Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Ergens 20:00 uur

Category: Personal

Na een verregende zondag middag waarin we zouden gaan golfen werd alles naar vandaag door geschoven. Storm en onweer hadden de hele middag Crystel River geteisterd (het slechtste voorjaar sinds 20 jaar). Gelukkig was de zon vandaag al vroeg op. De golfbaan hier in Crystal River is groot en uitdagend maar we zijn toch het meest versteld over de hoeveelheid spelers hier op de baan. Een flight start iedere 6 minuten zo meer dan eens heb je de volgende flight alweer op je staart voordat je op de green staat. Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt en ik moe zeggen dat ik toch meer het type die van een rustige golfbaan houdt. Op het gemakkie van de tee naar de green lopen in plaats van met een buggy over de baan heen crossen.

We hadden 4,5 uur nodig om bij de 18de hole te komen en dat dus met een buggy! Omdat we meer dan 4,5 uur buiten waren hadden we aardig wat trek en zijn we gaan eten bij Clawdaddy's. Een diner en lounge restaurant waar we wat gefrituurde vis en ribs en twee glazen wijn ophaden. Nu zijn we hier al meer dan een week met weinig last van jetlag. Ik keek op de klok. De laptop is nog op Nederlandse tijd en om 20:00 uur in Florida betekent 02:00 uur in Nederland. En in eens voelde ik me zo moe. De hele dag buiten met de wind in mijn haar en twee glazen wijn was gewoon teveel of misschien ben ik al weer bezig met de reis terug naar Nederland.

Zo morgen is de laatste dag dat we spelen. De vooruitzichten zijn goed dus we hopen op een mooie dag en een rustige baan.Waar zijn de Manatees?

Category: Personal

Na zware regenval afgelopen nacht zijn we vandaag een wandeling gaan maken vanuit Plantation Inn. Dit oude landhuis heeft echte zuidelijke chare en heel veel Alvin eekhoorns in de buurt. Toen het weer op klaarde zijn we een ritje met de auto gaan maken.

Heel veel mensen in Crystal River praten over de Manatees deze grote zoogdieren ook wel aangeduid als zee koeien die naar de wateren bij Crystel River komen als het zee water te koud wordt. Ze verblijven dan in de warmere kanalen en rivieren hier. Er zijn speciale Manatees tours en de mogelijkheden om met de Manatees te zwemmen als ze zich laten zien.

Ondanks dat de aardige mensen van de Plantation Inn ons meerdere malen hebben verteld dat we ze hier in de buurt zouden kunnen vinden hebben we er nog geen gevonden.

Dus vandaag zijn we gaan lunchen bij Crackers een groot restaurant met een buiten terras met uitzicht op het meer. Na onze lunch zijn we op de houte plankeer gaan lopen en passeerde we een bord met allemaal informatie over de Manatees, hun natuurlijke leefomgeving en waar ze verblijven.

We liepen naar het einde van de planier. Ronald keek uit over het meer en zei hard op: 'Zo waar zijn de zee koeien dan?' en op dat moment, ik maak geen gein, hoorde we een whuzz gelijk en iets kwam boven het water uit. Een Manatee, alsof die wilde zeggen: 'Nou hier ben ik.' Dit grote bruine dier zwom naar het planier opzoek naar planten. Het zwom wat rond, at wat planten en liet zich af en toe boven het water zien.

I heb geprobeerd om wat foto's te maken en als je goed kijkt op de laatste foto's dan zie je een Crystal River Manatee.Ik was erbij (Photoshop World Orlando!)

Category: Personal

Ik was dan wel niet bij het driedaagse event maar bij de Expo die vandaag en morgen geopend is voor het publiek. Aangezien drie dagen heen en weer rijden vanuit Crystel River niet zo'n goed idee leek (en dat klopte) zijn we vandaag naar Orlando geweest en hebben gewinkeld in een van de grote outlet centres. Op de weg terug zijn we naar Photoshop World geweest.

De Convention Centre is heel groot dus het duurde even voordat we de juiste venue hadden gevonden. Ik was verbaasd hoe klein het bord was die ons informeerde dat we bij Photoshop World waren. Tijdens de Expo waren geen klassen aan de gang maar de expo was in full swing. De omvang van de expo was ongeveer gelijk aan die bij Imaging 2010 waar ik onlangs naar toe ben geweest en ik dacht dat deze groter zou zijn.

We hebben David Ziser gezien die een presentatie gaf over licht en trouw fotografie. Moose Peterson vertelde over Photoshop. Adobe had een vrije kleine booth net als OnOne Software. Kelby Training en Kelby boeken hadden de grootste stand en bij de Elinchrom stand zag Ronald mijn man Scott Kelby een presentatie geven. We hebben er nog 20 minuten van kunnen volgen.

Aangezien ik Scott op de Imaging 2010 event in Nederland had gezien moest ik natuurlijk wat foto's maken niet alleen om te bewijzen dat Scott Kelby er was maar ik eveneens!Take me to the ballgame!

Category: Personal

Op deze zonnige en warme dag zijn we van Crystal River naar Tampa gereden. Niet alleen om wat te winkelen maar om een spring training wedstrijd van de New York Yankees bij te wonen. In Tampa hebben ze een eigen thuis stadion op het George M Steinbrenner Field waar ze ieder voorjaar trainen. We hadden onze tickets online besteld en konden ze om 17:00 ophalen. We dachten nog dat we vroeg waren maar er was al een grote menigte op de been volledig gehuld in NY kleding. We gingen op de tribune zitten terwijl de zon langzaam onderging.

Het was nog een frisse avond en gelukkig hadden we truien en jassen mee terwijl we om ons heen mensen in t-shirts en korte broeken zagen zitten. Het begon met het volkslied. De eerste 3 innings waren snel voorbij geen enkele run totdat Alex Rodriguez wat vuur in de wedstrijd gooide en met een run zijn team mate in scoring positie bracht. In de zesde inning scoorde NY nog twee punten. Dat was voor ons het moent om weer terug te rijden naar Tampa. De wedstrijd is geeindigd in 3-1 NY en we hadden een geweldige avond. Onze eerste echte baseball game.Daar is de zon

Category: Personal

Ja het is waar, ik werd wakker vanmorgen en het was nog steeds bewolkt, er stond een stevige wind maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Dus zijn we zelf maar op zoek gegaan naar de zon, gewapend met slippers, zonnebrand en op naar het Crystal River strand ook wel Fort Island Beach genaamd. Op de foto's op Internet leek het een groot strand met een strandtent. In werkelijkheid was het niet groot en was de strandtent een toiletblok met een douche gelegenheid maar we hadden de zon op ons hoofd en zand tussen onze tenen en de wereld was geweldig.

We waren er om 10:00 en toen waren er nog niet zoveel mensen op de been dus kon ik mooi wat foto's maken. We hadden nog steeds een trui aan want ondanks de zon was het nog fris. Maar de natuur hier is prachtig en vredig en ik ben helemaal voor vredig op dit moment. Dus hebben we een relaxed dag in de zon doorgebracht. Hoop op nog meer morgen.