Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Koninginnedag

Category: Personal

Het is Koninginne dag vandaag. Helaas niet het mooie weer van afgelopen week. 's Morgens regent het zelfs maar veel mensen in Wemeldinge zijn in het oranje gestoken en doen hun best om de regen te vergeten als de Koningin en haar gevolg in de straten voorbij trekken. Als in Middelburg een zonnetje doorbreekt geeft dat deze dag meteen een extra dimensie.

In het licht van het drama van vorig jaar waarbij 7 mensen omkwamen, was het goed om te zien dat er voor gekozen is om de herdening gisteren te laten plaatsvinden en Koninginne dag weer een nationaal feest te laten zijn. Het was dus weer als van ouds met oud hollandse spelen en was de koningin druk in de weer met taart.

Fijne KoninginnedagGear: Back Button Focus

Category: Fotografie | Gear

Tijdens het fotograferen liep ik vaak tegen de situatie aan dat ik mijn onderwerp had scherp gesteld en op het moment dat ik wilde afdrukken de camera weer opnieuw begon scherp te stellen. In de meeste camera's zit immers het scherpstel mechanisme en het afdrukken onder 1 knop. Heel vervelend zeker als er weinig licht is en ik had scherp gestedl. In de door mij al regelmatig besproken workshop van Mike Larson werd ik voor het eerst geintroduceerd met het fenomeen back button focus. Ik had er wel eens iets over gelezen in blogs maar toen ik zag hoe het werkte heb ik meteen mijn Canon 350D aangepast. In het begin vergat ik nog wel eens scherp te stellen maar al snel zag ik een duidelijk verschil in mijn fotografie. Veel scherpere foto's en ik kan veel sneller reageren als iets voor mijn camera gebeurd.

Maar wat doet back button focus nu eigen? Met back button focus wordt het scherpstellen verplaatst naar de * button die aan de achterzijde van de camera zit. De ontspanknop wordt nu alleen nog gebruikt om de foto af te drukken.

Toen ik mijn Canon 5DmkII kocht heb ik direct mijn instellingen aangepast maar het werkte niet als bij mijn Canon 350D. Totdat ik de blog van Melissa Jill een fotografe uit Arizona vond die deelde wat de juiste instellingen waren voor de Canon 5mkII maar ood de Canon 5D en Nikon camera's.

Hier een korte uitleg hoe de instelling van je Canon 5D MKII kunt aanpassen voor back button focus:
* Ga naar het menu en selecteer de camera tab.

* Ga naar C.FN IV: Operation/Others en zet #1 op "3:AE lock/Metering + AF start" en

   zet #2 op "1:Enable"

* Zet vervolgens je AF setting op AI Servo en klaar ben je.

Voor de Canon 5D:
* Ga naar het menu selecteer custom function 4 en zet deze op setting 1. (setting 0 is default) 

* Zet vervolgens je AF setting op AI Servo en klaar ben je.

Voor Nikon gebruikers is een instructie te vinden op D-Town TV everything DSLR, waar Matt Kloskowski in aflevering 31 laat zien hoe je de instellingen voor je Nikon camera moet instellen.Portrait: Inge

Category: Fotografie | Portrait

Hier zijn ze dan! Een selectie van de portrait shoot van Inge van afgelopen weekend en ze zijn geweldig geworden. Het geweldige licht, de geweldige omgeving en niet in de laatste plaats het geweldige model.

En zeg eerlijk er zijn slechtere omgevingen te bedenken dan Lissabon. Ik ben nog zo vol van deze stad, de leuke bezienswaardigheden, het fibratie, het gevoel. Toen ik de foto's van Inge aan het bewerken was kon ik het weer voelen. Ik hoop dat het gevoel zich vertaalt op deze pagina en dat deze foto's laten zien wat ik bedoel. Het ziet er af en toe net uit als een decor maar dat is het niet.

Goed daar gaat ie. Veel plezier!

Prachtig

Geweldige achtergrond, geweldig licht.

Zelfs in de hotel lobby hadden we geweldig lichtIn the air tonight

Category: Personal

Ik heb iets met de avond lucht na een mooie dag. Het fascineert me. Als de zon ondergaat en de lucht rood kleurt, ik houd ervan. Maakt dat ik een diepe wil inademen, de lucht zwaar van de zilte zee. Ik houd van de zee, the eindeloosheid van al dat water. Ik kan uren staren naar de zee en mijn hoofd leeg maken. Lissabon is een stad bij de zee en heeft een aantal geweldige uitzichten.

Geen lucht is ooit het zelfde en toen we in Lissabon naar het Expo terrein gingen voor het avond eten schilderde de wolken en ondergaande zon een prachtig plaatje. Zoals je kunt zien there was something in the air that night.Portrait preview: Inge

Category: Fotografie | Portrait

Al sinds de kerst brunch vorige jaar hebben we al afgesproken dat we een afspraak zouden maken voor een portrait sessie, maar met alle drukke agenda's leek het er maar niet van te komen. Ik ken Inge al meer dan 8 jaar. Ze is Nurse Practitioner in een ziekenhuis en moet naast haar werk nog steeds heel veel studeren. Nu we toch in Lissabon waren leek dit de ideale locatie voor een portrait sessie. En terecht. Niet alleen de locatie nodigde uit om eindeloos foto's te maken, we hadden zoveel plezier dat we maar foto's bleven maken.

