Mooie trouwfotografie voor Verliefden

Team Pursuit

Category: Personal

Op vrijdag ging het helemaal mis in de team pursuit. Alles het tegen zit dan zit het ook vaak goed tegen. Bij een versnelling in de bocht leek Jan Blokhuijsen de aansluiting te missen en ging Sven Kramer naar achteren om te duwen, wat vervolgens niet nodig bleek. Onderwijl reden de Amerikanen de race van hun leven en gingen er met een finale plaats vandoor.

De finale plaats van Nederland dat bleek afgelopen nacht toen ze in een rechtstreeks duel met Noorwegen eenvoudig een Olympisch record reden en zo het brons behaalde. De teleurstelling was van de mannen af te lezen helemaal toen vervolgens in de finale bleek dat Canada maar liefst 2 seconde langzamer hadden gereden in hun gouden race. Sport is net als het leven vaak meedogenloos en onrechtvaardig, meer valt er niet over te zeggen.

Hier de mannen op het podium om hun medaille in ontvangst te nemen.

 Alpine Koningin Nicolien

Category: Personal

Het was weer zo'n dag met een lach en een traan. Vreugde en teleurstelling, want iedereen had natuurlijk verwacht dat de dames en heren in de team pursuit wel even de finale zouden halen. Of laat ik voor mezelf spreken ik had gehoopt dat de heren minimaal de finale zouden gehaald. Al was om die nare bijsmaak van de afgelopen week weg te spoelen en iedereen met een gevoel van vreugde aan de Olympische Spelen te laten terugdenken. Maar hoe zeer iedereen op de bank zat te hopen, het zat het er niet in. De dames werden in de eerste ronde door Duitsland uitgeschakeld en de mannen verslikte zich in de halve finale in de Amerikaanse equipe. Ze kunnen nu nog brons halen maar dat valt dan toch weer tegen als ze daar voor goud kwamen.

En dan gebeurd op een helling in Cypres Mountain een wonder. Nicolien Sauerbreij was zeker een kanshebber voor een medaille omdat ze eerste staat in de wereldbeker klassement bij de parallel reuzeslalom snowboarden bij de vrouwen, maar op zo'n moment moet je het dan toch maar even doen. Het mooiste is dat zij altijd in zichzelf is blijven geloven. Na twee eerdere Olympische Spelen die voor haar teleurstellend waren verlopen, is ze blijven geloven en blijven trainen met dit moment als hoogste doel en dan doet ze het ook en staat ze daar op de hoogste trede. Ik heb bewondering voor haar overtuiging, haar geloof in eigen kunnen en dan zie je wat mogelijk is. De 100ste gouden medaille op een Olympische Spelen, de eerste gouden medaille op een Alpine nummer voor Nederland.

Fantastisch!Inspiratie Herb Ritts

Category: Photographers

De enige manier om als mens te groeien is te leren en we kunnen zelf leren maar vaak leren we meer van anderen. Dit is zeker van toepassing op fotografie. Het werk van anderen kan een voorbeeld, inspiratiebron, iets om over na te denken en een manier zijn om te leren. Als fotograaf kijk ik naar het werk van andere ter inspiratie.

Een fotograaf ik die ik echt bewonder is Herb Ritts. Het meeste van zijn werk is in zwart wit. Ik heb een aantal ansichtkaarten met zijn foto's zonder toen te weten dat dit foto's waren van Herb Ritts. Deze man was zoveel meer dan een fotograaf, iets wat je vaker voorkomt in dit vak. Hij is geboren in 1952 en startte in de jaren 70tig met commerciele fotografie maar hij heeft ook heel veel editorials en portretten gemaakt. Hij is ook bekend om zijn fine art fotografie waarmee hij vaak heeft geexposeerd. Daarnaast is hij een bekende fashion fotograaf geweest.

