Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Let it snow

Category: Personal

Ik ben geen fan van sneeuw, heb ik volgens mij wel eens verteld. De kou, het ongemak, aggrhh. Ik ga dus ook niet op skivakantie en maak geen wandelingen door de sneeuw. Gisterenavond hadden we een van de langste avondspitsen in de hisorie. Ik was gelukkig op tijd thuis en dus geen probleem met het verkeer maar met de hoeveelheid die aan het begin van het jaar is gevallen zijn we in iedergeval gewaarschuwd.

En dan open ik de gordijen en zie dit winter wonderland.Light my fire

Category: Personal

Afgelopen donder had ik een reunie met oud collega's. Ik ben niet zo'n netwerker dus ik vroeg me af of ik wel zou gaan maar deze keer hadden ze het wel heel makkelijk voor me gemaakt want de reunie was in een kookstudio waar we een kook workshop kregen. Aangezien het bedrijf een solution center in Zuid Afrika heeft was het thema van de avond de Zuid Afrikaanse keuken. En het was erg smaakvol. In teams hebben we een drie gangen menu gemaak en natuurlijk opgeten.

De dag er na zat ik nog vol. Ik had mijn kleine camera mee en heb wat foto's van de keuken gemaakt. Het was gezellig, lekker drinken, lekker eten dus ik was blij dat ik deze uitnodiging had geaccepteerd.Trouw album

Category: Albums | Wedding

Het trouw album voor Marine en Dennis is gebracht en ik ben er heel blij mee! Het is altijd spannend om het eindresultaat van een album in het echt te zien en deze is heel mooi geworden. Bruidsparen twijfelen wel eens of ze een album moeten kiezen en ik kan met zekerheid zeggen dat het de moeite waard is. Dit album is prachtig en zal de herinnering aan een mooie dag een levenlang bewaren.

Dit album is 30cmx30cm, 15 page spread dus 30 bladzijden met een zwarte leren cover en het is verpakt in een linnen hoes en een zwarte case. Het album is ook beschikbaar in het formaat 35cmx35cm en er zijn verschillende opties voor de cover zoals linnen, leer en verschillende foto covers.

Kijk zelf maar.Engagement shoot

Vertel eens wat is de toegevoegde waarde van een engagement shoot? Vragen bruidsparen mij. Ik bied een engagement shoot aan bij al mijn collecties. Niet alleen om iets extra's aan te bieden of om mijzelf te onderscheiden van andere fotografen. Ik geloof in de kracht van een engagement shoot.


Behalve de vele vakantie foto's staan bruidsparen nauwelijks voor de camera en ik heb zelf ervaren hoe overweldigend dat kan zijn. Waar moet je kijken, hoe moet je kijken, hoe moet je poseren, wat moet je doen met je handen (ach die handen!). Dan sta je daar samen in een shoot en voel je je zo oncomfortabel. Die eerste 5, 10 soms wel 15 minuten kunnen zo ongemakkelijk voelen! Maar het goede nieuws is dat het beter wordt. Echter na de 15 minuten gooi je haar los en dan gebeurd iets. Alle twijfels verdwijnen en het leuke is, het blijft hangen! Het blijft hangen tot en met de bruiloft of zelfs erna.

Dus doe een engagement shoot en jullie houden er in ieder geval geweldige foto's aan over voor een gastenboek, een canvas voor aan de muur of leuke FB profiel foto's.Bekentenis

Category: Personal

Ik moet iets bekennen.. Ik lees O magazine. Ja het is waar, iedere maand rond de 15de valt O magazine op de mat en dan verslind ik het.

Ik lees wat Oprah zeker weet en wat haar favoriete dingen zijn. Ik kijk hoe ik mijn huis kan veranderen met Nate en alle medische issues met dr. Oz. Maar bovenal heeft deze dame laten zien wat doorzettingsvermogen betekent. Zij is groot geworden omdat ze niet wilde opgeven en dat respecteer ik enorm.Final season: Friday Night Lights

Category: Personal

Het is als met het lezen van een spannend boek. Des te dichter ik bij het einde kom, des te sneller ik ga lezen en rustelozer ik word. Want aan de ene kant wil ik weten hoe het afloopt en aan de kant wil ik niet dat het afloopt. Het laatste seizoen van Friday Night Lights is begonnen en een gevoel van melancholie komt over mij heen want ik wil niet dat het stopt.

