Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Verbouwing: slopen

Category: Personal

Ik heb maanden naar deze dag uitgekeken met plezier en ook met tegenzin. We hebben dit huis 14 jaar geleden gekocht. We waren zo blij met dit huis omdat we al jaren hadden gezocht. We hebben veel zelf verbouwd en er met veel plezier gewoond. Maar wat al die jaren een doorn in het oog was, was de vloer. Dus toen we besloten om nieuwe meubels te kopen besloten we om het dit keer goed aan te pakken. De vloer moest er helemaal uit.

Dus eindelijk haddn we een datum en moesten we de kamer leeg halen. Het is ongelooflijk hoeveel spullen we hebben verzameld al die jaren. We hebben veel weggegooid maar er bleef genoeg over. Gisteren was onze laatste dag van opruimen.

Het is raar om de kamer leeg te zien na 14 jaar en ik kan me nauwelijks voorstellen dat zoveel tijd is gebaseerd sinds we voor het eerst deze kamer binnenstapte. Goed het slopen is begonnen en die jongens spelen er niet mee zoals je in de foto's kunt zien. Je kunt je voorstellen dat ik uitkijk naar volgende week als nieuwe vloerverwarming en een dekvloer is gelegd en het stucen is gestart.

Goed je kunt niet veranderen zonder iets te doen, dus dit is de eerste stap.

 Inspiratie Vogue

Ja het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Inspiratie. Ik fotografeer al een behoorlijk aantal jaar en het is nog steeds een van de dingen die het leukste vind. Al heb ik fotografie meer dan eens verloren en weer gevonden in deze reis van meer dan 20 jaar dat ik nu fotografeer. Wat ik als een van de grootste uitdaging ervaar is om te blijven groeien, mijn techniek te verbeteren en mezelf te blijven uitdagen.

Om dat te doen heb ik inspiratie nodig. Ik zoek het iedere mogelijkheid die ik tegen kom en fotografie is overal om ons heen. Iedere dag op televisie, in de krant, boeken en tijdschriften. Dus om de zoveel tijd koop ik een paar tijdschriften en blader ik ze door tot een foto mijn aandacht trekt. Ik probeer de compositie te ontleden, de lichtinval, softboxes, catch light en haar licht. En dan probeer ik mijn eigen versie te maken. Daarom houd ik zo van advertenties ze geven me creativiteit en sommige advertenties zijn hele mooie foto's.

In de Vogue van april kwam ik een GUESS reclame tegen die door Vincent Peter was gefotografeerd die me heel erg inspireerde. Wat een mooie foto en wat een mooi model. Dit zou een pose voor een portrait shoot kunnen zijn of van een bruid. Ik vind het prachtig.Licht, camera, actie

Category:

Achter de camera staan betekent dat ik vrijwel nooit in een foto voorkom. Ik richt me op het licht, de settings, de compositie and het belangrijkste mijn klanten. Dus als ik druk bezig ben tijdens een sessie heb ik geen idee hoe dat er uitziet. Aangezien Jacques zijn camera had meegenomen tijdens de shoot in Lissabon weet ik nu wel hoe het eruit ziet. Zoals je kan zien ben ik aan het rondlopen, praten, dirigeren en voordoen. Dat is wat ik het leukste vind om te doen, de interactie, er voor zorgen dat mijn klanten op hun gemak zijn en ontspannen want dat geeft het beste resultaat.

Dus hier zijn ze, dankzij Jacques, foto's van mij in actie.Manieren om te leren

Category: Fotografie

Het is tweede Pinksterdag lekker een dag vrij. Gisteren was een prachtige dag en de meeste mensen gingen op weg naar het strand, pretpark of een andere buiten locatie. Met de fotoclub hadden we afgesproken om weer een keer bij elkaar te komen.

Om er zeker van te zijn dat we niet de hele dag binnen zouden zitten hadden we een buiten fotografie opdracht. Iedereen moest een groepsfoto maken en er zelf ook in voorkomen. Ondanks dat we niet in het beste deel van Amsterdam waren heb ik mijn camera geriskeerd en deze op een vluchthevel midden op de weg gezet. Met mijn afstand bediening kon ik foto's nemen.

Het is heel leuk om met deze groep samen te komen waar mee ik het basis jaar van de Foto Academie heb gedaan. We stimuleren elkaar en vinden manieren om weer te leren door fotografie. Aangezien een aantal leden van de fotoclub overwegen om verder te gaan met de Foto Academie kan het zijn dat onze groep ophoud te bestaan. Dat zou jammer zijn maar net als zoveel dingen in het leven blijft zelden is hetzelfde en dat betekent dat ik andere manieren zal moeten vinden om te leren.Omdat ik van je hou

Category: Personal

Ik was een aantal foto's aan het corrigeren vandaag toen ik deze foto's van mijn zus zag. Toen de trouwdag begon twee weken geleden nam ik een aantal foto's om het licht van Sorrento te testen. Ik kijk naar deze foto's en zijn mijn mooie zus er geweldig uitzien. En vandaag realiseerde ik mij dat ik na al deze maanden nog geen blog post aan mijn zus heb gewijd terwijl ze dat zo verdient. Want de afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest voor haar op persoonlijk vlak en dat betrof niet alleen haar gezondheid.

Maar ongeacht hoe zwaar de momenten zijn geweest, ze bleef doorgaan en dat bewonder ik enorm. Ze is een sterke vrouw en de enige reden voor deze post vandaag is om tegen haar te zeggen: ik hou van jou!

En zeg nu eerlijk ziet ze er niet prachtig uit in deze foto's!