Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Het geheim van geweldige fotografie is...

Category: Fotografie

Ik kan zo een dozijn geheimen opnoemen of misschien nog wel veel meer, over geweldige fotografie. Ik kan je vertellen over licht, compositie, de regel van derden, manuele mode, het objectief dat je gebruikt, jpg of raw. Ik kan je het effect van actions laten zien of je smeken om de Canon 5D markII te gebruiken omdat dat het echte geheim is van geweldige fotografie. Maar weet je niets van dit alles is het antwoord.

Het enige geheim van geweldige fotografie is... emotie. Iedere foto die emotie laat zien is een prachtige foto. Ook is het licht niet helemaal goed of is de compositie niet helemaal volgens de regel of zelfs als de foto niet helemaal super scherp is. Het maakt niet uit want je kunt het voelen als een foto lachen, tranen, verdriet, boosheid of plezier bevat en dat is volgens mij het geheim van geweldige fotografie.Shots that make me Happy

Category:

Ik keek in mijn bestanden toen ik deze foto tegen kwam, genomen tijdens de bruiloft van Estrella & Martin vorig jaar. Ik was net de straat overgestoken toen ik deze man zag aankomen. Ik draaide me om en maakte de foto.

De foto maakt me blij, de glimlach om iedereen's gezicht. Ik kan zelf een glimlach ontdekken op de fietser's gezicht of zie ik nu dingen die er niet zijn? Maakt niet uit dit is een shot that makes me happy.Hoe je een profiel foto maakt om trots op te zijn

Category: Fotografie

Ben je nieuwsgierig hoe je een profiel foto kunt maken waar je trots op kunt zijn, lees dan door, want deze blogpost laat je zien hoe je dit met een lichtbron voor elkaar krijgt.

Een aantal weken geleden toen ik druk bezig was met de website upgrade realiseerde ik me dat we ook nieuwe foto's nodig hadden voor de Meet Us sectie van de site. Aangezien we veel geleerd hebben in de In-Camera lighting workshop van Zach en Jody Gray besloten we om deze kennis in de praktijk te brengen en onze portret foto's met een studio strobe te maken. Dus ging ik aan de slag met de softbox (90cmx60m) en het lightstatief. We kozen voor de glamour licht setup (onderkant van de softbox op schouder hoogte en de softbox recht voor ons) en vervolgens de camera op het statief. We waren klaar om te beginnen.

De overloop is niet zo heel groot maar het had precies de uitstraling die we zochten. Aangezien ik geen lichtmeter had moesten we eerst een aantal testshots nemen voordat we de configuratie goed hadden maar toen konden we echt van start. We hadden ontzettend veel lol met het poseren voor de foto's; in de camera kijken, van de camera weg kijken enz en volgens mij is dat wel te zien op de foto's.

Hier de opstelling voor een profiel foto om trots op te zijn.

Hier is de opstelling van de softbox en camera te zien ongeveer 2,5 meter van ons vandaan met de camera op een statief. Ik had mijn 50mm lens op mijn camera en deze was ingesteld op ISO 100, F4, 1/100sec. Met het volgende resultaat.

Je kunt de remote in mijn hand zien (ingesteld op 2 sec vertraging) en bij een aantal foto's was het niet eenvoudig om de camera te laten afgaan. Maar een remote is ideaal als er even niemand is om de foto te maken en je niet iedere keer de zelfbediening wilt activeren.

We zijn beiden blij met het resultaat!Hoeveel foto's leg je vast?

Category: Fotografie

Hoeveel foto's maak je op een trouwdag? Goede vraag. In de analoge dagen met rolletjes voor 72 foto's fotografeerde ik anders, rekende ik meer of ik voldoende foto's over had voor het grote moment. Resultaat, als ik 5 rolletjes vol schoot in een dag dan was dat veel. Vanuit dat oogpunt is de wereld 180 graden gedraaid sinds de introductie van digitale fotografie. Want ondanks dat de geheugenkaarten in het begin niet zo heel veel foto's konden opslaan was het aantal toch significant meer dan een foto rolletje.

Nu lijkt the sky seems the limit. Memory kaarten kunnen wel 128gb aan foto's opslaan. Als ik nu 500 foto's kan opslaan in de hoogste kwaliteit op een 16gb kaart dan kan ik wel 5200 foto's op een 128gb kaart kwijt. Dat is toch ongelooflijk. Maar er zit wel een risico aan zulke grote kaarten. Een kaart die de hele dag kan vastleggen. Als iets misgaat dan is: Houston, we have a problem. Dus gebruik ik kaarten van Sandisk van 4gb en 8gb. Ik start met een 8gb en ga dan over op 4 gb kaarten tijden de ceremonie en de foto shoot om weer te eindigen met een 8gb voor het feest. Ik formateer alle kaarten voordat ik op pad ga en maak een 3 dubbele back up na iedere shoot van iedere kaart. Ik maak geen 5200 foto's op een dag maar haal een aantal van 800-1600 foto's. Een gemiddelde van 150 foto's per uur. Natuurlijk hangt het af van het moment van de dag maar het blijven ongelooflijke aantallen die we vastleggen.

