Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Vaarwel 2010

Category: Personal

Dit is de laatste blog post van 2010. Ik wil al iedere 2011 typen dus dat geeft maar aan dat ik uitkijk naar het nieuwe jaar. Dit afgelopen jaar is een mooi jaar geweest waarin een nieuw avontuur ben gestart en ik denk dat ik kan zeggen dat ik daarin geslaagd ben.

Een jaar geleden startte ik met deze blog zonder een idee te hebben waar het heen zou leiden. Zou ik het leuk vinden? Zou ik genoeg doorzettingsvermogen hebben om iedere dag een blog post te schrijven? Het eerste antwoord is ja en het tweede jaar is nee. Ik heb niet iedere dag een post geschreven maar ik ben dicht in de buurt gekomen. Ik heb mijn camera meer ter hand genomen dan ooit tevoren en ik heb geleerd dat fotografie mijn roeping is, dat dit mijn passie is. Het is hetgene wat ik leuk vind om te doen en samen met mijn voorliefde voor schrijven is bloggen de ideale combinatie. Ik heb het uiterlijk van mijn blog al een keer gewijzigd maar er gaan nog zoveel dingen door mijn die ik graag wil voor de website en de blog.

Ik heb geen favorieten foto's blog post gedaan dit jaar. Misschien iets voor volgend jaar? Er is nog genoeg om te leren en te verbeteren ook in de blog. Al ben ik nog niet zeker wat ik met de blog wil. Wil ik het exclusief voor mijn fotografie gaan gebruiken of moet het een combinatie van zakelijk en persoonlijk blijven? Het is iets wat ik afgelopen jaar heb afgevraagd. Heb ik genoeg te vertellen en te tonen dat voor andere waardevol is om te lezen? Ik weet het niet. Maar als dat het niet is dan is het op z'n minst een soort dagboek die mijn reis vastlegt. Een dagboek die ik voor mezelf start en deel met de rest van de wereld. Maar goed wat te doen met de blog behoeft geen direct antwoord, nog niet. Dat kan ik altijd nog bepalen volgend jaar.

Zo klint het nog ver weg maar het is nog maar een paar uur van ons verwijderd en voor je het weet is het weer hoog zomer. Bedenk maar dat het iedere dag alweer twee minuten langer licht blijft.

Ik heb geen wensen voor het neiuwe jaar en ook geen voornemens of doelen opgeschreven. Misschien iets om ook volgend jaar te doen. Als er iets te wensen valst dan is het dat iedereen zo blijft als ze nu zijn vandaag, gezond en geliefd.

Ik heb vandaag oliebollen gebakken, een jaarlijkse tradie en ze zien er niet alleen lekker uit ze smaken ook heel lekker (al zeg ik het zelf). We hebben de champagne koud staan en nu is het wachten op middernacht zodat we Gelukkig Nieuwjaar kunnen zeggen!

Ik wens iedereen een voorspoedig Nieuwjaar.Canon 85mm 1.2L

Category: Fotografie | Gear

Als klein meisje had ik geen Barbie. We hadden niet veel geld en ik had een bijna Barbie namelijk een Steffi. Wat ik wel had was een Barbie folder. Ik kon dagen achter elkaar wegdromen in deze folder totdat deze bijna uitelkaar viel. Geen Barbie hebben of een van de Barbie accessoires was prima, met mijn folder kon ik me inleven hoe het zou zijn.

Deze gewoonte ben ik nooit helemaal kwijtgeraakt. Ik ben nog steeds gek op tijdschriften en kan (eindeloos) websites bekijken en reviews lezen van iets wat ik graag wil hebben. Dus toen ik besloot dat ik graag de Canon 85mm 1,2L lens wilde hebben, heb ik gelezen en gelezen. Afgelopen vrijdag was het tijd en hier is het dan. Een paar dagen na kerst werd het gebracht maar het voelt nog als een cadeau.

Het is een prachtige lens, zwaar en focused langzamer dan mijn andere objectieven maar het maakt prachtige foto's en dat is de reden waarom ik deze wilde hebben. Om mooie foto's te maken. Ik heb al een aantal foto's gemaakt (natuurlijk) maar ik kan niet wachten om 'm echt te testen tijden de volgende bruiloft.Merry Christmas

Category: Personal

Ik miste het toen ik weg was. Mijn 5D mkII. Ik had besloten om mijn camera thuis te laten en alleen mijn point en shoot mee te nemen, maar toen ik de camera van mijn zus in mijn handen had realiseerde ik dat ik mijn camera miste. Dus toen ik vandaag mijn camera weer vast had kan het best zijn dan ik mijn camera voortaan nooit meer thuis laat.

Vanavond is het kerstavond en het wordt officieel een witte kerst (tja global warming en el nino!)

Resteert me nog om jullie allemaal een gelukkig kerstmis toe te wensen!Mysterie

Category: Personal

Het was een goede dag. Na twee golf dagen met regen (ok de ene dag wat meer regen dan de andere) hadden we een prachtige dag gisteren. De lucht was blauw met hier en daar een witte wolk. Maar wat toch wel grappig was op hole 3 die vrij ver van de zeel ligt voelde ik op eens regen druppels. Ik keek omhoog maar er was geen wolk in de buurt. Ik keek naar Ronald. Voelde jij het ook? En dat deed hij. Waar kwam het vandaan? Geen idee zoals ik zei er was geen water in de buurt.

