Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Het leven in Macro

Category: Fotografie

Macro fotografie is een wereld op zich. Talloze lensen zijn verkrijgbaar om macro te fotograferen en worden vaak voor natuur fotografie gebruikt om bloemen en insecten vast te leggen. Bij trouwfotografie wordt macro fotografie met name gebruikt voor het vastleggen van details en de ringen. Aangezien tijdens een trouwdag maar weinig foto's met een macro lens geschoten worden besloot ik om eens met macro filters te werken en te zien wat de resultaten zijn.

En die vielen me niet tegen. De filters lopen van +1, +2, +4 en +10. Hier een aantal voorbeelden van de +10 op mijn 50mm geschoten op F1.4It's your birthday

Category: Personal

Ja ieder jaar komt deze dag sneller. Ieder jaar weet ik niet wat voor cadeau ik moet geven en koop dan maanden later een cadau. Maar ieder jaar hebben we gebak met een kaas! Because it's his birthday.

Gefeliciteerd met je verjaardag RonaldWays to learn: CreativeLIVE: Jasmine Star

Category: Fotografie

Gisteren is het begonnen de eerste dag van de 5 daagse trouw workshop verzorgt door Jasmine Star. Ik ben een fan van Jasmine niet alleen van haar fotografie maar ook hoe zij een van de beste fotografen in deze industrie is geworden door zichzelf te zijn. De workshop duurt nog vier dagen en morgen zal een echte bruiloft worden vastgelegd die we via het web kunnen volgen.

Dus als je geintereseerd bent in (bruiloft) fotografie en wil zien hoe een van de beste fotografen in actie eruit ziet via een gratis live feed ga dan naar creativeliveUp and away

Category: Personal

Er zijn van die dagen dat mijn hoofd vol is en niets er meer bij lijkt te passen. Dat ik alleen in het hier en nu wil zijn. Niet in het verleden of in de toekomst omdat ik die dingen nu niet kan beinvloeden. Maar hoe kan ik mijn hoofd leegmaken? Het gewoon laten gaan, wat is makkelijk gezegd en gedaan. Goed laat iedere gedachten los en wuif deze na. Afgelopen weekend zag ik een beeld wat weer geeft wat ik bedoel

Laat iedere zorg, negatieve gedachte, probleem, angst, drama omhoog drijven als in een mooie ballon en dan volgt rust.Bruid en Bruidegom: Het Album

Category: Fotografie

Vorige week viel het met een doffe klap op de deurmat. De nieuwe editie van Bruid en Bruidegom magazine. Deze keer bevat het een speciale editie met de beste bruidsfotografen van Nederland en Admiron Photography staat in deze editie! Ik ben erg blij met het resultaat.

Dus koop dit tijdschrif en bekijk deze speciale editie7 jaar geleden

Category: Personal

Acht maanden lang dacht ik iedere avond voor het slapen gaan aan die dag in augustus. Ik dacht dan aan hoe het zou worden, de jurk die ik zou dragen, mijn haar, natuurlijk het weer, mijn aanstaande die op mij wachtte en het jawoord. Ondanks dat het zo ver in de toekomst lag realiseerde ik me in januari dat ik op een dag zou wakker worden en dat de dag dan hier zou zijn. Mijn trouwdag.

Ik denk dat ik nog steeds iedere seconde van deze dag kan herinneren. Ik huilend toen Ronald me op kwam halen om naar de trouwlocatie te gaan. Ik huilend toen ik het jawoord zei. Realiserend dat ieder moment heel speciaal was. Ik koester deze momenten en als ik naar mijn trouw foto's kijk dan voelt het alsof het gisteren was. Ik had niet kunnen realiseren dat 7 jaar zo snel voorbij zou gaan maar gisteren was het wederom onze trouwdag. En met een glimlach denk ik weer terug aan die dag, kijk ik naar ons en ben gelukkig.

Een van mijn favoriete trouw foto's. Het was nog de analoge tijdperk en deze foto is alleen in sephia geschoten>Sail Amsterdam 2010

Category: Fotografie

Iedere vijf jaar sinds 1975, toen Amsterdam het 700 jarig bestaan vierde, komt Sail Amsterdam terug naar de hoofdstad. Hetgrootste maritieme evenement van Europa waar een indrukwekkende floot van Tall schepen naar het centrum van Amsterdam vaart. Allerlei soorten activiteiten worden vervolgens georganiseerd vijf dagen land en bezoekers krijgen de om de schepen van dichtbij te bekijken.

