Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Verbouwing: slopen

Category: Personal

Ik heb maanden naar deze dag uitgekeken met plezier en ook met tegenzin. We hebben dit huis 14 jaar geleden gekocht. We waren zo blij met dit huis omdat we al jaren hadden gezocht. We hebben veel zelf verbouwd en er met veel plezier gewoond. Maar wat al die jaren een doorn in het oog was, was de vloer. Dus toen we besloten om nieuwe meubels te kopen besloten we om het dit keer goed aan te pakken. De vloer moest er helemaal uit.

Dus eindelijk haddn we een datum en moesten we de kamer leeg halen. Het is ongelooflijk hoeveel spullen we hebben verzameld al die jaren. We hebben veel weggegooid maar er bleef genoeg over. Gisteren was onze laatste dag van opruimen.

Het is raar om de kamer leeg te zien na 14 jaar en ik kan me nauwelijks voorstellen dat zoveel tijd is gebaseerd sinds we voor het eerst deze kamer binnenstapte. Goed het slopen is begonnen en die jongens spelen er niet mee zoals je in de foto's kunt zien. Je kunt je voorstellen dat ik uitkijk naar volgende week als nieuwe vloerverwarming en een dekvloer is gelegd en het stucen is gestart.

Goed je kunt niet veranderen zonder iets te doen, dus dit is de eerste stap.

 Inspiratie Vogue

Ja het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Inspiratie. Ik fotografeer al een behoorlijk aantal jaar en het is nog steeds een van de dingen die het leukste vind. Al heb ik fotografie meer dan eens verloren en weer gevonden in deze reis van meer dan 20 jaar dat ik nu fotografeer. Wat ik als een van de grootste uitdaging ervaar is om te blijven groeien, mijn techniek te verbeteren en mezelf te blijven uitdagen.

Om dat te doen heb ik inspiratie nodig. Ik zoek het iedere mogelijkheid die ik tegen kom en fotografie is overal om ons heen. Iedere dag op televisie, in de krant, boeken en tijdschriften. Dus om de zoveel tijd koop ik een paar tijdschriften en blader ik ze door tot een foto mijn aandacht trekt. Ik probeer de compositie te ontleden, de lichtinval, softboxes, catch light en haar licht. En dan probeer ik mijn eigen versie te maken. Daarom houd ik zo van advertenties ze geven me creativiteit en sommige advertenties zijn hele mooie foto's.

In de Vogue van april kwam ik een GUESS reclame tegen die door Vincent Peter was gefotografeerd die me heel erg inspireerde. Wat een mooie foto en wat een mooi model. Dit zou een pose voor een portrait shoot kunnen zijn of van een bruid. Ik vind het prachtig.Licht, camera, actie

Category:

Achter de camera staan betekent dat ik vrijwel nooit in een foto voorkom. Ik richt me op het licht, de settings, de compositie and het belangrijkste mijn klanten. Dus als ik druk bezig ben tijdens een sessie heb ik geen idee hoe dat er uitziet. Aangezien Jacques zijn camera had meegenomen tijdens de shoot in Lissabon weet ik nu wel hoe het eruit ziet. Zoals je kan zien ben ik aan het rondlopen, praten, dirigeren en voordoen. Dat is wat ik het leukste vind om te doen, de interactie, er voor zorgen dat mijn klanten op hun gemak zijn en ontspannen want dat geeft het beste resultaat.

Dus hier zijn ze, dankzij Jacques, foto's van mij in actie.Manieren om te leren

Category: Fotografie

Het is tweede Pinksterdag lekker een dag vrij. Gisteren was een prachtige dag en de meeste mensen gingen op weg naar het strand, pretpark of een andere buiten locatie. Met de fotoclub hadden we afgesproken om weer een keer bij elkaar te komen.

Om er zeker van te zijn dat we niet de hele dag binnen zouden zitten hadden we een buiten fotografie opdracht. Iedereen moest een groepsfoto maken en er zelf ook in voorkomen. Ondanks dat we niet in het beste deel van Amsterdam waren heb ik mijn camera geriskeerd en deze op een vluchthevel midden op de weg gezet. Met mijn afstand bediening kon ik foto's nemen.

