Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Album Leverancier

Category: Fotografie

Ik ben album bedrijven aan het testen om te zien welke het beste bij mij past. Ik heb een album gemaat met Profoto Net. Ze leveren een beperkt aantal formaten en kaften(linnen, leer, cover foto) verder hebben ze een eigen album ontwerp programma die erg gebruikersvriendelijk is. Helaas is het niet mogelijk om een album ontwerp via andere software aan te leveren. De mogelijkheden zijn minder dan bijvoorbeeld met Photojunction.

Binnen 5 dagen zat het album in de brievenbus en ik ben blij met de kwaliteit van de foto's. Het papier is lekker dik, uiterlijk lekker glossy en diep van kleur. Dus blij met dit resultaat.

 Studio Licht vs Natuurlijk Licht een Uitdaging

Category: Fotografie

Een paar weken geleden deelde ik mijn gedachte over studio licht. Mijn conclusie was dat studio licht niet beter of slechter is dan beschikbaar licht maar anders. Ik had het daar bij kunnen laten, door blijven werken met beschikbaar licht en me niet druk maken dat er nog zoveel ander licht is maar ik houd van een uitdaging. Want er zijn heel veel situaties denkbaar waarbij niet genoeg licht aanwezig voor een acceptabele foto laat staan een geweldig foto.

Dus hier mijn uitdaging: gebruik studio light samen met natuurlijk licht en zorg het gebruik van studio licht zo min mogelijk opvalt in de foto.

En dat heb ik dus gedaan. Ik heb een softbox gebruikt (60x90) en een strobe van 300W. Het diafragma heb ik op F2.8 gezet en de sluitertijd op 1/125 sec. Alles in manual mode natuurlijk. Gelukkig wilde mijn lieve Ronald mijn usual suspect figureren in deze shoot (altijd een goede reden om hem weer voor de camera te krijgen). Maar wat is je mening? Heb ik aan de uitdaging voldaan? Laat maar een comment achter met je gedachte.Family: Susy, Erik, Anna & Max

Category: Family

Hier zijn ze dan de complete selectie van de familie shoot van vorige week. Zoals ik al dat was het een aardige taak om foto's voor deze blog post te selecteren. Ik had met gemak het dubbele aantal kunnen kiezen en dan waren er nog een hele boel goede foto's over. Er was nauwelijks kleur correctie nodig de foto's zo uit de camera.

En wees eerlijk deze kinderen zijn toch natuur talenten voor de camera! Ze hadden zoveel plezier met het door de tuin rennen, springen en belleblazen. Dit zijn geweldige dagen. Veel plezier met deze selectie.Het verhaal zit in de Details

Category: Fotografie | Wedding

Ik kijk naar de wolken die voorbij glijden. De bomen hebben bladeren, de tuin staat in bloei en de warmte kietelt mijn huid. Mijn ogen wennen aan het felle licht als ik om me heen kijk. De krant wacht om gelezen te worden. Email moet ongetwijfeld nog beantwoord worden. Ik zie rozen in de bloei en die zien er zo mooi uit. We zitten in het midden van het verhaal van 2010. Met fotografie heb niet de film tot mijn beschikking maar een enkele foto iedere keer weer. De kracht van een enkele foto moet zo krachtig zijn dat het een verhaal kan vertellen in een frame.

Ik houd van het vastleggen van details, de jurk, schoenen, accessoires, bloemen. Het is de basis voor ieder trouw verhaal. Als fotograaf is het een speciale ervaring om er deelgenoot van te zijn zonder er onderdeel van te zijn. Helemaal met de bruid. Om op de beste manier alle keuze die ze de afgelopen maanden heeft gemaakt vast te leggen, zodat ze op haar mooiste is op deze speciale dag.

Ik zie veel trouwerijen die beginnen zonder een echt begin en dat is prima. Maar net als met ieder verhaal heeft een trouwdag een begin, midden en eind. Als ik iets mag aanbevelen dan zou ik zeggen start deze dag bij het begin, begin met de details. De grote en de kleine en laat ze het verhaal compleet maken.Nu serieus: Admiron Photography

Category:

Ik was al een tijdje op zoek naar visite kaartjes. Een goede en eenvoudige manier om informatie met andere te delen. Verder wilde ik graag DVD verpakking hebben om de DVD's voor mijn klanten in te verpakken. Het was niet eenvoudig om een bedrijf te vinden die dergelijke verpakkingen kon maken. Toevallig kwam ik het bedrijf Artega tegen. Ze konden niet alleen DVD sleeves maken tegen een redelijke prijs maar ook visite kaartjes en ze hebben een geweldige customer service. Nadat ik mijn design had aangeleverd en deze was afgedrukt informeerde ze mij dat ze niet tevreden waren met de kwaliteit en me vroegen om een nieuwe aan te leveren zodat ze deze zonder kosten opnieuw konden afdrukken!

