Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Vaarwel 2010

Category: Personal

Dit is de laatste blog post van 2010. Ik wil al iedere 2011 typen dus dat geeft maar aan dat ik uitkijk naar het nieuwe jaar. Dit afgelopen jaar is een mooi jaar geweest waarin een nieuw avontuur ben gestart en ik denk dat ik kan zeggen dat ik daarin geslaagd ben.

Een jaar geleden startte ik met deze blog zonder een idee te hebben waar het heen zou leiden. Zou ik het leuk vinden? Zou ik genoeg doorzettingsvermogen hebben om iedere dag een blog post te schrijven? Het eerste antwoord is ja en het tweede jaar is nee. Ik heb niet iedere dag een post geschreven maar ik ben dicht in de buurt gekomen. Ik heb mijn camera meer ter hand genomen dan ooit tevoren en ik heb geleerd dat fotografie mijn roeping is, dat dit mijn passie is. Het is hetgene wat ik leuk vind om te doen en samen met mijn voorliefde voor schrijven is bloggen de ideale combinatie. Ik heb het uiterlijk van mijn blog al een keer gewijzigd maar er gaan nog zoveel dingen door mijn die ik graag wil voor de website en de blog.

Ik heb geen favorieten foto's blog post gedaan dit jaar. Misschien iets voor volgend jaar? Er is nog genoeg om te leren en te verbeteren ook in de blog. Al ben ik nog niet zeker wat ik met de blog wil. Wil ik het exclusief voor mijn fotografie gaan gebruiken of moet het een combinatie van zakelijk en persoonlijk blijven? Het is iets wat ik afgelopen jaar heb afgevraagd. Heb ik genoeg te vertellen en te tonen dat voor andere waardevol is om te lezen? Ik weet het niet. Maar als dat het niet is dan is het op z'n minst een soort dagboek die mijn reis vastlegt. Een dagboek die ik voor mezelf start en deel met de rest van de wereld. Maar goed wat te doen met de blog behoeft geen direct antwoord, nog niet. Dat kan ik altijd nog bepalen volgend jaar.

Zo klint het nog ver weg maar het is nog maar een paar uur van ons verwijderd en voor je het weet is het weer hoog zomer. Bedenk maar dat het iedere dag alweer twee minuten langer licht blijft.

Ik heb geen wensen voor het neiuwe jaar en ook geen voornemens of doelen opgeschreven. Misschien iets om ook volgend jaar te doen. Als er iets te wensen valst dan is het dat iedereen zo blijft als ze nu zijn vandaag, gezond en geliefd.

Ik heb vandaag oliebollen gebakken, een jaarlijkse tradie en ze zien er niet alleen lekker uit ze smaken ook heel lekker (al zeg ik het zelf). We hebben de champagne koud staan en nu is het wachten op middernacht zodat we Gelukkig Nieuwjaar kunnen zeggen!

Ik wens iedereen een voorspoedig Nieuwjaar.Canon 85mm 1.2L

Category: Fotografie | Gear

Als klein meisje had ik geen Barbie. We hadden niet veel geld en ik had een bijna Barbie namelijk een Steffi. Wat ik wel had was een Barbie folder. Ik kon dagen achter elkaar wegdromen in deze folder totdat deze bijna uitelkaar viel. Geen Barbie hebben of een van de Barbie accessoires was prima, met mijn folder kon ik me inleven hoe het zou zijn.

Deze gewoonte ben ik nooit helemaal kwijtgeraakt. Ik ben nog steeds gek op tijdschriften en kan (eindeloos) websites bekijken en reviews lezen van iets wat ik graag wil hebben. Dus toen ik besloot dat ik graag de Canon 85mm 1,2L lens wilde hebben, heb ik gelezen en gelezen. Afgelopen vrijdag was het tijd en hier is het dan. Een paar dagen na kerst werd het gebracht maar het voelt nog als een cadeau.

Het is een prachtige lens, zwaar en focused langzamer dan mijn andere objectieven maar het maakt prachtige foto's en dat is de reden waarom ik deze wilde hebben. Om mooie foto's te maken. Ik heb al een aantal foto's gemaakt (natuurlijk) maar ik kan niet wachten om 'm echt te testen tijden de volgende bruiloft.Inspiratie

Category: Wedding

Rond Kerstmis hebben ongeveer 14.000 mannen en vrouwen in Nederland een aanzoek gedaan of gaan nog op de knie om de grote vraag te stellen. Als het antwoord ja is en de eerste buzz wat is afgenomen racen er vervolgens allerlei zaken door je hoord wat er allemaal gedaan moet worden. En er zijn zoveel dingen die geregeld moeten worden, ik kan me nog herinneren dat toen ik werd gevraag ik die nacht niet kon slapen. Het moment herhaalde zich keer op keer in mijn hoofd maar ook wat we allemaal moesten gaan regelen. Welke locatie zou geschikt zijn voor onze bruiloft, hoeveel gasten, wat was de beste party locatie en het ging maar door en door.

Wat er kan helpen is inspiratie opdoen. Het is tegenwoordig een stuk makkelijker geworden maar tegelijkertijd ook zoveel moeilijker met allerlei trouwblog. In Nederland hebben we the Perfect Wedding en Wedspiration als twee belangrijke blogs maar ga je de grens over dan vind je nog veel meer inspiratie. Style Me Pretty is een van de toonaangevende internationale trouwblogs en ze hebben een feature waarmee je als bruid of iedereen die geinteresseerd is een inspiration board kan maken. Je moet je eerst aanmelden en dan kan het ontwerpen beginnen. Je kunt er voor kiezen om je eigen inspiratie board van scratch te beginnen of om een van de voorgedefinieerde templates te kiezen. Je kunt je eigen foto's en afbeeldingen gebruiken of een van de duizenden afbeelding die beschikbaar zijn op Style me Pretty.

Als voorbeeld vind je hier een die ik heb samengesteld. Jij kunt dat vast veel beter dus aan de slag en ga naar Style me Pretty.Merry Christmas

Category: Personal

Ik miste het toen ik weg was. Mijn 5D mkII. Ik had besloten om mijn camera thuis te laten en alleen mijn point en shoot mee te nemen, maar toen ik de camera van mijn zus in mijn handen had realiseerde ik dat ik mijn camera miste. Dus toen ik vandaag mijn camera weer vast had kan het best zijn dan ik mijn camera voortaan nooit meer thuis laat.

Vanavond is het kerstavond en het wordt officieel een witte kerst (tja global warming en el nino!)

Resteert me nog om jullie allemaal een gelukkig kerstmis toe te wensen!Mysterie

Category: Personal

Het was een goede dag. Na twee golf dagen met regen (ok de ene dag wat meer regen dan de andere) hadden we een prachtige dag gisteren. De lucht was blauw met hier en daar een witte wolk. Maar wat toch wel grappig was op hole 3 die vrij ver van de zeel ligt voelde ik op eens regen druppels. Ik keek omhoog maar er was geen wolk in de buurt. Ik keek naar Ronald. Voelde jij het ook? En dat deed hij. Waar kwam het vandaan? Geen idee zoals ik zei er was geen water in de buurt.

Het zijn die kleine mysteries in het leven de me aan het denken zetten...