Het is heel leuk om met deze groep samen te komen waar mee ik het basis jaar van de Foto Academie heb gedaan. We stimuleren elkaar en vinden manieren om weer te leren door fotografie. Aangezien een aantal leden van de fotoclub overwegen om verder te gaan met de Foto Academie kan het zijn dat onze groep ophoud te bestaan. Dat zou jammer zijn maar net als zoveel dingen in het leven blijft zelden is hetzelfde en dat betekent dat ik andere manieren zal moeten vinden om te leren.Omdat ik van je hou

Category: Personal

Ik was een aantal foto's aan het corrigeren vandaag toen ik deze foto's van mijn zus zag. Toen de trouwdag begon twee weken geleden nam ik een aantal foto's om het licht van Sorrento te testen. Ik kijk naar deze foto's en zijn mijn mooie zus er geweldig uitzien. En vandaag realiseerde ik mij dat ik na al deze maanden nog geen blog post aan mijn zus heb gewijd terwijl ze dat zo verdient. Want de afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest voor haar op persoonlijk vlak en dat betrof niet alleen haar gezondheid.

Maar ongeacht hoe zwaar de momenten zijn geweest, ze bleef doorgaan en dat bewonder ik enorm. Ze is een sterke vrouw en de enige reden voor deze post vandaag is om tegen haar te zeggen: ik hou van jou!

En zeg nu eerlijk ziet ze er niet prachtig uit in deze foto's!Big in Hong Kong

Category: Personal

Het was onze laatste dag in Hong Kong, vandaag keren we terug naar Nederland. Wow wat is deze week snel gegaan en wat hebben we veel gezien. We waren onder de indruk van de behulpzaamheid van de inwoners van Hong Kong. Als we niet wisten waar we precies naar toe moesten was er altijd wel iemand die ons wilde helpen en altijd met een lach. We waren onder de indruk van het eten. Het was zonder twijfel heerlijk in de kleine lokale restaurants maar ook in de grote restaurants. Alles bij elkaar hebben we heerlijk gegeten. We waren onder de indruk van het verkeer en de hoeveelheid voetgangers. We hebben zelden zoveel mensen op de straten gezien op een werkdag maar ook in het weekend.

En we zagen dat onze Nederlandse voetbal sterren niet alleen groot zijn in Europa (een ober in een klein restaurantje kende ons land door onze voetbal helden), ja op de buitenkant van de Nike store zagen we de portreten van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Dat moest ik natuurlijk vastleggen.

Aangezien we de nacht vlucht hebben moeten we wachten op de luchthaven. Het is een gigantisch gebouw en alles loopt er super efficient. Check in, immigratie tot de security check (ze glimlachten zelfs en we mochten onze schoenen aanhouden, geweldig toch). Alles bij elkaar een indrukwekkende week. Maar ik ben zeker dat als je Ronald vraag waar hij het meest van onder de indruk was deze reis dat hij zegt de WiFi op de luchthaven. Vlak voor dat we gingen boarden was hij nog steeds online.

Deze zijn allemaal met de Powershot gemaakt. Deze hieronder op 1/5th shutter speed, 400 iso en diafragma F4.5. Ja ik heb deze uit de hand geschoten!Hong Kong hoe een top 3 een top 5 wordt

Category: Personal

Ik dacht dat het een top 3 zou zijn maar gisteren en vandaag moet ik mijn lijst toch echt uitbreiden naar een top 5. Hong Kong heeft zoveel geweldige dingen om te doen tegen een lage prijs dat het een traktatie is om er op uit te gaan en te onder zoeken.

Hierbij de overige dingen om te doen:

4. - Koop een ticket de Star Ferry naar Kowloon of Hong Kong Island (afhankelijk waar je verblijft). Aangezien wij op Hong Kong Island verblijven hebben we de ferry van pier 7 genomen. Een enkele reis kost 2.50 HK dollar en het duurt ongeveer 5 minuten om de haven over te steken. De ferry gaat van 's morgens vroeg to middernacht dus het is ook een goed idee om 's avonds the ferry te nemen en van het adembenemende uitzicht te genieten vanaf het water.

5. - Ga mee met de Peak tram. Cathay Pacific heeft een Peak tram ticket bij onze reis cadeau gegeven. Omdat het een nationale vrije dag was vandaag waren we niet de enige die de tram wilde nemen. Normaal kost een enkele reis 25 HK dollar en een retour ticket 36 HK dollar. Vanaf de Victoria Peak heb je weer een fantastisch uitzicht over de stad. Verder reis je met een historische wagon wat het een leuk rite maakt. Boven bij Victoria Peak heb je ook de Peak market waar je allerlei Chinese waar kunt kopen. Vast niet de goedkoopste in heel Hong Kong maar ze hebben een leuke selectie.