Toen in Inge voor de camera bleek ze een allround model. Zo makkelijk om mee te werken, een echt natuur talent. Ze had zoveel ideeen waar we allemaal foto's konden maken. We gingen in de ochten op stap en hadden nog heel veel zon. Met alle bomen die als een grote natuurlijke filter fungeerde waardoor we fantastisch licht kregen.

Ik ga nog meer van deze sessie laten zien maar ik heb alvast een preview gemaakt. Vind je ze niet geweldig? Ik wel!Go Car!

Category: Fotografie | Personal

Nu we in Lissabon zijn willen we natuurlijk wat toeristische attractie zien maar waar begin je dan? Er zijn gewoon te veel attracties, standbeelden, straten, kastelen, kloosters en wat al niet meer. Er is gewoon te veel om te bekijken. Tijdens mijn eerste bezoek aan Lissabon zag ik van die kleine gele karretjes rijden die net op kleine auto's leken. Omdat de straten vrij stijl zijn is fietsen geen optie maar deze Go Cars, zoals ze heten, zijn een goed alternatief.

Je mag er mee de grote weg op en ze gaan ongeveer 50 km/uur en het heeft GPS navigatie. Als je daar geen gebruik van maken dan kun je, je eigen route volgen maar als je wil kun je een voor gedefinieerde route volgen die GPS aangeven. We hebben een hele leuke tijd gehad en waren zelf een attractie. Mensen zwaaide naar ons en maakte foto's. Vlak voor het einde van de toer kregen we wat problemen met de linker voorband. De mensen van Go Car kwamen direct om ons te helpen. Ze brachten een nieuwe Go Car en we konden onze route vervolgen naar het kantoor van Go Car.

De mensen van Go Car hebben ons nog een goed restaurant Nectar aanbevolen waar we heerlijk hebben gelunched vlak in de buurt bij Go Car. Dus als je naar Lissabon gaat dan moet je echt even langs Go Car gaan. Hier nog wat foto's van onze Go Car experience.Het licht in Lissabon

Category: Personal

Toen vorige week de eerste berichten verscheen over de vulkaan as en het effect dat het had op het vliegverkeer was ik nog niet overtuigd dat we naar Lissabon kon reizen. Zo iets was nog niet vertoond een vulkaan die het hele luchtruim wist lam te leggen. Gelukkig kon afgelopen dinsdag het vliegverkeer weer hervat worden en binnen twee dagen was alles al weer bijna terug naar normaal.

We hebben helemaal geen hinder ondervonden vandaag. Het vliegtuig vertrok en arriveerde op tijd. Ik ben al eerder in Lissabon geweest maar een weerzien was absoluut een prettige ervaring. De stad, de mensen, de temperatuur was fantastisch en wat me wederom verbaasde was het licht in de stad. Kijk maar eens naar deze foto's dan begrijp je wat ik bedoel.Nokia Camera

Category: Personal

Gisteren avond was ik gezellig met twee oude vriendinnen van mij op pad, die ik al sinds onze studie in Utrecht ken. We hebben lekker gedineerd en bijgeklets omdat we elkaar al weer een tijd niet hadden gezien. Ik had geen camera bij me maar iedere telefoon heeft tegenwoordig wel een camera. Ik gebruik mijn camera in mijn Nokia toestel nauwelijks. Maar toen de meiden aan het twitteren sloegen over het eten moest ik daar wel een foto van maken met mijn camera.

De resolutie is niet heel goed maar toen herinnerde ik mij de titel van het boek van Chase Jarvis 'The Best Camera Is The One That's with You' en hij heeft zo gelijk.Een foto die meer zegt dan 1000 woorden

Category: Personal | Tools

Ik kwam onlangs een post tegen die laat zien hoe je creatief kunt zijn met fotografie in Photoshop. Ik kwam het tegen op de site van Layers Magazine een van de tijdschriften van de NAPP de National Association of Photoshop Professionals. In 2008 ben ik lid geworden en vind het geweldig wat ze doen voor fotografen, ontwerpers en iedereen (beginner of gevordene) die iets wil weten van Adobe producten. Ze hebben een tijdschrift Photoshop User Magazine, ze hebben een wekelijks online programma Photoshop User TV waar ze tips en trucs laten zien en nog veel meer wat je allemaal met Photoshop kan doen. Ze organiseren Photoshop World waar ik onlangs over vertelde. En ze zijn de uitgever van het Layers TV anything Adobe en D-town TV voor fotografen die allemaal hetzelfde concept volgen namelijk hoe kun je het beste uit je tools en gear halen.

Maar terug naar een foto die letterlijk meer zegt dan 1000 woorden. Ik weet niet precies waar ik naar op zoek was toen ik deze post tegen kwam maar het greep meteen mijn aandacht. Dus heb ik het geprobeerd om een zelf portret om te zetten die meer zegt dan 1000 woorden. Als je wil weten hoe dan kun je hier de stap voor stap instructie vinden.Encore: Kanika and Peter

Category: Engagement

Nog een kleine toegift bij de engagement foto's van Kanika en Peter namelijk een slideshow met hun foto's. Het blijft leuk om foto's op deze manier te zien. Veel plezier met het kijken.