Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Favorieten

Category: Personal

Wat te doen als je alle boeken uit de kast hebt gelezen? Opnieuw lezen! Het is zo simpel, maar als ik alle boeken uit de kast opnieuw zou lezen dan ben ik de komende jaren nog even bezig. Dus ik heb mijn top 7 van favorieten die ik nog een keer wil lezen.

1. Indelible - Karin Slaugther - Dit is het eerste boek dat ik van Karin heb gelezen en het heeft er echt voor gezorgd dat ik alle boeken die ze heeft geschreven heb gekocht. De spanning tussen Sarah en Jeffrey en hoe ze elkaar hebben leren kennen op de achtergrond van een bijna onoplosbare moord maakt dit een van mijn favoriete boeken. Veel mensen vinden dit niet een van haar beste boeken en dat kan best waar zijn maar ik kan dit boek steeds weer opnieuw lezen.

2. Presumed Innocent - Scott Turow - One of the best legal thrillers written. I have this book for maybe 20 years and read it when I was still in school. The clues that Scott provides through out the book are very subtle and in hindsight gives the real murderer away. I also saw the movie but it can not compare to this book with is master.

3. Undercurrents - Ridley Pearson - Wederom een eerste  boek van een thriller schrijven de eerste in de serie van rechecheur Lou Boldt die een moeilijke tijd meemaakt in zijn carriere en zijn huwelijk. Samen met zijn team heeft hij te maken met een seriemoordenaar en de signalen van een copycat. Zijn ze in staat om een nieuwe moord op te lossen. Het plot is goed opgebouwd en weet nog dat ik door dit boek ben heen geraced want ik wilde weten wie het gedaan had.

4. The Notebook - Nicolas Sparks - Ik heb al eerder verteld dat toen ik de film zag ik huilde en ondanks dat het boek niet gelijk is aan de film moest ik wederom huilen toen ik het boek las. De wijze waarop Nicolas de liefde tussen de twee hoofdpersonen onder woorden weet te brengen is zo mooi en dan als Ali de vrouwelijke hoofd persoon alzheimer heeft en langzaam vergeet wie haar man is is hartverscheurend om te lezen.

5. The Associate - John Grisham - Ik ben een fan. Ik heb zo'n beetje ieder boek dat hij heeft geschreven gelezen en the Associate is een echte Grisham. Een jonge advocaat die alles goed wil doen en dan geconfronteerd wordt met een geheim uit zijn verleden dat hij graag verborgen had willen houden. De jonge advocaat is iedereen te slim af waardoor het weer tot een top Grisham verhaal maakt.

6. Mistaken Identity - Lisa Scottoline - Ik kan de hele serie die Lisa heeft geschreven keer op keer lezen. Ik had destijds een paar boeken van haar bij een boekenbeurs gekocht en dacht eens kijken hoe goed een boek van nog geen 2 euro kan zijn. Nou het was goed, nee het was geweldig. Ik houd van de manier waarop ze schrijft over een advocatenkantoren met alleen maar vrouwen en de verhalen die ze meemaken.

7. In the Midday Sun - Guy Bellamy - Nog een boek wat ik al bijna 20 jaar heb en een van mijn favorieten. Als je van humor houdt dan is Guy de man. Ik neem deze boeken meestal op vakantie want de meeste verhalen zijn gesitueerd in Spanje en waar kun je ze beter lezen dan in Spanje of een land in de zon. Het gaat meestal over geld en mensen die op een vreemde manier krijgen of weer kwijt raken. Het maakt me iedere keer weer aan het lachen.New Studio Album

Category: Albums

In het oerwoud aan Album leveranciers vind ik het moeilijk om te kiezen. Wie heeft de beste opties? Wie maakt the mooiste albums die recht doet aan de trouwdag of een portraitshoot? In het kort welke leverancier maakte de beste albums die aansluit op de wensen en eisen van mijn klanten? Een aantal maanden gelden kwam ik deze leverancier tegen die wereldwijd albums levert. Ze hebben een grote selectie boeken maar ik houd het graag simple. Ik houd van strak design die het bruidspaar en hun dag het beste laat uitkomen.