Een laatste tip gaat natuurlijk over eten. Na het ritje met de Peak tram zijn we naar Wellington Street 77 gelopen. Hier vind je Mak's Noodles. Een heel klein restaurantje met ongeveer net zoveel obers als klanten in het restaurant passenl. We hebben Wonton + Shrimp Dumpling Noodles gegeten en ze smaakte heerlijk.

Ronald leest de Chinese krant. Ok de Engelse versie.

De straten van Kowloon

De skyline van Hong Kong Island

De Peak tram arriveert.Hong Kong 101 of 3 dingen die kunt doen in Hong Kong

Category: Fotografie | Personal

Het eerste wat in mijn gedachte komt als ik deze post begin over dingen die je kunt doen als je in Hong Kong bent is natuurlijk winkelen. Het moet toch wel het shoppers paradijs zijn als je het aantal winkels en winkel centra ziet. Nog nooit heb ik zoveel winkelcentra zo dicht bij elkaar gezien die merken als Louis Vutton, Chanel, Prada, Dolce&Gabanna, Versace en noem maar op verkopen. Nog nooit heb ik een rij gezien voor een LV winkel waardoor het wel een attractie in Disney World leek. Maar ondanks dat ik van winkelen houd moet ik bekennen dan ik nog nauwelijks iets heb gekocht (buiten een paar Timberlands). Dus als je naar Hong Kong gaat is winkelen onvermijdelijk maar het staat niet op mijn top 3 van dingen die je kunt doen.

Hier mijn lijst:

1. - Een echte aanrader is om Dim Sum te gaan eten bij Maxim's restaurant in City Hall 2nd floor. Dit mega restaurant heeft een van de beste Dim Sum en bovendien een uitstekend uitzicht op de haven van Hong Kong. We waren niet de enige die op dit idee waren gekomen maar binnen 20 minuten hadden we een tafel met uitzicht en konden we Dim Sum uitkiezen die op de trolleys lagen en door de bediening door het restaurant worden geduwd. Heerlijk. Een echte aanrader dus.

2. - Een ritje met een dubbel decker tram. Door de hele stad zie je ze rijden deze fel gekleurde trammetjes vol met reclame. Ze stoppen om de 250 meter en kosten vrij wel niets (2 HK dollar ongeveer 20 euro cent). Je betaalt als je uitstap en je hebt dus een toeristisch ritje voor een hele lage prijs.

3. - Ga naar de paarderaces. De mensen in Hong Kong houden van gokken en iedere woensdag avond komen ze allemaal naar de Hong Kong Jockey club. Ons hotel (the Cosmopolitan) zit tegenover het stadion dus dat was een thuiswedstrijd. Toegang kost 10 HK dollar en er zijn 6 races op een avond die op het half uur van start gaan. We hebben een aantal races gezien en ik had de kans om een paar mooie foto's van de paarden en de start van een race te maken. Het begon trouwens flink te regenen maar niets kon de race stoppen.Hong Kong de city toer

Category: Fotografie | Personal

Omdat we gebruik hadden gemaakt van de shuttle service van Hong Kong airport naar het hotel kregen we een city toer aangeboden van Cathay Pacific. Een aardig gebaar die we dus accepteerde en zo stonden we om 9:30 in de lobby van het Parklane Hotel. In Hong Kong gaat alles snel en zelfs tijdens de spits arriveerde de bus nog voor het afgesproken schema. We hadden 4 stops waarvan 3 interessant waren. We begonnen bij de vissers die in de haven bij Hong Kong op het water wonen. Het aantal vissers neemt in rap tempo af aangezien de visserskinderen veel meer keuzes hebben dan hun ouders vroeger. De tweede interessante stop was in Repulse bay. Vlak bij de kleine stranden van Hong Kong staan daar de buddha beelden bij de zee. De felle kleuren zorgde voor een paar mooie foto's. De laatste interessante stop was Victoria Peak (waar je ook met een tram naar toe kan). Het is boven op een berg en geeft een prachtig uitzicht op de stad. De dag startte zonnig maar tegen de tijd dat wij op Victoria Peak aankwamen was het al aardig bewolkt.

Toch hebben we nog een paar goede foto's kunnen maken. Hier wat resultaten.Symphony of Lights

Category: Photographers

Hong Kong is de houder van een guiness book world record als het gaat om de grootste sound and lights show op aarde. Iedere avond om 20:00 doet een groot aantal gebouwen en hotels mee aan deze show als de lichten aan gaan en ze 'dansen op de muziek'.

Gisteravond waren we op de Aqualuna Duk Ling boot en hadden een eerste klas uitzicht op dit spectacle toen we op een lounge stoel zaten op het boven dek. De avond was helder en dus kon ik een paar mooie fotos maken.