 Sugarless

Category: Personal

Hallo hier Antoinette op de blog. Ik heb vandaag de blog overgenomen want ik heb iets leuks om te delen. Afgelopen december zag ik in het lifestyle magazine IN Magazine een advertentie van lunchroom Sugarless. Zij serveren alleen gerechten die biologisch, vers en natuurlijke suikers bevatten. Er komen dus geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan te pas. Naast puur en natuurlijk ingredienten gebruiken ze producten die op een eerlijke wijze zijn gemaakt.

Samen met vriendinnen hebben we genoten van een high tea en we konden het proeven, het smaakte heel lekker.

Zie hier een impressie.Admiron Photograhy 2.0

Category:

Er gaan dagen voorbij dat ik hetzelfde eet voor het ontbijt of dezelfde lunch samenstel. Ik kan mijn woonkamer inrichten en het dan tijden niet meer veranderen. Je zou kunnen zeggen dat ik niet een grote fan ben van verandering als het op sommige punten aankomt maar als het mijn bedrijf betreft dan wil ik dat graag nieuw en fris houden. Kijk ik vanuit verschillend perspectief ernaar om het beter te maken.

Dus na bijna een jaar met hetzelfde thema vond ik het tijd om de website eens op te schudden. Om mijn haar los te gooien en te zien hoe ik het meer in lijn kan brengen met mijn stijl. Zoals al zichtbaar is op de blog kun je zien hoe het eruit gaat zien, maar nu ik het eindresultaat zie ben ik erg trots.

Dankzij Ronald die me helpt mijn ideeën tot leven te laten komen en mijn zus die heeft geholpen om onze nieuwe online etalage bij ons te laten passen. Dus zonder uitstel mag ik jullie hierbij presenteren Admiron Photography 2.0. Neem snel een kijkje op de site want ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Fijne vrijdag!Dream Big

Category: Personal

Toen ik een klein kind was wilde ik elektricien worden, vervolgens politieagent, bij het horen van de Everly Brothers moest ik gitarist worden, vervolgens zag ik Boris Becker Wimbledon kampioen worden en wilde ik een tennisser worden en na het zien van Top Gun moest ik wel een F16 piloot of op z'n minst een helikopterpiloot worden. Ik was daar veel te klein voor maar dat gaf helemaal niets, geen dream was gek genoeg. Ik kon alles worden wat ik wilde. Totdat ik moest gaan besluiten wat ik wilde gaan studeren, naar welke school ik wilde. Kies verstandig mijn kind, een slimme meid is op haar toekomst voorbereidt en dan kon niets verkeerd gaan.

Maar wat maakt ons gelukkig, maakt mij gelukkig? Door wijs te kiezen. Waarom niet kiezen waar je goed in bent of iets waar je een passie voor hebt? Met een passie zorg je dat het je lukt, maar wij kiezen verstandig. Dus ik heb een nieuw doel een advies wat we bij de workshop van Zach en Jody kregen. Namelijk droom groots. Geen grenzen, geen beperkingen, alles is mogelijk en kijk waar het naar toe leidt.

En wat is jouw grote droom?Happy Valentine!

Category: Personal

Alles wat ik kan zeggen op deze dag is maar een ding. Happy Valentine!!!!Things I like Friday: Golf

Category: Personal

Omdat ik niet kan wachten op het voorjaar, warmer weer (ik ben een mooi weer speler), mijn perfect club, pinnacle pink, tees, de geur van vers gemaaid gras, par 5, soft spikes, de hole, fairways, bunkers en greens. Ik kan niet wachten.The Purple Cow

Category:

Een van de boeken die door Zach en Jody aanbevolen tijdens hun business workshop was the purple cow van Seth Godin. Een bestseller auteur die al meer dan 12 boeken op zijn naam heeft staan. Het boek is een combinatie van marketing visie, tips en voorbeelden. De belangrijkste boodschap die Seth deelt is dat succes behaald wordt door bedrijven en mensen die risico's durven te nemen. Die anders durven te zijn en iets opmerkelijks weten te creëren, die het aandurven een paarse koe durven te creëren.

Het boek dat ik heb gelezen was wat gedateerd maar bevat nog steed herkenbare voorbeelden en adviezen. Bijvoorbeeld richt je op een niche markt, klassieke advertensies is dood en val op door anders te zijn te zijn en er zo voor te zorgen dat mensen daarover gaan praat. Vind mensen die jou geweldig vinden, die geweldig vinden wat jij doe en laat hen jou persoonlijke adverteerders worden. Mensen die bereid zijn om te praten over wat je doet worden zo het beste marketing instrument. Dus veel geld spenderen aan advertenties is niet de route om te gaan voor kleine bedrijven (en misschien zelfs wel grote bedrijven).

Kortom als je iets goed doet, stop daar dan onmiddelijk mee. Wees niet zo maar goed maar vind iets wat je kan doen en wees daar uitzonderlijk in (ah ik probeer het).