Aangezien klanten graag albums willen die heel veel foto's bevatten heb ik gekozen voor het album dat tot 100 pagina's kan bevatten! Ja je leest het goed 100 pagina's. Deze heeft een fotocover, een fotoslip en een beschermhoes met de naam van het bruidspaar erop. Ik vind het resultaat pracht. Dit koffietafel album is een prachtige manier om jullie trouwdag te laten schitteren en ervoor te zorgen dat jullie deze dag nooit vergeten.

Als je het album graag een keer wil zien, neem dan gerust contact met me op.DIY Photo booth accessoires: mustaches

Category: Fotografie

Photo booths worden steeds populairder en het is veel leuker om deze foto's te nemen met wat grappige accessoires. Je kunt hoedjes, boa's en grote brillen maar het is heel eenvoudig om ook snorretjes en mondjes te maken. Ik heb een aantal templates gevonden easymakesmehappy en heel veel verschillende vilt op meervilt.

Ze hebben iedere kleur van de regenboog. Ik heb dunne vilt gekocht en de envelop waarin het verstuurd is hergebruikt. De snorretjes zijn heel leuk geworden. Het leuke is dat je deze accessoires ook kunt gebruiken voor een foto's op een verjaardagsfeest.

Hier een stap voor stap hoe je deze snorretjes kunt maken.

1. alle onderdelen vilt, lijm, sateprikkers (groot), schaar en de templates.

2. Knip all snorretjes en gebruik de enveloppe om daar de snorretjes op

3. Smeer lijm op het karton

4. Lijm de snorretjes op het vilt

5. Knip de snorrejtes uit het vilt

6. Lijm de sateprikker op de snor en laat het drogen

Et voila hier zijn de snorretjesState of Zen

Category: Personal

Een aantal jaren geleden heb ik deze boedha gekregen en het in de vensterbank gezet. Als ik veel aan mijn hoofd heb helpt het mij herinneren om stil te zijn en van dit moment te genieten. Om in het nu te zijn. Ik heb Eckhard Tolle gelezen, meer daarover in een andere post en iedere keer als mijn gedachte met me aan de loop gaan dan is aanwezig zijn in het nu wat ik nodig heb.

Het is zo makkelijk om alleen maar te denken, om in mijn hoofd te zitten maar dat is niet waar het om draait in het leven. We hebben alleen maar dit moment, deze seconde in de tijd. We kunnen alleen maar ons best doen in dit momen en dit realiseren heeft mijn leven veranderd. Wees aanwezig in het nu, wees hier, stil en geniet van dit moment.Things I like Friday

Het is vrijdag en ik ben afgeleid tijdens het schrijven van deze post. Sterker ik denk dat ik wel vier keer opnieuw ben begonnen of misschien wel vijf keer. Ik heb moeite met het ordenen van mijn gedachten en deze op het scherm te krijgen. Wat wil ik zeggen tegen jou de lezer. Wat wil ik delen?

Niet diep en bijzonder op deze wat saaie vrijdag, ik wil gewoon dingen delen die ik leuk vind maar ik kan om de een of andere reden niet de woorden vinden om dat te zeggen. Dus in plaats het mezelf moeilijk te maken laat ik jullie dingen die ik leuk vind en laat de beelden voor zich spreken items van Zara, H&M, Amazon, Levi's 572..

Fijne vrijdag.In Camera Lighting Workshop: Zach & Jody Gray part II

 

Hier wat meer details van de In Camera Lighting workshop die was georganiseerd door Anouschka en haar man Ray. Ze hebben in minder dan twee maanden deze workshop georganiseerd vanaf het initiele contact met Zach en Jody tot er voor zorgen dat helemaal niemand iets te kort kwam tijdens deze workshop (eten en drinken was allemaal perfect geregeld). Ze hebben goed voor ons gezorgd.

