Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Details, details eten en meer

Category: Fotografie | Wedding

Ik heb al eerder aangegeven dat trouwfotografie aan het veranderen is. Was het voorheen voornamelijk de bruid, vervolgens de bruidegom die belangrijker werd, nu is geen trouwalbum compleet zonder details. Het eten is een van die details die steeds belangrijker wordt gedurende de trouwdag.

Normaal gesproken heeft ieder bruidspaar een lunch of diner (of beiden) gepland tijdens hun trouwdag. Er wordt veel gespendeerd aan de tafel setting, de kleuren en de styling van het eten. Dus in plaats van het alleen op te eten is het nu ook een belangrijk onderdeel van de fotografie geworden.

Het is niet alleen maar het eten, maar ook een uitstekende manier om de sfeer van de dag te schetsen. Nu vendoren steeds meer moeite doen om het eten zo uitnodigend mogelijk te presenten kan de fotografie dit nog verder complementeren. Je uitnodigen om een hap te nemen als je al dit lekkers ziet.In mijn [foto]DNA

Category: Personal

Nu ons huis weer langzaam normaal begint te worden was ik bezig mijn bureau op te ruimen. Een van mijn eerste foto albums lag daar. Voor dat ik het album weer op z'n plek heb gelegd opende ik het album. En ik zag een foto die alles zeggend is. Bewijs dat we al op jonge leeftijd door de camera bevangen waren. Mijn zus en ik bestuderen de camera van mijn vader. Ik denk dat we zes en vier moeten zijn geweest al weet ik het niet zeker. Zoals je kunt zien zit het dus in mijn DNA.

Maar ik realiseerde me nog iets anders en dat is hoe trots ik was (en nog steeds ben) op dit album. Het was mijn album, die ik heb gekregen van mijn oma. Het bevat een afspiegeling van mijn jeugd, herinneren die nooit zullen vervagen al hebben de foto's misschien wat van hun kleur verloren. Dit album heeft haar beste tijd gehad maar na al die jaren is het nog steeds hier.

Reden te meer om foto albums te hebben. Om je kinderen hun eigen album te geven. Om al die tekeningen die ze maken te fotograferen en in een boek vast te leggen. Jaren later maakt het je dan weer blij.Home Improvement: Hout

Category: Personal

Ik lig op de vloer en kijk naar onze grote kamer. Twee maanden geleden is het allemaal begonnen met de vloer en nu is het hier. Een andere dan voorheen en zo mooi. Nu kan ik eindelijk zien dat de vloer goed bij de keuken past. Dat wat zo lang alleen in mijn hoofd leefde nu tot leven is gekomen

I love it when a plan comes together!La Dolce Vita

Category: Fotografie

De zomer was mediteraan tot nu toe, hoge temperaturen en heel veel zon. Alles groeit als een gek en als ik om mij heen kijk dan voelt het alsof ik ergens in Zuid Frankrijk was of in een Italiaanse tuin. Mooie bloemen overal. Het beste is dat ik hier geen kilometer voor hoef te rijden. Ik hoef me geen centimeter te verplaatsen om op deze plek te zijn. Als ik in de schaduw zit en aan een koel glas wijn drink kan ik alleen maar tevreden zuchten. Het leven is goed, het leven is zoet. La Dolce Vita is gewoon hier!

 Boek Review: Fast Track Photographer

Eindelijk is de nieuwe versie (Engels) van de Fast Track Photographer van Dane Sanders beschikbaar. Dane is een echte leider in de fotografie industrie geworden en een veel gevraagde Trouw fotograaf die wekelijks een eigen show heeft op askdane.com. Een informatief half uur voor iedereen die geintereseerd is in de zakelijke kant van fotografie.

Fast Track Photographer biedt veel inzicht in de fotografie industrie en met behulp van pDNA test laat het zien waar je staat als fotograaf of dit nu amateur of professioneel is. Het beschrijft ook de tocht die Dane Sanders heeft afgelegd om daar te komen waar hij vandaag is. Als je ooit met de gedachte gespeeld hebt om fotograaf te worden of je bent het al dan is dit verplichte kost. Het helpt je tevens bij de keuze of je als freelance fotograaf wilt werken of zoals dat zo mooi in het Engels omschreven wordt een signature brand fotograaf met de bijbehorende voors en tegen.

Wat me het meeste aanspreekt in het boek is de manier waarop hij de lezer weet aan te spreken alsof hij daadwerkelijk met je praat zoals het dat iedere week op askdane.com doet. Alsof je een prive mentor hebt die je probeert te helpen door jou een goed in de spiegel te laten kijken en te laten vertellen wat je ziet. Wie daar terug kijkt in de spiegel en helpt je de persoon te zijn die je in essentie bent.