Hij heeft gepubliceerd in alle grote bladen als Vogue, Vanity Fair maar ook in Rolling Stone en hij is heeft vele grote advertensie campaignes geleid waaronder die van Calvin Klein, Chanel, Donna Karen, Gianni Versace, Giorgio Armani en nog veel meer. Hij heeft muziek video's geregistreerd en was een celebrity fotograaf. Herb Ritts is in 2002 overleden maar zijn werk leeft voort.

Hierbij een aantal van zijn foto's copyright Herb Ritts.

Ik zag ooit een hele mooie foto van een zwarte vrouw met zwarte laarzen aan. Ik heb deze een pen tekening van deze foto gemaakt en hem vervolgens ingelijst en op de overloop gehangen. Jaren later kwam ik erachter dat deze foto van de hand van Herb Ritts was en dat de dame in kwestie Naomi Campell was. Het is nog steeds een van zijn mooiste foto's.Laarzen

Category: Personal

Voor deze winter had ik geen winter laarzen. Ik kon het hele jaar op mijn hoge hakken lopen omdat de laatste echter winter al weer meer dan 10 jaar geleden is. Er was gewoon geen noodzaak voor. Maar toen deze winter zich aandiende was er geen andere optie dan erop uit gaan en een paar laarzen aan te schaffen. Ik heb wel tien paar laarzen aangehad en een veelvoud ging door mijn handen maar geen een was wat ik zocht. Ronald vond al in de eerste winkel een paar sneeuw schoenen en ik werd chagrijnig, overtuigd dat ik niet de juiste laars zou vinden.

Na een uur door de stad toe hebben gelopen vroeg Ronald of ik niet die winkel in wilde. Onder protest ging ik akkoord en mompelde nog dat ik het toch niet zou vinden. I keek rond zonder overtuiging en toen liep ik de bocht om en daar stonden ze gewoon op mij te wachten. Precies mijn maat. Ik probeerde ze aan maar ze waren te groot en mijn hart zonk. Ze waren zo leuk. De verkoopster had een oplossing met een inlegzool.

Ik liep op mijn laarzen door alle sneeuw, ijzige straten en natte trottoirs. Alle 31 dagen en niet een keer stelde ze me teleur.

Er waren een paar zonnestralen door de wolken vandaag en toen ik naar buiten keek realiseerd ik me dat de dagen dat ik mijn laarzen aan kan ten einde komen. Ik kan niet wachten tot het lente wordt maar als ik mijn laarzen daar zo op mij zie wachten bij de deur dan word ik toch een beetje melancholisch het moet niet gekker worden.

Dank je wel laarzenRain and Tears

Category: Personal

Wat te posten op een dag als vandaag? Iedereen is verdrietig vandaag mijzelf incluis. I was voornemens een blije post te schrijven, was er zeker van. Een gegarandeerde goude medaille, een die "we" niet konden verliezen en dan gebeurt het ergst denkbaar. Het meest onwaarschijnlijke scenario gebeurde een foutieve wissel.

Hij had de snelste race, een Olympisch record maar het was allemaal voor niets, gediskwalificeerd. Alles weg, gouden medaille weg, vier jaar keihard trainen weg en dan niets. Ik kon het niet bevatten en begrijp er nog steeds niets van. De enige vraag is waarom? Maar er komt geen antwoord. Een heel land in rouw en niemand begrijpt het. Voor het eerst in twee weken regende het in Vancouver. Toeval bestaat niet.

"Rain and tears are the same but in the sun you got to play the game" song Demis Roussos. Ware woorden. Hoe cliche maar het leven gaat door en morgen is weer een nieuwe dag. Wat voor foto kan ik posten ik had geen idee en toen zag ik dit op televisie. Er is nog hoop!In het Donker