Reikhalzend keek ik naar de brievenbus en toen ze eindelijk werden afgeleverd was ik zeer tevreden met het resultaat. Mijn eigen visite kaartjes en DVD sleeves. Daar wil jij toch ook een van hebben toch!Family Preview: Susy, Erik, Anna & Max

Category: Fotografie | Family

Het was heerlijk zomerweer gisteren met de zon die door de bladeren van de appel boom scheen. Mijn goede vriendin Susy vroeg me vorig jaar of ik een paar foto's van haar kinderen wilde maken omdat ze graag een uitvergroting wil voor een lege muur. Nou gisteren was het zover en hadden we onze familie sessie en met het fantastische weer moesten we natuurlijk naar buiten in de tuin met geweldig licht. We hadden een geweldige middag met de kinderen die lekker door de tuin rende, in de appel boom klommen en rond sprongen. Anna en Max zijn zo fotogeniek en ze hadden nauwelijks aanwijzingen nodig.

Toen Susy vertelde dat ze eigenlijk geen echt familie portret had met z'n vieren hebben we op Erik gewacht en een mooie serie familie portretten gemaakt. Ik heb al snel gekeken en het is echt een super sessie geworden. Ik zal deze week nog meer laten zien (maar goed welke er zaten zoveel leuke foto's bij!). Hier een van mijn favorieten van de hele familie.

Add comment
  Country flag

Click to change captcha Refresh
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

Rennen

Category: Personal

Hij heeft zich weken voorbereid door regelmatig hard te lopen aan het eind van de dag. Een aantal weken geleden heeft hij zich opgegeven voor deze loop en gisteren was het zover. De temperatuur was veel te laag voor juni (12.5 C) er was wind en miezer regen. Niet de beste omstandigheden maar ik stond aan de finish (met jas en sjaal!) om hem aan te moedigen terwijl hij de tijd van zijn leven liep. Ok hij werd niet eerste maar wist de 8 kilometer in 43:13 minuten te lopen.

Ik ben zo trots dat hij zijn persoonlijke tijd met 5 minuten heeft verpletterd. En ik was net op tijd om hem vast te leggen op weg naar de finish.Verbouwing: ergens tussen in

Category: Personal

Een kleine update van ons verbouwingsproject. De vloer is gestort en het gas en electra verplaatst. Het plafond in de hal is klaar en een nieuw muurtje opgetrokken. Morgen en vrijdag worden de muren gestuct iets waar ik echt naar uitkijk want dat betekent dat we dan halverwege zijn. Dan moet ales drogen voordat de keuken en de vloer geplaatst kunnen worden. Ik hoop dat we voor de WK finale weer beneden kunnen zitten.

Goed zo ziet het er nu uit.Wereld Cup koorst oranje

Category: Personal

De straten zijn verlaten, bureau's zijn leeg, als er geen televisie in de buurt is staat een radio aan. Meer dan 4 miljoen mensen hebben zich verzameld voor de televisie. Nog niet eerder is het leven tot complete stilstand gekomen op een maandag middag zoals nu. Wat is er aan de hand? De wereld cup voetbal is dit weekend gestart. De eerste verrassende uitslagen zijn al genoteerd. Ik heb de eerste wedstrijd van het Nederlandse elfstand niet op televisie gezien maar geluisterd op de radio(wat eigenlijk veel mooier is).

Alle straten van Nederland zijn oranje gekleurd. Iedereen staat te trapppelen voor wat er gaat komen. En iedereen is enthousiast om dat dit een getalenteerde groep met spelers is die prijzen kunnen winnen. De eerste edstrijd was moeizam en met eeen beetje geluk( we hebben dit allemaal nodig). We hebben met 2-0 van Denemarken gewonnen. Ik ben niet negatatef over het team maar juist overtuigd dat we kunnen winnen en dat hebben we in deze wedstrijd gedaan. Op dit moment het wat telt is winnen. Mooi of lelijk het enige wat telt is winnen en we willen deze keer echt die beker. Ik heb Ronald z'n pet tevoorschijn gehaald die we al 18 jaar hebben liggen. Het gaat geluk brengen (ik weet het zeker).Boek Review: Damien Lovegrove

Ik heb met grote verwachting in de brievenbus gekeken de afgelopen week. Ik had een aantal boeken bij Play.com (geweldige online boeken verkoper) en vol verwachting wachten ik op deze levering. Ik keek met name uit naar het boek van Damien Lovegrove Wedding photographer (wat zegt een naam). Toen het eindelijk afgeleverd werd ben ik er meteen ingedoken en het viel niet tegen.

Het boek ziet er prachtig uit en lijkt wel een trouwalbum. De styling is mooi, fantastische foto's en het bevat veel advies en achtergrond. De enige opmerking die ik heb is dat de lay out niet erg intuitief is. Dit komt door de onderschriften die bij iedere foto staan. Als je het boek opent en begint te lezen dan word je iedere keer door deze onschriften afgeleid.

Buiten dat is het een goed boek.