Het is een fascineerd boek en een echte aanbeveling. Als je echter een boek verwacht die je gaat leren hoe je perfecte foto's moet maken dan is dit niet het boek zoals Dane in het begin al laat weten.Family: Dewi, Denny & Lisa

Category: Family | Fotografie

Er is niets leuker dan de foto's van een fotosessie te bekijken. Om het resultaat van dichtbij op mijn laptop te zien. Het is net als een cadeau, een speciaal presentje dat ik als eerste mag zien. Deze family sessie voelt ook als zo'n zo'n traktatie.

We hebben zoveel geluk gehad met het weer en kleine Lisa was zo voorbeeldig. Ze kent twee woorden auto en koetje en iedere auto, fiets of vliegtuig werd een auto en ieder dier wat ze zag was een koetje. Ze wees naar alles om haar heen. Hier dan mijn selectie van deze leuke middag in het Amsterdamse Bos.

 Home Improvement: If you can't stand the heat...

Category: Personal

Hier een update over ons home improvement project. We kunnen weer koken. Ja zeker het was een aardige exercitie maar we kunnen weer koken. Alles wat fout kon gaan is fout gegaan toen de keuken werd geinstalleerd, maar we kunnen weer koken. Een heleboel onderdelen moeten nog nageleverd worden maar ja we kunnen weer koken.

Dus ik ben erg blij. Zodra de vloer is gelegd kunnen we de meubels weer terug zetten, ik kan niet wachten. Dan moet er nog een heleboel gebeuren maar weer op mijn bank kunnen zitten dat is geweldig.

 Details, details de bruidegom

Category: Fotografie | Wedding

Een paar jaar geleden lag de focus bij de bruidsfotografie grotendeels bij de bruid. De grote onthulling op de trap moest in ieder trouwalbum zitten. Deze trend in bruidsfotografie is behoorlijk veranderd nu de hele voorbereiding van de bruid onderdeel is van het gemiddelde trouw album. Het is immers het begin van het verhaal en ik denk dat het vastgelegd zou moeten worden of de fotograaf maar een paar uur fotografeert of de hele dag.

Normaal gesproken kwam de bruidegom pas letterlijk in beeld als hij zijn bruid kwam halen om haar naar het stadhuis of de kerk te brengen. Ook daar is een nieuwe trend zichtbaar want ook de voorbereidingen van de bruidegom worden belangrijker. Maar wat te fotograferen? De schoenen, het pak, het strikken van de das of vesters of de manchetknopen. Als een fan van details juich in deze verschuiving meer dan toe, het brengt meer balans in het album maar geeft de bruid ook de gelegenheid om haar aanstaande man te zien die zich voorbereid op deze grote dag. Een moment dat zij beiden apart beleven maar nu echt kunnen delen.Family Preview: Denny, Dewi & Lisa

Category: Family | Fotografie

Ze is pas 1 jaar oud geworden en kan al bijna lopen dit kleine meisje is echt super lief en gisteren had ik het genoegen om kleine Lisa en haar moeder Dewi en papa Denny te fotograferen. We zijn naar het Amsterdamse Bos geweest wat niet ver van hun huis ligt en hebben daar wat rond gewandeld. We hebben zelfs Schotse Hooglanders gezien die daar vrij rondlopen in het bos. Aangezien Dewi en Denny zelden samen op de foto staan hebben we ook een mini engagement shoot gedaan.

De foto's zijn echt super geworden. Hier alvast een preview.

 

 Encore: Laag Soeren

Category: Family | Fotografie

Toen ik afgelopen weekend Sandra aan het fotograferen was werd me gevraagd of ik Jacqueline (de boerin) wilde fotograferen met haar paard. Dat wilde ik graag doen omdat ze ons zo gastvrij had ontvangen en verzorgd. Dus haalde we haar paard van stal en probeerde hem met een sappige appel te verleiden om mooi op de foto te gaan. In het begin wilde hij niet echt binnen mijn frame blijven maar toen Jacqueline hem lief had toegesproken werd hij het perfecte paard en kon ik ze beiden op de foto zetten. Ik moet zeggen ze staan er prachtig op!

Toen ik klaar was vroeg Jacqueline me of ik nog een foto wilde maken met haar en haar zoon. Natuurlijk! Dus we gingen terug naar de hooischuur en daar werd een foto een mini sessie.

Een groot woord van dank aan Jacqueline, haar man Jan en zoon Niels dat we afgelopen zaterdag op hun boederij mochten fotograferen en de deze geweldige foto's hebben kunnen maken.