Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Koninginnedag

Category: Personal

Het is Koninginne dag vandaag. Helaas niet het mooie weer van afgelopen week. 's Morgens regent het zelfs maar veel mensen in Wemeldinge zijn in het oranje gestoken en doen hun best om de regen te vergeten als de Koningin en haar gevolg in de straten voorbij trekken. Als in Middelburg een zonnetje doorbreekt geeft dat deze dag meteen een extra dimensie.

In het licht van het drama van vorig jaar waarbij 7 mensen omkwamen, was het goed om te zien dat er voor gekozen is om de herdening gisteren te laten plaatsvinden en Koninginne dag weer een nationaal feest te laten zijn. Het was dus weer als van ouds met oud hollandse spelen en was de koningin druk in de weer met taart.

Fijne KoninginnedagGear: Back Button Focus

Category: Fotografie | Gear

Tijdens het fotograferen liep ik vaak tegen de situatie aan dat ik mijn onderwerp had scherp gesteld en op het moment dat ik wilde afdrukken de camera weer opnieuw begon scherp te stellen. In de meeste camera's zit immers het scherpstel mechanisme en het afdrukken onder 1 knop. Heel vervelend zeker als er weinig licht is en ik had scherp gestedl. In de door mij al regelmatig besproken workshop van Mike Larson werd ik voor het eerst geintroduceerd met het fenomeen back button focus. Ik had er wel eens iets over gelezen in blogs maar toen ik zag hoe het werkte heb ik meteen mijn Canon 350D aangepast. In het begin vergat ik nog wel eens scherp te stellen maar al snel zag ik een duidelijk verschil in mijn fotografie. Veel scherpere foto's en ik kan veel sneller reageren als iets voor mijn camera gebeurd.

Maar wat doet back button focus nu eigen? Met back button focus wordt het scherpstellen verplaatst naar de * button die aan de achterzijde van de camera zit. De ontspanknop wordt nu alleen nog gebruikt om de foto af te drukken.

Toen ik mijn Canon 5DmkII kocht heb ik direct mijn instellingen aangepast maar het werkte niet als bij mijn Canon 350D. Totdat ik de blog van Melissa Jill een fotografe uit Arizona vond die deelde wat de juiste instellingen waren voor de Canon 5mkII maar ood de Canon 5D en Nikon camera's.

Hier een korte uitleg hoe de instelling van je Canon 5D MKII kunt aanpassen voor back button focus:
* Ga naar het menu en selecteer de camera tab.

* Ga naar C.FN IV: Operation/Others en zet #1 op "3:AE lock/Metering + AF start" en

   zet #2 op "1:Enable"

* Zet vervolgens je AF setting op AI Servo en klaar ben je.

Voor de Canon 5D:
* Ga naar het menu selecteer custom function 4 en zet deze op setting 1. (setting 0 is default) 

* Zet vervolgens je AF setting op AI Servo en klaar ben je.

Voor Nikon gebruikers is een instructie te vinden op D-Town TV everything DSLR, waar Matt Kloskowski in aflevering 31 laat zien hoe je de instellingen voor je Nikon camera moet instellen.Portrait: Inge

Category: Fotografie | Portrait

Hier zijn ze dan! Een selectie van de portrait shoot van Inge van afgelopen weekend en ze zijn geweldig geworden. Het geweldige licht, de geweldige omgeving en niet in de laatste plaats het geweldige model.

En zeg eerlijk er zijn slechtere omgevingen te bedenken dan Lissabon. Ik ben nog zo vol van deze stad, de leuke bezienswaardigheden, het fibratie, het gevoel. Toen ik de foto's van Inge aan het bewerken was kon ik het weer voelen. Ik hoop dat het gevoel zich vertaalt op deze pagina en dat deze foto's laten zien wat ik bedoel. Het ziet er af en toe net uit als een decor maar dat is het niet.

Goed daar gaat ie. Veel plezier!

Prachtig

Geweldige achtergrond, geweldig licht.

Zelfs in de hotel lobby hadden we geweldig lichtIn the air tonight

Category: Personal

Ik heb iets met de avond lucht na een mooie dag. Het fascineert me. Als de zon ondergaat en de lucht rood kleurt, ik houd ervan. Maakt dat ik een diepe wil inademen, de lucht zwaar van de zilte zee. Ik houd van de zee, the eindeloosheid van al dat water. Ik kan uren staren naar de zee en mijn hoofd leeg maken. Lissabon is een stad bij de zee en heeft een aantal geweldige uitzichten.

Geen lucht is ooit het zelfde en toen we in Lissabon naar het Expo terrein gingen voor het avond eten schilderde de wolken en ondergaande zon een prachtig plaatje. Zoals je kunt zien there was something in the air that night.Portrait preview: Inge

Category: Fotografie | Portrait

Al sinds de kerst brunch vorige jaar hebben we al afgesproken dat we een afspraak zouden maken voor een portrait sessie, maar met alle drukke agenda's leek het er maar niet van te komen. Ik ken Inge al meer dan 8 jaar. Ze is Nurse Practitioner in een ziekenhuis en moet naast haar werk nog steeds heel veel studeren. Nu we toch in Lissabon waren leek dit de ideale locatie voor een portrait sessie. En terecht. Niet alleen de locatie nodigde uit om eindeloos foto's te maken, we hadden zoveel plezier dat we maar foto's bleven maken.

Toen in Inge voor de camera bleek ze een allround model. Zo makkelijk om mee te werken, een echt natuur talent. Ze had zoveel ideeen waar we allemaal foto's konden maken. We gingen in de ochten op stap en hadden nog heel veel zon. Met alle bomen die als een grote natuurlijke filter fungeerde waardoor we fantastisch licht kregen.

Ik ga nog meer van deze sessie laten zien maar ik heb alvast een preview gemaakt. Vind je ze niet geweldig? Ik wel!