is werkelijk prachtig. Dat moet wel lekker smaken. Als iets zo is ingepakt dan is dat een belofte. Ik kan je vertellen dat het heerlijke thee is. De ervaring begint bij het van het openen van de doos en eindigt met het uiteindelijk proeven. Heerlijk.

Fijne donderdag.Receptie slideshow

Category: Wedding

Een van de leukste momenten tijdens een receptie of feest is: de receptie slideshow. Ondanks dat we 100% digitaal fotograferen is iedereen verbaasd als we een overzicht van de dag laten zien in een slideshow. Ze verwachten niet dat het mogelijk is dat foto's die gedurende dag zijn genomen 's avonds al getoond kunnen worden.

Tijdens de trouwdag heb ik al een idee welke foto's ik in de slideshow wil gebruiken. Ik selecteer ongeveer 30 tot max 40 foto's en importeer deze in Light Room om ze te bewerken. Een aantal foto's zet ik om naar zwart wit. Voor de slideshow gebruik ik de screen saver mode op mijn laptop. Dan zet ik mijn laptop het liefst op een tafel bij de bar of de dansvloer en dan is het wachten.Ways to learn: Bami Cantrell on Creativelive

Category: Fotografie

Afgelopen weekend, terwijl ik in Lissabon was, had CreativeLive weer een geweldige workshop. Deze keer deelde Bami Cantrell haar kennis van fotografie, poseren en licht met de wereld met als ultime doel iedereen te laten leren van deze ervaring voor niets. Ik kon alleen maar een paar onderdelen zien en daarom heb ik de hele workshop gedownload zodat ik deze de komende periode kan zien.

Bami is een hele ervaren fotograaf en een hele aardige vrouw. Ze verstaat haar vak en van wat ik heb gezien ben ik onder de indruk van wat ze deelde. Dit helpt mij weer te leren en mijn fotografie te verbeteren. Als je nog niet van Creativelve en hun workshops hebt gehoord moet je echt even op hun website gaan kijken. Er komen nog heel veel leuke workshops aan.

Het concept van Creativelive is eenvoudig. Je kunt live de workshop gratis volgen, als je de workshop wil downloaden dan betaal je een klein bedrag voor, in dit geval, een 3 daagse workshop. Ik vind het geweldig wat zij voor fotografie doen want op deze manier krijgt iedereen de kans om in de klas te zitten en te leren.

 Lissabon

Category: Personal

Zo af en toe moet je even je vertrouwde omgeving achter laten. Om van iets nieuws te genieten. andere mensen, ander eten en drinken. De tijd gaat langzamer als je in een andere omgeving bent en maakt dat je dingen in het leven weer waardeert. Daarom zijn we afgereist naar de mooie stad Lissabon.Happy clients

Category: Personal

Er is geen grotere vreugde dan blije klanten te zien met iets dat ik gecreëerd heb. Wat helemaal mijn hart sneller doet slaan is als ik een presentje krijg. Dan weet ik helemaal dat ik iets heel erg goed heb gedaan.Jeff Ascough bij Professional Imaging 2011

Category: Fotografie

Professional Imaging is een van de grootste foto beurzen van Nederland. Vorig jaar was mijn eerste keer toen Adobe het 20 jarige verjaardag van Photoshop vierde. Dit jaar waren Matt Kloskowski and Julieanne Kost aanwezig in het Adobe theater. We zijn laat in de middag gehad en konden een rondje langs de exposanten maken. We hebben gesprekken gevoerd bij de Profotonet stand over hun nieuwe album covers. Daarna zijn we bij de Couture Books stand geweest. Wat een prachtige albums maken zij en wat hebben ze veel keuzes uit unieke albums. Ik zou graag deze albums aan bieden aan mijn klanten.

Daarna zijn we bij de Canon stand langs geweest om naar Jeff Ascough te luisteren een trouwfotograaf die met name fotojournalistiek fotografeert uit Engeland. Hij vertelde over compositie en licht en hoe je deze het best kan gebruiken in trouwfotografie. Hij had veel voorbeelden om zijn verhaal kracht bij te zetten. Ik was onder de indruk van zijn stijl en zijn fotografisch oog. Hoe hij een situatie leest. No spray en pray zoals hij dat zei, schieten en hopen dat er iets tussen zit maar speuren naar dat moment dat waardig is om vast te leggen. Zijn stijl is zo anders dan die van mij maar ik vond het toch interessant om zijn verhaal en aanpak van bruidsfotografie te horen. 

Overigens vond ik het grappig om te horen dat Jeff geen werkende flits meer heeft. Hij heeft hem vorig jaar gebroken nadat hij zijn flits al jaren niet meer uit zijn tas had gehaald en heeft 'm nog steeds niet vervangen. En zijn fotografie lijdt er niet onder want zelfs foto's van het feest weet hij prachtig vast te leggen.

Here some images of Jeff.

 

En een kleine video Jeff over compositie (een beetje instabiel in het begin..)Fort Abcoude Wedding: Tobias & Mireille

Category: Slideshow | Wedding

Het was zonder twijfel de zonnigste dag van de week, koud maar zonnig en dat was het aller belangrijkste. Mijn gebeden waren verhoord (hield mijn vingers gekruist iedere keer dat ik op het knmi keek) and toen ik de trap op liep om een kijkje te nemen naar de jurk maakte mijn hart voor de tweede keer die dag een sprongetje.

Mireille straalde. Ondanks dat we alle tijd van de wereld hadden wilde ze haar jurk aan alsof ze daar mee de tijd naar voren kon duwen. Haar moeder en vader keken trots naar hun dochter toen ze haar jurk liet zien en toen kon het wachten beginnen. Wachten op Tobias met de auto en de bloemen.

Hij zei dat hij niet nerveus was maar toen hij daar stond onder aan de trap was er toch misschien een klein beetje nerveusiteit te bespeuren. Die verdween zodra Mireille de trap af kwam en hem een lieve glimlach toe wierp en hij lachte terug naar naar. Ze waren er klaar voor, klaar om hun trouwdag te beginnen.

Dank je wel Mireille en Tobias dat ik jullie trouwdag heb mogen vastleggen. Als je meer wil zien van hun dag klik dan hier om de slideshow te bekijken.

Mireille koos voor een mooie jurk van Provinas. Prachtig.

Euphoria parfum, zo toepasselijk.

Het kostte wat moeite om de jurk aan te krijgen wat voor de nodige hilariteit zorgde.

Prachtige ringen.

First look

Een Rolls Royce uit 1956 bracht Mireille en Tobias naar Fort Abcoude

Love!

Het lichtgangetje in Fort Abcoude

Zonsondergang bij Paviljoen Westeinder

 

Jurk: Pronovias

Pak: Roka

Foto locatie: Fort Abcoude (eigendom van Staatsbosbeheer)

Trouwlocatie: Gemeentehuis Amstelveen

Feestlocatie: Westeinder Paviljoen