Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Details, details eten en meer

Category: Fotografie | Wedding

Ik heb al eerder aangegeven dat trouwfotografie aan het veranderen is. Was het voorheen voornamelijk de bruid, vervolgens de bruidegom die belangrijker werd, nu is geen trouwalbum compleet zonder details. Het eten is een van die details die steeds belangrijker wordt gedurende de trouwdag.

Normaal gesproken heeft ieder bruidspaar een lunch of diner (of beiden) gepland tijdens hun trouwdag. Er wordt veel gespendeerd aan de tafel setting, de kleuren en de styling van het eten. Dus in plaats van het alleen op te eten is het nu ook een belangrijk onderdeel van de fotografie geworden.

Het is niet alleen maar het eten, maar ook een uitstekende manier om de sfeer van de dag te schetsen. Nu vendoren steeds meer moeite doen om het eten zo uitnodigend mogelijk te presenten kan de fotografie dit nog verder complementeren. Je uitnodigen om een hap te nemen als je al dit lekkers ziet.In mijn [foto]DNA

Category: Personal

Nu ons huis weer langzaam normaal begint te worden was ik bezig mijn bureau op te ruimen. Een van mijn eerste foto albums lag daar. Voor dat ik het album weer op z'n plek heb gelegd opende ik het album. En ik zag een foto die alles zeggend is. Bewijs dat we al op jonge leeftijd door de camera bevangen waren. Mijn zus en ik bestuderen de camera van mijn vader. Ik denk dat we zes en vier moeten zijn geweest al weet ik het niet zeker. Zoals je kunt zien zit het dus in mijn DNA.

Maar ik realiseerde me nog iets anders en dat is hoe trots ik was (en nog steeds ben) op dit album. Het was mijn album, die ik heb gekregen van mijn oma. Het bevat een afspiegeling van mijn jeugd, herinneren die nooit zullen vervagen al hebben de foto's misschien wat van hun kleur verloren. Dit album heeft haar beste tijd gehad maar na al die jaren is het nog steeds hier.

Reden te meer om foto albums te hebben. Om je kinderen hun eigen album te geven. Om al die tekeningen die ze maken te fotograferen en in een boek vast te leggen. Jaren later maakt het je dan weer blij.Home Improvement: Hout

Category: Personal

Ik lig op de vloer en kijk naar onze grote kamer. Twee maanden geleden is het allemaal begonnen met de vloer en nu is het hier. Een andere dan voorheen en zo mooi. Nu kan ik eindelijk zien dat de vloer goed bij de keuken past. Dat wat zo lang alleen in mijn hoofd leefde nu tot leven is gekomen

I love it when a plan comes together!La Dolce Vita

Category: Fotografie

De zomer was mediteraan tot nu toe, hoge temperaturen en heel veel zon. Alles groeit als een gek en als ik om mij heen kijk dan voelt het alsof ik ergens in Zuid Frankrijk was of in een Italiaanse tuin. Mooie bloemen overal. Het beste is dat ik hier geen kilometer voor hoef te rijden. Ik hoef me geen centimeter te verplaatsen om op deze plek te zijn. Als ik in de schaduw zit en aan een koel glas wijn drink kan ik alleen maar tevreden zuchten. Het leven is goed, het leven is zoet. La Dolce Vita is gewoon hier!

 Boek Review: Fast Track Photographer

Eindelijk is de nieuwe versie (Engels) van de Fast Track Photographer van Dane Sanders beschikbaar. Dane is een echte leider in de fotografie industrie geworden en een veel gevraagde Trouw fotograaf die wekelijks een eigen show heeft op askdane.com. Een informatief half uur voor iedereen die geintereseerd is in de zakelijke kant van fotografie.

Fast Track Photographer biedt veel inzicht in de fotografie industrie en met behulp van pDNA test laat het zien waar je staat als fotograaf of dit nu amateur of professioneel is. Het beschrijft ook de tocht die Dane Sanders heeft afgelegd om daar te komen waar hij vandaag is. Als je ooit met de gedachte gespeeld hebt om fotograaf te worden of je bent het al dan is dit verplichte kost. Het helpt je tevens bij de keuze of je als freelance fotograaf wilt werken of zoals dat zo mooi in het Engels omschreven wordt een signature brand fotograaf met de bijbehorende voors en tegen.

Wat me het meeste aanspreekt in het boek is de manier waarop hij de lezer weet aan te spreken alsof hij daadwerkelijk met je praat zoals het dat iedere week op askdane.com doet. Alsof je een prive mentor hebt die je probeert te helpen door jou een goed in de spiegel te laten kijken en te laten vertellen wat je ziet. Wie daar terug kijkt in de spiegel en helpt je de persoon te zijn die je in essentie bent.

Het is een fascineerd boek en een echte aanbeveling. Als je echter een boek verwacht die je gaat leren hoe je perfecte foto's moet maken dan is dit niet het boek zoals Dane in het begin al laat weten.