Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Het leven in Macro

Category: Fotografie

Macro fotografie is een wereld op zich. Talloze lensen zijn verkrijgbaar om macro te fotograferen en worden vaak voor natuur fotografie gebruikt om bloemen en insecten vast te leggen. Bij trouwfotografie wordt macro fotografie met name gebruikt voor het vastleggen van details en de ringen. Aangezien tijdens een trouwdag maar weinig foto's met een macro lens geschoten worden besloot ik om eens met macro filters te werken en te zien wat de resultaten zijn.

En die vielen me niet tegen. De filters lopen van +1, +2, +4 en +10. Hier een aantal voorbeelden van de +10 op mijn 50mm geschoten op F1.4It's your birthday

Category: Personal

Ja ieder jaar komt deze dag sneller. Ieder jaar weet ik niet wat voor cadeau ik moet geven en koop dan maanden later een cadau. Maar ieder jaar hebben we gebak met een kaas! Because it's his birthday.

Gefeliciteerd met je verjaardag RonaldThings I Love Friday

Het is vrijdag en ik heb wat troost nodig. Als ik naar buiten kijk dan lijkt het wel of de herfst echt is begonnen en de zomer definitief voorbij is. Eigenlijk was de zomer al voorbij toen augustus net begon maar goed dat zal wel global warming zijn. Het regent sinds woensdagavond en straten en snelwegen zijn zo ondergelopen dat sommige zelfs gesloten moesten worden gisterenavond. Sommige steden hebben nog steeds problemen met de regenval.

Ik realiseer me nu hoe vaak ik het over het weer heb in mijn blog posts en ik weet eigenlijk niet waarom. Misschien omdat ik geen grote fan ben van de winter en ik realiseer dat met iedere dag die voorbij gaat het minder lang licht wordt en we weer die kant uitgaan. Voor mij zou het voor altijd zomer mogen zijn, zonnig en 25 graden het hele jaar. Ja mensen vertellen me dat ook dat gaat vervelen. Maar ik niet dat beloof ik. Zoals ik al een keer heb verteld heb ik onder andere caribisch bloed en dat komt extra naar voren als de temperatuur stijgt. Als de zon tevoorschijn komt dan begint muziek in mijn hoofd te spelen, van geweldige tropische klanken, dan hoor ik de zee naar de kust rollen die mijn naam roept. Het klinkt suf maar als je ooit in het caribisch gebied bent geweest dan weet je wat ik bedoel. Dat zit in mijn hoofd, in mijn hart.

Dus nu ik de centrale verwarming aanzet heb ik warmte nodig en een van de dingen waar ik van hou is thee. Ik ben gestopt met koffie drinken ergens in de jaren 80 en drink nu alleen nog thee. Eerst allerlei soorten smaken maar nu alleen nog mijn favorieten van Zonnatura. Geen caffeine of theine, helemaal natuurlijk.

Dus aan iedereen, warm jezelf met dit hete kop thee. Fijne vrijdag.Ways to learn: CreativeLIVE: Jasmine Star

Category: Fotografie

Gisteren is het begonnen de eerste dag van de 5 daagse trouw workshop verzorgt door Jasmine Star. Ik ben een fan van Jasmine niet alleen van haar fotografie maar ook hoe zij een van de beste fotografen in deze industrie is geworden door zichzelf te zijn. De workshop duurt nog vier dagen en morgen zal een echte bruiloft worden vastgelegd die we via het web kunnen volgen.

Dus als je geintereseerd bent in (bruiloft) fotografie en wil zien hoe een van de beste fotografen in actie eruit ziet via een gratis live feed ga dan naar creativeliveUp and away

Category: Personal

Er zijn van die dagen dat mijn hoofd vol is en niets er meer bij lijkt te passen. Dat ik alleen in het hier en nu wil zijn. Niet in het verleden of in de toekomst omdat ik die dingen nu niet kan beinvloeden. Maar hoe kan ik mijn hoofd leegmaken? Het gewoon laten gaan, wat is makkelijk gezegd en gedaan. Goed laat iedere gedachten los en wuif deze na. Afgelopen weekend zag ik een beeld wat weer geeft wat ik bedoel

Laat iedere zorg, negatieve gedachte, probleem, angst, drama omhoog drijven als in een mooie ballon en dan volgt rust.