Vijf jaar geleden toen ik ook ging kijken was er een hitte golf maar vandaag stond er veel wind en was het vrij fris, maar de zon scheen volop. We waren uitgenodigd door Ronalds zus om te komen kijken vanaf de kade van het bedrijf waar ze werkt. Samen met vier andere collega's had ze de festiviteiten georganiseerd. Er was volop eten en drinken en we hadden een super uitzicht op alle boten en Tall schepen die vanuit IJmuiden kwamen.

Vandaag had ik alleen mijn lange objectief (70-210mm) mee. Ik heb deze lens al meer dan 20 jaar en gebruikte deze met mijn analoge Canon EOS 650. Als ik de resultaten zie dan vraag ik me af waarom ik deze lens niet vaker gebruikt. Misschien is dit wel een manier om te leren, neem een keer een lens mee die ik niet vaak gebruik en fotografeer er mee. De resultaten kunnen heel verrassend zijn.den Heyligen Berg Wedding: Neeltje & Patrick

Vandaag de selectie van de bruiloft van Neeltje en Patricks op den Heyligen Berg. Toen ik door de foto's heen ging werd ik wederom getroffen door de rust en stilte van deze mooie omgeving die zo dichtbij Amersfoort ligt. Een locatie die Neeltje en Patrick een keer tijdens een rondritje tegenkwamen. Ze kende elkaar nog maar net, namen een kop thee en heerlijke cake en dachten als we ooit gaan trouwen dan zou dit de geschikte locatie zijn. Toen was het nog geen trouwlocatie maar sinds het begin van dit jaar is dat het wel en dus de ideale achtergrond voor deze bruiloft.

Aangezien we ruim op tijd waren, de gasten er nog niet gearriveerd en het nog droog was besloten we van de gelegenheid gebruik te maken en alvast hun fotoserie te maken. En dat was een hele goede beslissing aangezien het later op de middag wat regende en het kers verse bruidpaar bij hun gasten kon blijven na de huwelijksceremonie. We zijn door de mooie tuin van den Heyligen Berg gelopen, onder de appelboom gezeten en hebben een aantal leuke foto's bij de tractor gemaakt.

Ieder onderdeel van deze theetuin kon als achtergrond voor de foto's dienen en Neeltje en Patrick waren absolute natuurtalenten. Ik hoefde ze nauwelijks aanwijzigingen te geven en het resultaat is geweldig geworden. Maar het mooiste is dat je echt kunt zien dat ze voor elkaar zijn gemaakt, ware zielsverwanten die klaar zijn om iedere weg die de toekomst brengt samen op te lopen.

Neeltje en Patrick, dank dat ik jullie dag heb mogen vastleggen en ik wens jullie beiden een heleboel lange wegen die jullie samen kunnen bewandelen.

Om meer van deze bruiloft te zien klik hier voor de slideshow.

Even in hun eigen wereld.

Twee van mijn favoriete foto's

Give me some attitude, baby!

Neeltje straalde helemaal!

Neeltje's grootvader straalde van trots toen hij zijn kleindochter weg mocht geven.

Zo blij dat ze JA heeft gezegd!!!

De geweldige bruidstaarten die door den Heyligen Berg zijn gemaakt.

 Tea for two (or three or four)

Category: Personal

Gisteren was mijn zus jarig. We vieren het altijd met een lunch of diner. Aangezien het gisteren zondag was werd het een lunch en dit keer een hele goede High Tea. Ze hadden allemaal heerlijke warme en koude versnappering voor om uit te kiezen.

Natuurlijk was het veel te veel om het allemaal in een keer op te eten, maar we hadden een prima lunch en een leuke manier om mijn zus haar verjaardag te vieren.Things I Love Friday

Vandaag start ik met een nieuwe category op mijn blog namelijk Things I Love Friday. Aangezien mijn weekend vaak op vrijdag begint en er heel veel dingen zijn waar ik van hou (denk aan eeten, drinken, lezen, bekijken, doen) dat het me een goed idee leek om deze te combineren en je allemaal dingen te laten zien waar ik van houd.

Maar waar te beginnen als er zoveel zijn om uit te kiezen? Na hier goed over na te hebben gedacht heb ik besloten om met iets te starten dat goed en gezond voor je is. Ik probeer zoveel mogelijk de regel te hanteren om iedere dag twee stuks fruit te eten. Twee stuks fruit waar ik echt van houd zijn sinasappels en perziken.

Sinasappels omdat ik er sinasappelsap van kan maken of in partjes kan eten en perziken omdat ik die graag aan mijn ontbijtgraan toevoeg. Nu het zomer is kan ik ze in overvloed kopen en smaken ze heerlijk.

Fijne vrijdag!