Ik bedoel de serie heeft al langer gelopen dan iedereen verwacht dus daar zou ik al blij om moeten zijn. Het is nog steeds het best bewaarde geheim van de televisie en de reden waarom er geen seizoen meer bijkomt. Onderwijl hebben de schrijvers iedere keer weer voorgezorgd dat deze serie interessant bleef. Dus nu ik weet dat dit het laatste seizoen is maakt me toch wat verdrietig.

Ik heb geen idee hoeveel afleveringen er zijn dit seizoen en ik heb geen idee hoe het zal verlopen maar ik kan niet wachten (aan de ene kant) want na 5 seizoenen hoop ik dat het op een positieve manier eindigt. Ik hoop dat de East Dillon Lions state winnen en dat Becky en Luke een tweede kans krijgen en dat de Taylors blijven wie ze zijn.

Are you ready for Friday Night?Ways to learn: Goingpro2010

Category: Fotografie

Een blogpost voor fotografen vandaag. Het beste aan het internet is wel de toegang die je hebt aan kennis. Er zijn zoveel mensen die hun kennis willen delen met anderen. Vandaag vond ik een leuke kennis bron die door Skip Cohen en Scott Bourne is opgezet, twee veteranen in de fotografie. Ze zijn een initiatief gestart genaamd goingpro2010 gericht op fotografen die full time fotograaf willen zijn maar ze hebben ook heel veel advies en informatie voo de meest senior fotografen.

Ik wil nooit de kennis van anderen onderschatten. Ik kan van iedereen leren en ter harte nemen. Als je geintereseerd ben dan kun je hun site hier op http://goingpro2010.com/2de shooter

Category: Fotografie

Een 2de shooter mag dan de normaalste zaak van de wereld zijn in de US dat is (nog) niet het geval in Nederland. Waarom zou je een 2de fotograaf überhaupt willen? Kost het niet veel meer dan een fotograaf?

Het antwoord op de eerste vraag is heel makkelijk. Twee paar ogen zien meer dan een paar. Als fotograaf wordt het steeds belangrijker om niet alleen de voorbereiding van de bruid vast te leggen maar ook die van de bruidegom. Aangezien zij zich vaak op verschillende locaties voorbereiden wordt het bijna onmogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn. Dan komt de 2de shooter in beeld bij de bruidegom terwijl ik de voorbereiding van de bruid vastlegt.

Maar er is meer. Toen wij trouwden had de fotograaf elke foto behalve de kus. Ik wist dat dit was gebeurd. Ze fotografeerde met flitser en de flitser ging af na onze kus. Ik was zo vol emotie dat ik er niet aan dacht om nog een kus te geven. Met een 2de shooter beperk ik de mogelijkheid dat ik een belangrijk moment mis, een belangrijk moment zoals de kus. Daarnaast heb ik het voordeel van twee perspectieven. Er zijn momenten dat ik niet vrij kan bewegen zoals in een kerk tijdens de ceremonie. Waar ik niet kan rondlopen en vanuit een ander perspectief kan fotograferen dan werkt een foto beter vanuit een andere positie. Voor die momenten is het nog meer reden om een 2de fotograaf in de buurt te hebben.

Maar hoe zit het dan met de kosten? Dat hangt natuurlijk af van de fotograaf. Ik mag dan niet de goedkoopste fotograaf zijn maar ik denk dat het belangrijk is dat ik mijn klanten de beste kwaliteit kan bieden tegen de beste prijs. Daarom bied ik mijn klanten een 2de fotograaf aan. Het is niet optioneel het is onderdeel van het pakket.Met uitzicht

Category: Personal

Ik was binnen vandaag, de hele dag. Het was misschien koud maar de zon scheen en ik zat in een kamer met uitzicht op de 18de verdieping en het enige wat ik kon doen was een foto maken. Ah een dag als deze.Lightroom presets

Category: Fotografie

Ik heb al eerder verteld that ik fan ben van Lightroom met name om alle mogelijkheden die het biedt. Met Lightroom kan ik meerdere foto's tegelijk bewerken. Het beste is dat Lightroom de optie heeft om presets te gebruiken. Een hele set zijn al standaard beschikbaar en ook op internet zijn veel presets te vinden. Afgelopen weekend heb ik een aantal presets gedefinieerd wat heel gemakkelijk gaat.

Ik heb een polaroid preset gecreeerd en een vintage black and white preset. Ik vind het resultaat mooi maar wat vind jij? Zal ik deze op internet zetten?

Hier het origineel

Hier de polaroid color preset

Vintage black and white preset