Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Album Leverancier

Category: Fotografie

Ik ben album bedrijven aan het testen om te zien welke het beste bij mij past. Ik heb een album gemaat met Profoto Net. Ze leveren een beperkt aantal formaten en kaften(linnen, leer, cover foto) verder hebben ze een eigen album ontwerp programma die erg gebruikersvriendelijk is. Helaas is het niet mogelijk om een album ontwerp via andere software aan te leveren. De mogelijkheden zijn minder dan bijvoorbeeld met Photojunction.

Binnen 5 dagen zat het album in de brievenbus en ik ben blij met de kwaliteit van de foto's. Het papier is lekker dik, uiterlijk lekker glossy en diep van kleur. Dus blij met dit resultaat.

 Studio Licht vs Natuurlijk Licht een Uitdaging

Category: Fotografie

Een paar weken geleden deelde ik mijn gedachte over studio licht. Mijn conclusie was dat studio licht niet beter of slechter is dan beschikbaar licht maar anders. Ik had het daar bij kunnen laten, door blijven werken met beschikbaar licht en me niet druk maken dat er nog zoveel ander licht is maar ik houd van een uitdaging. Want er zijn heel veel situaties denkbaar waarbij niet genoeg licht aanwezig voor een acceptabele foto laat staan een geweldig foto.

Dus hier mijn uitdaging: gebruik studio light samen met natuurlijk licht en zorg het gebruik van studio licht zo min mogelijk opvalt in de foto.

En dat heb ik dus gedaan. Ik heb een softbox gebruikt (60x90) en een strobe van 300W. Het diafragma heb ik op F2.8 gezet en de sluitertijd op 1/125 sec. Alles in manual mode natuurlijk. Gelukkig wilde mijn lieve Ronald mijn usual suspect figureren in deze shoot (altijd een goede reden om hem weer voor de camera te krijgen). Maar wat is je mening? Heb ik aan de uitdaging voldaan? Laat maar een comment achter met je gedachte.Family: Susy, Erik, Anna & Max

Category: Family

Hier zijn ze dan de complete selectie van de familie shoot van vorige week. Zoals ik al dat was het een aardige taak om foto's voor deze blog post te selecteren. Ik had met gemak het dubbele aantal kunnen kiezen en dan waren er nog een hele boel goede foto's over. Er was nauwelijks kleur correctie nodig de foto's zo uit de camera.

En wees eerlijk deze kinderen zijn toch natuur talenten voor de camera! Ze hadden zoveel plezier met het door de tuin rennen, springen en belleblazen. Dit zijn geweldige dagen. Veel plezier met deze selectie.Het verhaal zit in de Details

Category: Fotografie | Wedding

Ik kijk naar de wolken die voorbij glijden. De bomen hebben bladeren, de tuin staat in bloei en de warmte kietelt mijn huid. Mijn ogen wennen aan het felle licht als ik om me heen kijk. De krant wacht om gelezen te worden. Email moet ongetwijfeld nog beantwoord worden. Ik zie rozen in de bloei en die zien er zo mooi uit. We zitten in het midden van het verhaal van 2010. Met fotografie heb niet de film tot mijn beschikking maar een enkele foto iedere keer weer. De kracht van een enkele foto moet zo krachtig zijn dat het een verhaal kan vertellen in een frame.

Ik houd van het vastleggen van details, de jurk, schoenen, accessoires, bloemen. Het is de basis voor ieder trouw verhaal. Als fotograaf is het een speciale ervaring om er deelgenoot van te zijn zonder er onderdeel van te zijn. Helemaal met de bruid. Om op de beste manier alle keuze die ze de afgelopen maanden heeft gemaakt vast te leggen, zodat ze op haar mooiste is op deze speciale dag.

Ik zie veel trouwerijen die beginnen zonder een echt begin en dat is prima. Maar net als met ieder verhaal heeft een trouwdag een begin, midden en eind. Als ik iets mag aanbevelen dan zou ik zeggen start deze dag bij het begin, begin met de details. De grote en de kleine en laat ze het verhaal compleet maken.Nu serieus: Admiron Photography

Category:

Ik was al een tijdje op zoek naar visite kaartjes. Een goede en eenvoudige manier om informatie met andere te delen. Verder wilde ik graag DVD verpakking hebben om de DVD's voor mijn klanten in te verpakken. Het was niet eenvoudig om een bedrijf te vinden die dergelijke verpakkingen kon maken. Toevallig kwam ik het bedrijf Artega tegen. Ze konden niet alleen DVD sleeves maken tegen een redelijke prijs maar ook visite kaartjes en ze hebben een geweldige customer service. Nadat ik mijn design had aangeleverd en deze was afgedrukt informeerde ze mij dat ze niet tevreden waren met de kwaliteit en me vroegen om een nieuwe aan te leveren zodat ze deze zonder kosten opnieuw konden afdrukken!

Reikhalzend keek ik naar de brievenbus en toen ze eindelijk werden afgeleverd was ik zeer tevreden met het resultaat. Mijn eigen visite kaartjes en DVD sleeves. Daar wil jij toch ook een van hebben toch!