Het zijn die kleine mysteries in het leven de me aan het denken zetten...Prachtig licht

Category: Fotografie

Terwijl het in Nederland wel de Noord pool lijkt is hier op Fuerteventura geen enkele indicatie dat het over 4 dagen Kerstmis is. Gisteren zijn we naar buiten gegaan om wat foto's te maken in de namiddag. En wat een prachtig licht was het! De zon schijnt hier langer omdat we dichterbij de evenaar zitten en dat is zichtbaar in het resultaat.

Kijk maar.Let the sun shine

Category: Personal

We zaten in het vliegtuig terwijl de regen tegen het raam aan kletterde. De luchthaven was opvallend rustig voor de tijd van het jaar. De vakanties komen eraan en de mensen willen naar huis met de kerst maar in Schiphol leek het stilte voor de storm (bleek bijna letterlijk zagen we later). Ik keek uit het raam en daar zag ik iets wit's het raam passeren. De gezagvoerder informeerde ons dat we ongeveer 15 minuten moesten taxien voordat we konden opstijgen en het leek wel of we het halve land moesten doorkruizen voordat we eindelijk opstegen. Het is warm als we 4,5 uur later arriveren. Nog steeds 23 graden terwijl het al 19.30 's avonds is. Fuerteventura ligt dichtbij Afrika en het warme weer bewijst dat. We voelen ons gelukkig zeker als we later op de avond zien dat de sneeuw niet alleen Nederland maar ook de rest van noord Europa in haar greep heeft.

De vooruitzichten geven regen maar als we wakker worden schijnt de zon. We gaan naar de golfbaan en precies zoals voorspelt komt de regen met bakken uit de hemel. Nergens een plek om te schuilen en we zijn door en door nat. Mijn regenjack kan daar niet aan veranderen. Ik wil er al weer mee ophouden en terug gaan naar het hotel maar Ronald houdt vol en het wordt een prachtige middag. Geen wolk meer aan de lucht voor het restant van de middag. Heb ik weer iets geleerd deze dag. Altijd voorbereid zijn op slecht weer en volhouden dan volgt iets moois.Dankbaar

Category: Personal

Ik heb writers block. Echt ik heb geen idee wat ik wil delen en als ik iets bedenk dat weet ik niet hoe ik het moet schrijven. Een jaar bloggen is bijna voorbij en de tijd is zo snel gegaan. Ik weet het ik val in herhaling.

Maar ik ben echt verrast door alle dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd en ik kijk nu al vooruit naar volgend jaar en wat er allemaal staat te gebeuren voor mij en mijn bedrijfje. Sommige dingen staan al in mijn agenda maar ik kan niet wachten om daar nog veel meer dingen aan toe te voegen. Ik hoorde Mike Larson vorig jaar zeggen: Let your dreams be bigger than your memories. Ik heb al een aantal nieuwe herinneren gecreeerd en ik heb nog heel veel grote dromen die ik graag wil realiseren. Maar nu ben ik alleen maar dankbaar.

Terwijl ik door wat oude foto's keek kwam ik foto's tegen van Ronald die ik vorig jaar heb gemaakt toen de eerste sneeuw viel. We hebben al aardig wat sneeuw gehad dus kan ik ze mooi hier posten. Waarom? Omdat ik dankbaar ben.De woonkamerkast

Category: Personal

Ik realiseerde me dat ik onze nieuwe kast nog niet heb laten zien. Ik ben heel blij met het resultaat dus toon ik de kast hier op de blog. Het is nu gevuld met boeken en andere herinneringen en ik realiseer me dat het niet te vol moet worden maar nu is het de perfecte kast.

 De Kerstboom

Category: Personal

Een blogpost op zaterdag voor de verandering. Vorig jaar hebben we geen boom opgetuigd en logischerwijs kwamen niet echt in kerststemming ondanks dat ik hier en daar wat kerstspullen had neergezet wilde het maar niet gebeuren. Dus dit jaar besloten we om maar eens vroeg te beginnen. Nog steeds niet overboord maar een boom en wat kleine spullen in het huis.

Om hierbij te helpen had ik besloten om wat nieuwe kerstversiering te kopen, maakt iedere vrouw gelukkig dus ik ook. Ik heb nieuwe hangers voor in de boom gekocht, kerstballen en een nieuw pluche vriendje. Deze kerst kan al niet meer stuk. De haard aan, buiten sneeuw en de lichtjes in de boom. Ik ben gelukkig.Amariles

Category: Personal

Ik weet dat ik ze water moet geven en ik doe dat dan ook trouw de eerste twee maanden en dan weet ik niet wat er gebeurd maar ik vergeet het. Ik zie ze iedere dag maar niets in mijn hoofd denkt er dan nog aan om ze water en voeding te geven. Nadat ze uitgedroogd zijn gooi ik ze weg en probeer ik het opnieuw. Dus ben ik dankbaar voor de amarelis die ik van mijn moeder heb gekregen. Want in de twee maanden dat ik er aan denk komen ze in de bloei en dan is het klaar.

De ideale plant voor mij.