We begonnen met de theorie over verlichting, verlichten stylen, hoe een scene verlicht moet worden en kunstmatig licht. Dan verder met studio strobes, licht meten en posing tips. We hebben alles geleerd over het gebruik van een licht meter en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we geen foto's meer hoeven te verspillen (echt geen foto's meer verspillen!). Daarna was het de praktijk met modellen Stephanie en Angela.

De groep werd opgedeeld in twee groepen wat iedereen de mogelijkheid gaf om een scene op te zetten en de verlichting in te stellen en te fotograferen en daarna te leren van de scenes die door de andere fotografen werd opgezet zodat we het makkelijker konden onthouden.

Toen we op pad gingen viel de temperatuur wel mee maar gaanderweg de middag werd het steeds kouder. We gingen van het plein bij de workshop locatie naar het Binnenhof en aangezien we grote (en dan bedoel ik hele grote softboxes hadden) waren we een attractie opzich voor alle toeristen in het Binnenhof. We zagen de beveiliging al nerveus rondlopen maar we mochten fotograferen.

Hier een aantal behind the scenes en result foto's! Nooit gedacht dat ik dit soort foto's zou kunnen maken, geeft maar weer aan hoe geweldig deze workshop is geweest.

Iedereen mocht een scene opzetten

De softboxes vlogen bijna weg zo groot waren ze maar kijk eens naar dat licht!

Deze zijn rond 15.00 in de middag genomen maar de drama in de foto's werd gecreeerd door het licht (85mm, F4.5, 1/200, iso100)

Zach had het helemaal naar zijn zin op de Hollandse grond van waar hij prachtige foto's maakte.

Een van mijn favorieten

 

De killer heels van Angela

Geschoten met mijn 85mm

Angela had haar jas in de workshop locatie vergeten en ze had het zo koud maar zag er nog steeds prachtig uit.

Alle foto's zijn bewerkt met de Lightroom post processing flow van Zach. Ik kon alle foto's (144 images) editen in minder dan 10 minute! Whew wat een enorme tijdsbesparing gaat dat opleveren.In Camera Business & Marketing workshop: Zach & Jody

Hier zijn we voor dag twee van de In Camera workshop van Zach en Jody. Vandaag was gericht op Business & Marketing. Gisteren is voorbij gevlogen. Wat een dag, vol met informatie en hands-on training en eindigde in een diner met alle deelnemers en Zach en Jody. Zelfs tijdens het diner bleven ze ons tips geven en hadden we de kans om met alle fotografen te praten.

Tijdens de Business & Marketing workshop bestond de groep uit 14 deelnemers. Zack en Jody gingen los. Een volgepakt programma van 5 uur waarin ze alles met ons deelde, hoe ze met hun bedrijf zijn gestart, contact met hun klanten, hoe ze marketing gebruiken, nieuwe media, prijzen en de Zach & Jody experience.

Er was zoveel informatie dat mijn hoofd de hele middag nog zoemde maar ze hebben ons zoveel meegegeven waar we iets mee kunnen en we gaan daar zeker veel van implementeren de komende weken, maanden en jaren. Natuurlijk konden we niet vertrekken zonder een echte fan foto en ze waar zo aardig om dit met ons te nemen. Yay!

Als je ooit de kans krijgt om een van hun workshops bij te wonen grijp deze dan met beide handen aan en je zult niet teleurgesteld worden!In Camera Lighting Workshop: Zach & Jody Gray

Een korte blog post vandaag. Ik maak snel een langere post over dit onderwerp want er is zoveel te vertellen! Allereerst hoe geweldig Zach & Jody als personen en als fotografen. Ik keek al uit naar deze workshop sinds we ons geregistreerd hadden en het geweldig.