Category: Personal

Zoals ik al heb verteld zijn we met een aantal vrouwen na de Foto Academie verder gegaan in een foto club. We komen ongeveer een keer in de twee maanden bij elkaar. We hebben opdrachten, delen het resultaat van ons werk en geven feedback aan elkaar om onze techniek en fotografie te verbeteren. Een van de opdrachten voor de volgende meeting is nacht fotografie. Iets wat ik nog niet ieder heb geprobeerd en wat een vaardigheid op zich is. Ik het wat onderzoek gedaan en wat materiaal van twee nacht fotografen bekeken. Hun tips en informatie waren erg waardevol. Natuurlijk heb ik gebruik gemaakt van een statief, natuurlijk heb ik mijn camera op een langere sluitertijd gezet, heb ik het diafragma maximaal geopened, heb ik handmatig scherpgesteld, had ik een volledig geladen batterij me omdat het nogal koud was en deze dan sneller op gaan en misschien wel de beste tip was om geduld te hebben niet alleen op het moment dat de foto wordt genomen maar ook daarna voordat je het resultaat op het LCD scherm ziet. Een foto met een sluitertijd van bijvoorbeeld 20" had bijna net zoveel tijd nodig voor dat ik het resultaat op het scherm zag.

Hier wat voorbeelden van mijn werk.

 Golden Girl!

Category:

Na een wat mindere periode vorige week gaat het nu fantastisch en is een derder gouden medaille gewonnen. Weer was ze niet een van de favorieten ondanks dat ze 4 jaar geleden de gouden medaille won op de 3000 meter in Turijn. Deze Olympische Spelen begonnen niet zo heel goed met tegenvallende resultaten op de 3000 en de 1000 meter. Maar gisteren kwam ze terug en hoe. Ze toonde dat nog iedereen rekening met haar moet houden. Ik heb de race niet live gezien omdat deze midden in de nacht was maar ik was onder de indruk door haar race toen ik die in de herhaling terug zag en de ware emotie toen ze het volkslied hoorde.

We hebben nu officieel onze eigen Golden Girl Ireen Wust!De geur van vers gemaaid gras

Category: Personal

Als ik naar buiten kijk dan zie ik dat vandaag grijs is. De sneeuw is bijna weg maar de zon is nergens te bekennen. De lucht is vochtig en de bomen hebben nog steeds geen bladeren. Ik zucht want ik verlang naar een beetje warmte in de lucht, I verlang er naar om naar buiten te gaan met golfclubs op mijn rug met mijn nieuwe schoenen aan die het vers gemaaide gras plat drukken. Ah de geur van ver gemaaid gras. Ik verlang er niet alleen naar omdat het dan voorjaar zou zijn maar ook omdat we dan op weg zijn naar de zomer.

Ik moet geduld hebben wat niet mijn sterkste kan is. Om het wachten wat dragelijke te maken kijk ik naar deze foto's gemaakt op onze home course en tel ik de dagen.Master of the Mile

Category: Personal

Het wat te laat om het live te zien maar het eerste wat ik vanmorgen deed was de televisie aanzetten en teletekst bekijken. Ik kon niet geloven wat ik daar las. De tweede gouden medaille was gewonnen door Mark Tuitert voor 1500 meter. De laatste keer dat Nederland deze medaille won was in 1972. Mark Tuitert was allround schaatser die sprinter is geworden en geen favoriet was om deze race te winnen. Iedereen dacht dat Shani Davis het zou worden, maar die werd tweede en dus hebben wij na 38 jaar weer een Master of the Mile!

Natuurlijk moest ik hier een foto nemen van de bloemen ceremony.Women Rule!

Category: Personal

De Olympische Spelen zijn al aardig op weg en als schaatsnatie kijken we alleen naar hardrijden op de schaats. Na een geweldige start met een gouden medaille droogde de bron snel op met een aantal vierde, vijfde en zesde plaatsen maar geen medailles tot gisteravond of eigenlijk vanmorgen

Ze behoorde niet tot de favorieten, Annet Gerritsen and Laurine van Riessen, maar deze vrouwen hebben laten zien wat top sport werkelijk inhoud. Geloof, doorzettingsvermogen, kracht en drive maken dingen mogelijk. En wat voor moois kan dan gebeuren! Annet en Laurine wonnen een zilvere (op 0.02 sec) en bronze medaille op de 1000m.

Er is maar een conclusie. Deze Nederlandse vrouwen rule!