Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Laarzen

Category: Personal

Voor deze winter had ik geen winter laarzen. Ik kon het hele jaar op mijn hoge hakken lopen omdat de laatste echter winter al weer meer dan 10 jaar geleden is. Er was gewoon geen noodzaak voor. Maar toen deze winter zich aandiende was er geen andere optie dan erop uit gaan en een paar laarzen aan te schaffen. Ik heb wel tien paar laarzen aangehad en een veelvoud ging door mijn handen maar geen een was wat ik zocht. Ronald vond al in de eerste winkel een paar sneeuw schoenen en ik werd chagrijnig, overtuigd dat ik niet de juiste laars zou vinden.

Na een uur door de stad toe hebben gelopen vroeg Ronald of ik niet die winkel in wilde. Onder protest ging ik akkoord en mompelde nog dat ik het toch niet zou vinden. I keek rond zonder overtuiging en toen liep ik de bocht om en daar stonden ze gewoon op mij te wachten. Precies mijn maat. Ik probeerde ze aan maar ze waren te groot en mijn hart zonk. Ze waren zo leuk. De verkoopster had een oplossing met een inlegzool.

Ik liep op mijn laarzen door alle sneeuw, ijzige straten en natte trottoirs. Alle 31 dagen en niet een keer stelde ze me teleur.

Er waren een paar zonnestralen door de wolken vandaag en toen ik naar buiten keek realiseerd ik me dat de dagen dat ik mijn laarzen aan kan ten einde komen. Ik kan niet wachten tot het lente wordt maar als ik mijn laarzen daar zo op mij zie wachten bij de deur dan word ik toch een beetje melancholisch het moet niet gekker worden.

Dank je wel laarzenIn het Donker

Category: Personal

Zoals ik al heb verteld zijn we met een aantal vrouwen na de Foto Academie verder gegaan in een foto club. We komen ongeveer een keer in de twee maanden bij elkaar. We hebben opdrachten, delen het resultaat van ons werk en geven feedback aan elkaar om onze techniek en fotografie te verbeteren. Een van de opdrachten voor de volgende meeting is nacht fotografie. Iets wat ik nog niet ieder heb geprobeerd en wat een vaardigheid op zich is. Ik het wat onderzoek gedaan en wat materiaal van twee nacht fotografen bekeken. Hun tips en informatie waren erg waardevol. Natuurlijk heb ik gebruik gemaakt van een statief, natuurlijk heb ik mijn camera op een langere sluitertijd gezet, heb ik het diafragma maximaal geopened, heb ik handmatig scherpgesteld, had ik een volledig geladen batterij me omdat het nogal koud was en deze dan sneller op gaan en misschien wel de beste tip was om geduld te hebben niet alleen op het moment dat de foto wordt genomen maar ook daarna voordat je het resultaat op het LCD scherm ziet. Een foto met een sluitertijd van bijvoorbeeld 20" had bijna net zoveel tijd nodig voor dat ik het resultaat op het scherm zag.

Hier wat voorbeelden van mijn werk.

 De geur van vers gemaaid gras

Category: Personal

Als ik naar buiten kijk dan zie ik dat vandaag grijs is. De sneeuw is bijna weg maar de zon is nergens te bekennen. De lucht is vochtig en de bomen hebben nog steeds geen bladeren. Ik zucht want ik verlang naar een beetje warmte in de lucht, I verlang er naar om naar buiten te gaan met golfclubs op mijn rug met mijn nieuwe schoenen aan die het vers gemaaide gras plat drukken. Ah de geur van ver gemaaid gras. Ik verlang er niet alleen naar omdat het dan voorjaar zou zijn maar ook omdat we dan op weg zijn naar de zomer.

Ik moet geduld hebben wat niet mijn sterkste kan is. Om het wachten wat dragelijke te maken kijk ik naar deze foto's gemaakt op onze home course en tel ik de dagen.Sweet Child of Mine

Category:

Mijn vriendin Karin is bevallen! Iets later dan verwacht maar hij is hier een klein mooi jongentje genaamd Boaz! Hij moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven maar gelukkig mocht hij dit weekend eindelijk mee naar huis. Van de week was ik bij ze thuis op kraamvisite. Ze hadden speciale een geboorte taart laten maken met blauw en witte muizen en ik moet zeggen hij smaakte heerlijk.

Ik had mijn camera bij me en heb een aantal hele mooie foto's gemaakt van dit kleine mannetje met zijn taart.

Welkom op de wereld Boaz!

 Mijn eerste tutorial

Category:

Ik heb mijn eerste tutorial gemaakt! Het is een tutorial die laat zien hoe je van een foto een oude zwart wit polaroid kan maken. Ik kwam deze info onlangs op een andere site tegen maar daar zat geen tutorial bij alleen een stappen instructie. Omdat ik graag een keer de camstudio software wilde uitproberen (software waarmee je desktop acties kunt opnemen) was dit een goed onderwerp.

Hieronder zie je het resultaat. Nog zonder geluid want ik heb geen instructies ingesproken maar wie weet in de toekomst.

Veel plezier met deze tutorial