We begonnen binnen met introductie van de groep en het levensverhaal van Zach & Jody en vervolgens heel veel informatie over het gebruik studiolicht op locatie. Gelukkig klaarde het weer op toen we naar buiten gingen en konden ze fotograferen. En gefotografeerd hebben we in het hart van Den Haag in het Binnenhof.

Hier alvast een behind the scene's van onze eerste locatie.Engagement: Giullitta & Liselotte

Voor hun engagement sessie hadden we afgesproken in hun appartement. Het heeft prachtig licht wat ik graag wilde vastleggen. De vooruitzichten aan het begin van de week waren niet al te best maar op die zondagmiddag een aantal weken geleden was de zon erbij en we hadden de gelegenheid om zowel binnen als buiten te fotograferen.

Het was behoorlijk koud maar Giullitta en Liselotten trotseerde de kou voor een aantal foto's op het balkon voordat we naar het Flevopark gingen waar we heel veel foto's konden maken terwijl de zon langzaam onder ging. We hadden zoveel plezier in het park en ik kon dit prachtige stel vastleggen, hun levenslust, het plezier, hun glimlach en het is te zien in iedere foto.

Veel plezier met deze foto's en als je meer wil zien kijk dan naar hun slideshow hier.

Er bestaat geen toeval, tijdens het eendjes voeren zagen we een witte eend verschijnen. Op hun trouwdag is een 2CV of wel een Eend hun vervoersmiddel.

Een van mijn favorieten van de middag.

Meer favorieten!Tilt shift Effect

In fotografie moet je post processing zoveel mogelijk tot een minimum beperken. Daar ben ik het helemaal mee eens, het is veel eenvoudiger dan zaken later te fixen in Photoshop. Maar ik vind het ook leuk om met Photoshop te werken en dingen uit te proberen, zie daar een dilemma. Nee hoor, uitgangspunt is altijd dat ik de beste foto direct in mijn camera probeer te maken maar als ik een foto beter kan maken in post processing dan zal ik dat niet na laten. Wat ik leuk vind aan Photoshop is dat het allerlei effecten kan simuleren. Bijvoorbeeld tilt shift.

Tilt shift wordt vaak gebruikt voor het fotograferen van gebouwen, landschappen maar ook om miniaturen te creëeren op basis van echte situaties, aangezien een tilt shift lens selectieve focus van een foto toestaat. Maar tilt shift wordt ook veel gebruikt in trouw en portret fotografie. Tilts shift voegt voorgrond blur toe en verschuift daarmee de aandacht naar de kijker naar het onderwerp in dit geval het bruidspaar.

Als je geen tilt shift lens hebt en je afvraagt hoe dit effect eruit ziet in jouw foto's dan is er een eenvoudige manier om dit effect te creëren in Photoshop. Het result van deze feature komt heel dicht bij een echte tilt shift focus. Hier uitleg hoe je dit effect creëert.

Selecteer een foto en creëer een nieuwe laag met ctrl-J of cmd-J. Selecteer dan het quickmask tool.

Selecteer het gradient tool en trek een lijn van boven naar beneden tot daar waar de blur moet beginnen. Ik gebruik de lineair gradient option maar reflected gradient wordt ook veel gebruikt.

De selectie die scherp moet blijven wordt rood weergegeven.

Klik wederom de quick mask button aan.

Het rood verdwijnt en een selectie wordt zichtbaar. Selecteer nu Filter>Blur>Lens blur>

Het volgende scherm verschijnt. Pas de settings aan naar hoe jij de lens blur wil toepassen. Ik heb shape Octagon (8), Radius 45 (des te dichter bij 100 des te meer blur je ziet) gebruikt.

Het effect is direct zichtbaar in het preview window. Als je blij bent met het resultaat klik dan de OK button en het blur effect wordt toegepast op de foto. Nadat je ctrl-D of cmd-D verdwijnt de selectie en kun je het resultaat zien.

Zoals je ziet is de focus nu op het bruidspaar. Hier een voor en na met dit effect.